Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kærlighedens år - Johanne Mygind - Bog

Bag om Kærlighedens år

Kærlighedens år er en roman om længsel, lyst og frihed. Det er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer. Nanna er nyskilt og lige flyttet ind i en lejlighed i Sydhavnen med sine tre børn. Som podcaster og dokumentarist lever Nanna af at fortælle historier, og i forsøget på at forstå sin egen historie beslutter hun at lave en udsendelse om sin mor. Elisabeth var frontfigur for 1970’ernes Rødstrømpebevægelse, smuk og feteret i sin storhedstid. Men Nanna er vokset op med en helt anden udgave af moren, der, efter et brud med både kvindekampen og Nannas far, forskansede sig hos sine forældre med sin lille datter. En skjult historie om kvinderne i familien træder frem. Den handler om Nannas mormor Rigmor, der drømmer om at blive læge, men bliver gravid, og om Elisabeth, der tror på feministisk forandring, men ikke tør stå ved sin forelskelse i en anden kvinde. Samtidig må Nanna, der prøver at få greb om sit nye liv, også stille spørgsmål til sig selv og sine idealer og valg. Hvad vil hun bruge sin frihed til? Johanne Mygind (f. 1976) debuterer med romanen Kærlighedens år. Hun har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer og har arbejdet som journalist hos Weekendavisen, Information og P1.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712062455
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 399
 • Udgivet:
 • 17. September 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 150x226x35 mm.
 • Vægt:
 • 618 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 10. December 2022
På lager

Online pris

Fordelspris

Anmeldelser af Kærlighedens år

  Beskrivelse af Kærlighedens år

  Kærlighedens år, en roman om lyst, frihed og længsel. Den er skrevet af forfatteren Johanne Mygind og er hendes debutroman. Johanne Mygind har ved siden af hendes forfatterskab også været journalist hos Weekendavisen, Information og P1. Hun er en af sin generations stærke feministiske stemmer, hvor hun har haft en stor effekt på samfundet. Hun underviser derudover også på Krogerup Højskole på kurset “Kald det kærlighed”. Bogen er en ærlig og overvældende fortælling om forældrelivet og en kamp for frigørelse af kvinder gennem generationer.

  En skjult historie om kvinderne i familien træder frem. Den handler om Nannas mormor Rigmor, der drømmer om at blive læge, men bliver gravid, og om Elisabeth, der tror på feministisk forandring, men ikke tør stå ved sin forelskelse i en anden kvinde. Samtidig må Nanna, der prøver at få greb om sit nye liv, også stille spørgsmål til sig selv og sine idealer og valg. Hvad vil hun bruge sin frihed til?

  Der er for nyligt flyttet en kvinde ved navn Nanna ind i en lejlighed i Sydhavnen, hvor hun nu bor med sine tre børn. Nanna lever af at fortælle unikke historier gennem sit arbejde som podcaster og dokumentarist. På et tidspunkt beslutter hun sig for at snakke om sit eget liv, hvor hun laver en podcast om sin mor og historien bag hendes egen opvækst. Nannas mor, Elisabeth, var en del af Rødstrømpebevægelsen i 1970'erne, hvor hun fungerede som frontfigur. I morens storhedstid, havde hun markeret sig i kvindernes kamp mod undertrykkelse. Nanna kender historien, men havde ikke selv set det i sin tid. Hun voksede op med en anden version af moderen Elisabeth. Nannas forældre blev skilt, da hun var ung og Elisabeth blev også skilt fra kvindekampen. Det havde en effekt på Nannas barndom. Nannas forgængere bestod af stærke kvinder, såsom hendes mormor Rigmor, der drømte om at blive læge, men endte med at blive gravid. Historier om hendes familietræ kommer frem i lyset, og Nannas mor Elisabeth, der tro på en feministik forandring, men ikke tør fortælle, at hun er forelsket i en anden kvinde. Nanna bliver overvældet af disse historier og finder sig selv i, at prøve at få greb om sit nye liv. Hun stiller sig selv spørgsmål og tvivler på sine egne idealer og valg nu, hvad vil hun bruge sin frihed til?
  En dirrende og moderne skildring om en kvinde, som går gennem en kæmpe forandring i livet, og en fortælling om hendes egen mor og mormors kampe i livet.

  Forlagets beskrivelse af Kærlighedens år

  Kærlighedens år er en roman om længsel, lyst og frihed. Det er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer.

  Nanna er nyskilt og lige flyttet ind i en lejlighed i Sydhavnen med sine tre børn. Som podcaster og dokumentarist lever Nanna af at fortælle historier, og i forsøget på at forstå sin egen historie beslutter hun at lave en udsendelse om sin mor. Elisabeth var frontfigur for 1970’ernes Rødstrømpebevægelse, smuk og feteret i sin storhedstid. Men Nanna er vokset op med en helt anden udgave af moren, der, efter et brud med både kvindekampen og Nannas far, forskansede sig hos sine forældre med sin lille datter.

  En skjult historie om kvinderne i familien træder frem. Den handler om Nannas mormor Rigmor, der drømmer om at blive læge, men bliver gravid, og om Elisabeth, der tror på feministisk forandring, men ikke tør stå ved sin forelskelse i en anden kvinde. Samtidig må Nanna, der prøver at få greb om sit nye liv, også stille spørgsmål til sig selv og sine idealer og valg. Hvad vil hun bruge sin frihed til?

  Johanne Mygind (f. 1976) debuterer med romanen Kærlighedens år. Hun har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer og har arbejdet som journalist hos Weekendavisen, Information og P1.

  Brugerbedømmelser af Kærlighedens år  Find lignende bøger
  Bogen Kærlighedens år findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.