Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Jubilæum - Lotte Kirkeby - E-bog

Bag om Jubilæum

Lotte Kirkebys debut undersøger, hvad der sker med os, når vi mister – vores barndoms uskyld, vores elskede eller vores forestilling om det perfekte liv. I 19 korte noveller skildrer den hverdagens mirakler og trivialiteter, lyster og ængstelser i en genkendelig dansk virkelighed, hvor de nære menneskelige relationer – og tabet af dem – bliver afgørende, blandt andet for kvinden, der koger suppe til sin kæreste, selv om hun har en mistanke, for manden, som skal have sit første barn, men mister modet, og for ægteparret, som ved, at de har taget hul på deres sidste sommer sammen. Pressen skriver: »En stærk debut.«**** – Eva Pohl, Berlingske // »Hun har et skarpt blik for både stort og småt, det milde, det morbide, er velskrivende, rørende og ikke uden humor.«– Klaus Rothstein, Weekendavisen // »Kirkeby skriver sig ind i den hemingwayske novelletradition, hvor dramaet står mellem linjerne.«**** – Lillian Munk Rösing, Politiken // »Lotte Kirkeby har litterær intuition.«***** – Kristian Ditlev Jensen, Kristeligt Dagblad Om forfatteren: Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen ''Jubilæum''. ''De nærmeste'' (2019), hendes første roman, blev nomineret til DRs Romanpris, og i 2022 udkommer hendes anden roman ''Hvis man ikke vidste bedre''. Hun har tidligere været forlagsredaktør på Gyldendal og har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788743401537
  • Udgivet:
  • 5. Januar 2022
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Jubilæum

Lotte Kirkebys debut undersøger, hvad der sker med os, når vi mister – vores barndoms uskyld, vores elskede eller vores forestilling om det perfekte liv. I 19 korte noveller skildrer den hverdagens mirakler og trivialiteter, lyster og ængstelser i en genkendelig dansk virkelighed, hvor de nære menneskelige relationer – og tabet af dem – bliver afgørende, blandt andet for kvinden, der koger suppe til sin kæreste, selv om hun har en mistanke, for manden, som skal have sit første barn, men mister modet, og for ægteparret, som ved, at de har taget hul på deres sidste sommer sammen.

Pressen skriver: »En stærk debut.«**** – Eva Pohl, Berlingske // »Hun har et skarpt blik for både stort og småt, det milde, det morbide, er velskrivende, rørende og ikke uden humor.«– Klaus Rothstein, Weekendavisen // »Kirkeby skriver sig ind i den hemingwayske novelletradition, hvor dramaet står mellem linjerne.«**** – Lillian Munk Rösing, Politiken // »Lotte Kirkeby har litterær intuition.«***** – Kristian Ditlev Jensen, Kristeligt Dagblad

Om forfatteren:
Lotte Kirkeby (f. 1970) debuterede i 2016 med novellesamlingen ''Jubilæum''. ''De nærmeste'' (2019), hendes første roman, blev nomineret til DRs Romanpris, og i 2022 udkommer hendes anden roman ''Hvis man ikke vidste bedre''. Hun har tidligere været forlagsredaktør på Gyldendal og har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder.

Brugerbedømmelser af JubilæumFind lignende bøger
Bogen Jubilæum findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.