Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

I pestens tid - Hanne Guldberg Mikkelsen - E-bog

- - en coronakomedie

Bag om I pestens tid

Statsminister Dagmar Dreyer kastes ud i sit livs værste krise: Kort efter, at pandemi nummer et er afblæst, og Dagmar har haft tid til at pudse vinduer og nyde en makrelmad, banker en ny pandemi på. Centralt i fortællingen står lensbaronesse Bolette Krukow, som stikker af hjemmefra kort før sin 75-års fødselsdag. Med sig i bagagen har hun kortvennerne Den hvide Dame, Vætten Valdemar og Nissen Namminersorneruulutik. Hun har – muligvis – også en lille smule byldepest i lommen på sin oilskinsjakke. Da en redaktør findes bevidstløs på sin redaktion med tydelige tegn på pest, må statsministeren, FE, PET og Nost samt adskillige berømte virologer erkende, at landet formentlig står overfor en epidemi med pandemisk potentiale. Bogen har klangbund i en mere dyster virkelighed og opridser i korte historiske afsnit to centrale pandemier i fortiden og sætter den seneste og de kommende i relation til disse. Man kan vælge at læse historien med en skelen til netop stedfundne og stadig højaktuelle begivenheder – men man kan også lade være. Hanne Guldberg Mikkelsen er cand.mag., historiker, journalist og har udgivet en række fagbøger og børnebøger.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788794083966
 • Udgivet:
 • 10. August 2021
 • Straks på e-mail.

Online pris

Fordelspris

Anmeldelser af I pestens tid

  Beskrivelse af I pestens tid

  Statsminister Dagmar Dreyer kastes ud i sit livs værste krise: Kort efter, at pandemi nummer et er afblæst, og Dagmar har haft tid til at pudse vinduer og nyde en makrelmad, banker en ny pandemi på.

  Centralt i fortællingen står lensbaronesse Bolette Krukow, som stikker af hjemmefra kort før sin 75-års fødselsdag. Med sig i bagagen har hun kortvennerne Den hvide Dame, Vætten Valdemar og Nissen Namminersorneruulutik. Hun har – muligvis – også en lille smule byldepest i lommen på sin oilskinsjakke.

  Da en redaktør findes bevidstløs på sin redaktion med tydelige tegn på pest, må statsministeren, FE, PET og Nost samt adskillige berømte virologer erkende, at landet formentlig står overfor en epidemi med pandemisk potentiale.

  Bogen har klangbund i en mere dyster virkelighed og opridser i korte historiske afsnit to centrale pandemier i fortiden og sætter den seneste og de kommende i relation til disse.

  Man kan vælge at læse historien med en skelen til netop stedfundne og stadig højaktuelle begivenheder – men man kan også lade være.


  Hanne Guldberg Mikkelsen er cand.mag., historiker, journalist og har udgivet en række fagbøger og børnebøger.

  Brugerbedømmelser af I pestens tid

  • Krimiormen s. 10. August 2021

   I søndre Uvelse tjekker lokalredaktør Per-Erik Karlsen sin hjemmegjorte Bjæske. Statsminister Dagmar Dreyer nyder en smøg i dybeste hemmelighed, for at fejre at epidemien er ovre. Det siger Sundhedsdirektør Anton Bing og så må det jo være rigtigt.

   Karaktererne i ”I pestens tid” er karikerede og underfundige med små hentydninger til nogle af de personligheder som vi i vores egen virkelighed har stiftet bekendtskab med i de sidste par år. ”I pestens tid” er en Coronakomedie med det helt rigtige glimt i øjet og så rablende skæv, at man morer sig i passende mængder.

   ”I pestens tid” er virkeligheden set med nogle forunderlige skæve briller på. ”I pestens tid” er nyt og alligevel så havde man vel forventet, at man ovenpå Coronaen ville se litteratur tage Corona under kærligbehandling, men nok ikke noget i stil med ”I pestens tid”.

   Vurdering: 4/6 Roser.

   Krimiormen.dk


  Find lignende bøger
  Bogen I pestens tid findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.