Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Johanne Mygind

Bøger af Johanne Mygind

Johanne Mygind er en dansk forfatter og journalist født 1976 med en stærk debutroman ‘Kærlighedens år’ som tager følsomme emner op med Rødstrømpebevægelsen i 1970’erne. En rå og ærlig fortælling, som også giver udtryk for mange af, de problemer som opleves i det moderne samfund. Kampen mod undertrykkelse er en aktiv kamp og Johanne Mygind er en stolt fortaler for feminister. Hun snakker meget om kampen for frigørelse gennem tre generationer hvor hun kommer ind på mormor Rigmor og sin egen mor, en fantastisk fortælling. Debutromanen tager længsel, lyst og frihed gennem generationer af kamp mod undertrykkelse og giver os en overvældende historie med rige fortællinger af tre generationer. Johanne Mygind er en af sin generations stærke feministiske stemmer. Hun har i mange år også arbejdet som journalist hos Weekendavisen, Information og P1. Derudover underviser hun et kursus på Krogerup Højskole, kurset hedder “Kald det kærlighed”.

Foto: Lærke Posselt
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Johanne Mygind
  207,95 - 221,95 kr.

  Kærlighedens år er en roman om længsel, lyst og frihed. Det er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer.Nanna er nyskilt og lige flyttet ind i en lejlighed i Sydhavnen med sine tre børn. Som podcaster og dokumentarist lever Nanna af at fortælle historier, og i forsøget på at forstå sin egen historie beslutter hun at lave en udsendelse om sin mor. Elisabeth var frontfigur for 1970’ernes Rødstrømpebevægelse, smuk og feteret i sin storhedstid. Men Nanna er vokset op med en helt anden udgave af moren, der, efter et brud med både kvindekampen og Nannas far, forskansede sig hos sine forældre med sin lille datter.En skjult historie om kvinderne i familien træder frem. Den handler om Nannas mormor Rigmor, der drømmer om at blive læge, men bliver gravid, og om Elisabeth, der tror på feministisk forandring, men ikke tør stå ved sin forelskelse i en anden kvinde. Samtidig må Nanna, der prøver at få greb om sit nye liv, også stille spørgsmål til sig selv og sine idealer og valg. Hvad vil hun bruge sin frihed til?Johanne Mygind (f. 1976) debuterer med romanen Kærlighedens år. Hun har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer og har arbejdet som journalist hos Weekendavisen, Information og P1.

 • - 11 mønsterbrydere fortæller
  af Johanne Mygind
  72,95 kr.

  Med jævne mellemrum dukker den samme nyhed op i medierne: Det skorter på social mobilitet i Danmark. Alle har ikke samme muligheder for succes, for den danske elite rekrutteres stadig i overvejende grad blandt børn af veluddannede forældre.Alligevel findes der mennesker, der formår at bryde de sociale mønstre og foretage en rejse fra samfundets bund til samfundets top. De kaldes mønsterbrydere eller klasserejsende. Men hvorfor lykkes det for nogle og ikke for andre?Nogle af svarene kan måske findes i denne bog, for her fortæller 11 mennesker deres personlige historie om at have alle odds imod sig, men alligevel formå at kravle mod toppen. Det er fortællinger om viljestyrke, vovemod og svimlende succes, men også om den hjemløshed og evige usikkerhed, som er prisen for opdriften.De interviewede er født mellem 1938 og 1979, og bogen er således også et historisk portræt af Danmark i det 20. århundrede, hvor klassesamfundet gav sig i sømmene, men aldrig blev helt afviklet.Mød Connie Hedegaard, Kristian Ditlev Jensen, Bent Jensen, Jytte Andersen, Paul Gazan, Pia Fris Laneth, Anders Knutsen, Michael Valentin, Lisbeth Zornig Andersen, Tina Raun og Nagieb Khaja.Lydbogen er indlæst af Maria Stokholm

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.