Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering
Istiden i det danske landskab af Michael Houmark-Nielsen

Istiden i det danske landskab - E-bog

Bag om Istiden i det danske landskab

Store dele af det danske landskab bugter sig i bakkedal, men hvorfor gør det egentlig det? Svaret kan findes i istiden, der har sat markante aftryk i det danske landskab igennem millioner af år. I denne bog fortælles historien om, hvordan istidslandskaberne er opstået, og hvilke processer der ligger bag. Med udgangspunkt i moderne digitale landskabsanalyser og de seneste års landvindinger inden for forståelsen af landskabsdannende processer giver bogen en faglig indføring i istidens naturforhold og gletsjernes og permafrostens kræfter - alt sammen set i lyset af fortidens arktiske klima og miljø. Bogen er struktureret som et atlas over Danmark inddelt i 11 regioner, hvor det gennemgående tema er terrænformernes opståen og deres indre opbygning som landskaber, der ligger i lag. Bogen gennemgår landskabsformerne i det meste af Jylland, på øerne og Bornholm. Derudover sættes der fokus på særlige emner fra de enkelte regioner, og bogen afsluttes med et nytegnet landskabskort over hele landet. Istiden i det danske landskab er den første sammenhængende og landsdækkende redegørelse siden midten af 1900-tallet for istidslandskabet, dets opståen og skæbne. Værket henvender sig til en bred skare af interesserede læsere og kan også bruges som guide til det landskab, man bevæger sig i.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788727003481
  • Udgivet:
  • 10. August 2021
  • 185,95 kr.
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 35%
og få fri lytning og læsning oveni
  • 161,95 kr.
  • 38,00 kr. (35%)

Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Beskrivelse af Istiden i det danske landskab
Store dele af det danske landskab bugter sig i bakkedal, men hvorfor gør det egentlig det? Svaret kan findes i istiden, der har sat markante aftryk i det danske landskab igennem millioner af år. I denne bog fortælles historien om, hvordan istidslandskaberne er opstået, og hvilke processer der ligger bag. Med udgangspunkt i moderne digitale landskabsanalyser og de seneste års landvindinger inden for forståelsen af landskabsdannende processer giver bogen en faglig indføring i istidens naturforhold og gletsjernes og permafrostens kræfter - alt sammen set i lyset af fortidens arktiske klima og miljø.

Bogen er struktureret som et atlas over Danmark inddelt i 11 regioner, hvor det gennemgående tema er terrænformernes opståen og deres indre opbygning som landskaber, der ligger i lag. Bogen gennemgår landskabsformerne i det meste af Jylland, på øerne og Bornholm. Derudover sættes der fokus på særlige emner fra de enkelte regioner, og bogen afsluttes med et nytegnet landskabskort over hele landet.

Istiden i det danske landskab er den første sammenhængende og landsdækkende redegørelse siden midten af 1900-tallet for istidslandskabet, dets opståen og skæbne. Værket henvender sig til en bred skare af interesserede læsere og kan også bruges som guide til det landskab, man bevæger sig i.
Brugerbedømmelser af Istiden i det danske landskab


Find lignende bøger
Bogen Istiden i det danske landskab findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.