Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kapital uden grænser - Brooke Harrington - Bog

- Om skattely, formueforvaltere og verdens rigeste

Bag om Kapital uden grænser

Hvordan kan verdens ultrarige opretholde deres enorme formuer trods finanskriser og en ofte omfattende beskatning af indkomst, kapitalgevinster og arv? Kapital uden grænser giver et svar fra en ny og original vinkel. Kapital uden grænser viser hvordan formueforvaltere benytter sig af offshorebanker, skuffeselskaber og trustordninger til at beskytte privat rigdom for milliarder imod at blive beskattet og underlagt regulering. Bogen dokumenterer også, hvordan formueforvalterne selv forsøger at legitimere deres metoder trods overvældende beviser på, at de undergraver staters autoritet og forstærker den globale ulighed. Med Harringtons forskning får offentligheden det første unikke indblik i taktikkerne og mentaliteten i en hemmelighedsfuld profession, der kontrollerer kapitalstrømme af enorme dimensioner verden over. Bogen bygger på 65 interviews med professionelle formueforvaltere, både fra de traditionelle finanscentre i Europa og Amerika og fra de nyeste skattely, der vokser frem i Afrika, elite, der ved takt og diskretion har dedikeret sig selv til at gøre verdens en procent rigeste endnu rigere. Omtale "Vil man forstå, hvad der er på spil i den globale økonomi, er det bare om at kaste sig over denne væsentlige bog. Kapital uden grænser må være pligtlæsning for enhver politiker og enhver anden, der vil have en dybere forståelse for, hvordan formueforvalterne arbejder, og hvordan den nationale økonomi og den globale økonomi spiller sammen." 5/6 stjerner - Ulla Bechsgaard, anmeldelse, Jyllands-Posten, 2. september 2017 Kapital uden grænser er udvalgt som en af årets 10 bedste erhvervsbøger 2017 i Jyllands-Posten den 9. december 2017. Indholdsoversigt Oversætterens anmærkning 1. Introduktion 2. Formueforvaltning som profession 3. Klientrelationer 4. Formueforvaltningens taktikker og teknikker 5. Formueforvaltning og ulighed 6. Formueforvaltning og staten 7. Konklusion Noter Tak til alle, der hjalp

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757438666
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 316
 • Udgivet:
 • 4. August 2017
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 159x230x18 mm.
 • Vægt:
 • 666 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 28. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Kapital uden grænser

  Beskrivelse af Kapital uden grænser

  Hvordan kan verdens ultrarige opretholde deres enorme formuer trods finanskriser og en ofte omfattende beskatning af indkomst, kapitalgevinster og arv? Kapital uden grænser giver et svar fra en ny og original vinkel.

  Kapital uden grænser viser hvordan formueforvaltere benytter sig af offshorebanker, skuffeselskaber og trustordninger til at beskytte privat rigdom for milliarder imod at blive beskattet og underlagt regulering. Bogen dokumenterer også, hvordan formueforvalterne selv forsøger at legitimere deres metoder trods overvældende beviser på, at de undergraver staters autoritet og forstærker den globale ulighed.

  Med Harringtons forskning får offentligheden det første unikke indblik i taktikkerne og mentaliteten i en hemmelighedsfuld profession, der kontrollerer kapitalstrømme af enorme dimensioner verden over. Bogen bygger på 65 interviews med professionelle formueforvaltere, både fra de traditionelle finanscentre i Europa og Amerika og fra de nyeste skattely, der vokser frem i Afrika, elite, der ved takt og diskretion har dedikeret sig selv til at gøre verdens en procent rigeste endnu rigere.

  Omtale
  "Vil man forstå, hvad der er på spil i den globale økonomi, er det bare om at kaste sig over denne væsentlige bog. Kapital uden grænser må være pligtlæsning for enhver politiker og enhver anden, der vil have en dybere forståelse for, hvordan formueforvalterne arbejder, og hvordan den nationale økonomi og den globale økonomi spiller sammen."
  5/6 stjerner
  - Ulla Bechsgaard, anmeldelse, Jyllands-Posten, 2. september 2017

  Kapital uden grænser er udvalgt som en af årets 10 bedste erhvervsbøger 2017 i Jyllands-Posten den 9. december 2017.

  Indholdsoversigt
  Oversætterens anmærkning
  1. Introduktion
  2. Formueforvaltning som profession
  3. Klientrelationer
  4. Formueforvaltningens taktikker og teknikker
  5. Formueforvaltning og ulighed
  6. Formueforvaltning og staten
  7. Konklusion
  Noter
  Tak til alle, der hjalp

  Brugerbedømmelser af Kapital uden grænser  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.