Bag om Fortællingen om Jesus
”Fortællingen om Jesus” er Charles Dickens’ beretning om Jesu liv og død, som han fortalte den til sine børn, ikke blot for at lære dem om Guds søn, men også for at lære dem om kærlighed og barmhjertighed. Historien var ment som underholdning, opdragelse og dannelse, og er baseret på hvad der i Dickens’ egne øjne var ”den bedste bog, der nogensinde har fandtes eller vil komme til at findes i hele verden” – Det Nye Testamente.
Denne hyggelige genfortælling udgives rigt illustreret af en af 1800-tallets største kunstnere, Gustave Doré, og med en tankevækkende introduktion af forfatter, journalist og sognepræst Kristian Ditlev Jensen
Charles Dickens var og er en af verdens mest læste forfattere, siden han i 1836 brød igennem med „Pickwick Klubben“. Mange af hans berømte romaner blev oprindeligt skrevet som føljetoner i populære tidsskrifter, og på utrolig vis lykkedes det ham – som få – at kombinere folkelig popularitet med sofistikeret litteratur og samfundskritik. Dickens er ikke mindst berømt for fortællinger som „Oliver Twist“ (1837), „Nicholas Nickleby“ (1839), „To byer“ (1859) og „Store forventninger“ (1861). Men hans mest læste værk er nok „Et Juleeventyr“ fra 1843, om Scrooge, der synes, at hele Julen er noget „humbug“, men via forskellige drømme finder ud af (spoiler alert!), at Julen måske ikke er helt så slem alligevel. De fleste af Dickens fortællinger er lavet om til film, teater, musicals, tv-serier og sågar ballet.
Vis mere