Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Grønland og den amerikanske forbindelse - Martin Breum - Lydbog

Bag om Grønland og den amerikanske forbindelse

Alle kan huske, dengang Donald Trump ville købe Grønland. Præsidenten for verdens mest magtfulde nation tilbød at købe hele Grønland, inklusive de 56.000 børn, mænd og kvinder. Men hvad lå der bag det overrumplende købstilbud?   Martin Breum har fulgt udviklingen i 10 år, og i denne lydfortælling borer han sig helt ind i magtspillet mellem København, Washington og Nuuk. Hvad skete der i de skæbnesvangre dage i 2019, da Trump slog til? Og hvorfor byder så mange grønlændere USA’s interesse velkommen? Vi glemmer det tit, men Grønland er geografisk en del af Nordamerika. Og den amerikanske interesse for landet er dyb og uformindsket i styrke med Joe Biden som præsident. Statsminister Mette Frederiksen spiller en hovedrolle, og det samme gør Folketingets yngste medlem, grønlandske Aki-Mathilda Høegh-Dam. Hun kæmper for Grønlands selvstændighed og er ikke bange for at blive opslugt af USA.   Det handler om vores historie og om kongerigets skæbne. Vil Grønland løsrive sig og blive en del af USA? Både danskere og grønlændere står over for en række valg og udfordringer, der bliver afgørende for fremtiden og for, hvordan vi dybest set skal forstå os selv som folk og nation.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702311006
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 25. august 2021
  • Oplæser:
  • Martin Breum
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Grønland og den amerikanske forbindelse

Alle kan huske, dengang Donald Trump ville købe Grønland. Præsidenten for verdens mest magtfulde nation tilbød at købe hele Grønland, inklusive de 56.000 børn, mænd og kvinder. Men hvad lå der bag det overrumplende købstilbud?
 
Martin Breum har fulgt udviklingen i 10 år, og i denne lydfortælling borer han sig helt ind i magtspillet mellem København, Washington og Nuuk. Hvad skete der i de skæbnesvangre dage i 2019, da Trump slog til? Og hvorfor byder så mange grønlændere USA’s interesse velkommen? Vi glemmer det tit, men Grønland er geografisk en del af Nordamerika. Og den amerikanske interesse for landet er dyb og uformindsket i styrke med Joe Biden som præsident. Statsminister Mette Frederiksen spiller en hovedrolle, og det samme gør Folketingets yngste medlem, grønlandske Aki-Mathilda Høegh-Dam. Hun kæmper for Grønlands selvstændighed og er ikke bange for at blive opslugt af USA.
 
Det handler om vores historie og om kongerigets skæbne. Vil Grønland løsrive sig og blive en del af USA? Både danskere og grønlændere står over for en række valg og udfordringer, der bliver afgørende for fremtiden og for, hvordan vi dybest set skal forstå os selv som folk og nation.

Brugerbedømmelser af Grønland og den amerikanske forbindelse



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.