Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Frygtens monarki - Martha C. Nussbaum - E-bog

- Et filosofisk blik på vores politiske krise

Bag om Frygtens monarki

En af verdens mest anerkendte filosoffer viser i denne bog, hvorfor vi tager beslutninger og vælger ledere, der splitter os i stedet for at samle. Den aktuelle stemning i den vestlige verden er præget af en uforsonlig social splittelse, en udstødelsens retorik og manglende evne til at kommunikere på tværs af lukkede grupperinger. Martha C. Nussbaum fokuserer her på essensen i ​​problemet, som overses i mange analyser: det politiske er altid følelsesmæssigt. Globaliseringen har fremprovokeret en følelse af magtesløshed, og nedenunder ligger en rugende frygt for udsathed og forandring. Det har ført til bitterhed og beskyldninger – imod indvandrere, muslimer og kulturelle eliter. Nussbaum viser, at disse mekanismer er i spil over hele det politiske spektrum, og at gengældelse og had altid er et (selv)destruktivt svar på frygten. Vi må i stedet overvinde polariseringen gennem visioner og en engageret praksis, der kan indgyde os håb. “Nussbaum er en elegant og inspirerende forfatter – hendes beskrivelse af smerten ved at anerkende vores egen sårbarhed er bevægende.” The New Yorker

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772045009
  • Udgivet:
  • 30. Oktober 2019
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Frygtens monarki

En af verdens mest anerkendte filosoffer viser i denne bog, hvorfor vi tager beslutninger og vælger ledere, der splitter os i stedet for at samle.

Den aktuelle stemning i den vestlige verden er præget af en uforsonlig social splittelse, en udstødelsens retorik og manglende evne til at kommunikere på tværs af lukkede grupperinger. Martha C. Nussbaum fokuserer her på essensen i ​​problemet, som overses i mange analyser: det politiske er altid følelsesmæssigt. Globaliseringen har fremprovokeret en følelse af magtesløshed, og nedenunder ligger en rugende frygt for udsathed og forandring. Det har ført til bitterhed og beskyldninger – imod indvandrere, muslimer og kulturelle eliter.

Nussbaum viser, at disse mekanismer er i spil over hele det politiske spektrum, og at gengældelse og had altid er et (selv)destruktivt svar på frygten. Vi må i stedet overvinde polariseringen gennem visioner og en engageret praksis, der kan indgyde os håb.

“Nussbaum er en elegant og inspirerende forfatter – hendes beskrivelse af smerten ved at anerkende vores egen sårbarhed er bevægende.”
The New Yorker

Brugerbedømmelser af Frygtens monarki

  • Birthe T. 25. April 2020

    Læs den. Bogens problemfelt er meget aktuelt.


Find lignende bøger
Bogen Frygtens monarki findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.