Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Hvorfor, far? - Sven-Erik Svehag - E-bog

Bag om Hvorfor, far?

Peder er en overmåde nysgerrig lille dreng på ca. 11 år, som stiller, stundom plager, sin far med uskyldige, ofte lidt spøjse spørgsmål. Peder spørger om det, voksne synes er indlysende, eller som de ikke har reflekteret over og netop derfor er svært at besvare. Han spørger om natur og alskens dyr, men har også mere eksistentielle spørgsmål. Hvor kommer alt levende fra, hvor kommer vi fra, hvorfor er verden indrettet, som den er, hvorfor lever mennesker, som de gør, og hvem styrer og bestemmer over det hele? Hvad er det at være lykkelig? Hvor kommer tiden fra, hvorfor har vi dag og nat, hvorfor er det koldt om vinteren, hvorfor er der så meget vand i havet, og hvorfor er græsset grønt og himmelen blå? Det er ikke alle af den videbegærlige og spørgelystne Peders spørgsmål, som hans far kan svare på, men Peder er så heldig at have en meget vidende klasselærer, Lise, som kan besvare vanskelige spørgsmål og desuden fortælle om naturens mysterier og pudsigheder. Barnets tankeverden er ikke altid logisk og er ikke, som de voksnes, fastlåst i bestemte referencerammer.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788775758012
  • Udgivet:
  • 22. August 2022
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Hvorfor, far?

Peder er en overmåde nysgerrig lille dreng på ca. 11 år, som stiller, stundom plager, sin far med uskyldige, ofte lidt spøjse spørgsmål. Peder spørger om det, voksne synes er indlysende, eller som de ikke har reflekteret over og netop derfor er svært at besvare. Han spørger om natur og alskens dyr, men har også mere eksistentielle spørgsmål.
Hvor kommer alt levende fra, hvor kommer vi fra, hvorfor er verden indrettet, som den er, hvorfor lever mennesker, som de gør, og hvem styrer og bestemmer over det hele? Hvad er det at være lykkelig?
Hvor kommer tiden fra, hvorfor har vi dag og nat, hvorfor er det koldt om vinteren, hvorfor er der så meget vand i havet, og hvorfor er græsset grønt og himmelen blå?
Det er ikke alle af den videbegærlige og spørgelystne Peders spørgsmål, som hans far kan svare på, men Peder er så heldig at have en meget vidende klasselærer, Lise, som kan besvare vanskelige spørgsmål og desuden fortælle om naturens mysterier og pudsigheder.
Barnets tankeverden er ikke altid logisk og er ikke, som de voksnes, fastlåst i bestemte referencerammer.

Brugerbedømmelser af Hvorfor, far?Find lignende bøger
Bogen Hvorfor, far? findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.