Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Humanistisk videnskabsteori - Rasmus Helles - E-bog

Bag om Humanistisk videnskabsteori

Humanistisk videnskabsteori er en undervisnings- og oplysningsbog. Den henvender sig primært til dem, der skal påbegynde eller er i gang med et humanistisk studium, herunder ikke mindst studerende på fagelementet "Fagets videnskabsteori". Men den vil også være nyttig for dem, der gerne vil have et ajourført overblik over de humanistiske videnskabsgrene. Tretten forskere skriver i femten kapitler om humanioras historie og tendenser i nyere tid, om relationen mellem naturvidenskaberne og de humane videnskaber og om de enkelte videnskabsteoretiske grene: positivisme, kritisk rationalisme/paradigmer, fænomenologi, hermeneutik, historisme, strukturalisme psykoanalyse, kognitivisme, socialkonstruktivisme, dekonstruktion, empiri og kvalitativ metode. Bogen indeholder et navneregister og en udførlig ordliste med begrebsforklaringer. Hvert kapitel er forsynet med en kommenteret litteraturliste. Denne bog er revideret og udvidet i forhold til de to første udgaver fra henholdsvis 1995 og 2003.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788727018072
  • Udgivet:
  • 5. Januar 2023
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Humanistisk videnskabsteori

Humanistisk videnskabsteori er en undervisnings- og oplysningsbog. Den henvender sig primært til dem, der skal påbegynde eller er i gang med et humanistisk studium, herunder ikke mindst studerende på fagelementet "Fagets videnskabsteori". Men den vil også være nyttig for dem, der gerne vil have et ajourført overblik over de humanistiske videnskabsgrene.

Tretten forskere skriver i femten kapitler om humanioras historie og tendenser i nyere tid, om relationen mellem naturvidenskaberne og de humane videnskaber og om de enkelte videnskabsteoretiske grene: positivisme, kritisk rationalisme/paradigmer, fænomenologi, hermeneutik, historisme, strukturalisme psykoanalyse, kognitivisme, socialkonstruktivisme, dekonstruktion, empiri og kvalitativ metode.

Bogen indeholder et navneregister og en udførlig ordliste med begrebsforklaringer. Hvert kapitel er forsynet med en kommenteret litteraturliste.

Denne bog er revideret og udvidet i forhold til de to første udgaver fra henholdsvis 1995 og 2003.

Forlagets beskrivelse af Humanistisk videnskabsteori

Humanistisk videnskabsteori er en undervisnings- og oplysningsbog. Den er en klassiker i fagelementet Fagets Videnskabsteori på BA-uddannelserne, og kan indgå på kandidatuddannelserne og helt op til ph.d.-niveau, hvor også dens omfattende referencer til videre litteratur vil være værdifulde.

Ti forskere skriver i fjorten kapitler om humanioras historie og tendenser i nyere tid, om humanioras rolle i det moderne samfund, om relationen mellem naturvidenskaberne og de humane videnskaber samt om de enkelte videnskabsteoretiske skoler og grundbegreber.

Bogen indeholder desuden et navneregister, en kommenteret litteraturliste til hvert kapitel samt en udførlig ordliste med begrebsforklaringer

 Bogens kapitler:

1. INDLEDNING af Finn Collin, Simo Køppe og Rasmus Helles

2. DE HUMANISTISKE VIDENSKABERS HISTORIE FIRE VIDENSKABSBEGREBER af Finn Collin

3. POSITIVISME af Jan Riis Flor

4. KRITISK RATIONALISME OG PARADIGMER af Bo Jacobsen og Finn Collin

5. FÆNOMENOLOGI af Dan Zahavi

6. HERMENEUTIK af Mogens Pahuus

7. HISTORISME af Bernard Eric Jensen

8. STRUKTURALISME af Frans Gregersen

9. PSYKOANALYSE af Simo Køppe

10 . KOGNITION OG KOGNITIVISME af Thomas Wiben Jensen

11. SOCIALKONSTRUKTIVISME I HUMANIORA af Finn Collin

12. EMPIRI OG TEORI af Simo Køppe og Rasmus Helles

13. KVALITATIVE METODER af Rasmus Helles og Simo Køppe

14 . AFSLUTTENDE BETRAGTNINGER af Finn Collin, Simo Køppe og Rasmus Helles

Brugerbedømmelser af Humanistisk videnskabsteori

  • joan b. 28. Maj 2020

    rigtig fin videnskabsteoritisk bog, der beskriver det videnskabsteoretiske felt fremragende.


Find lignende bøger
Bogen Humanistisk videnskabsteori findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.