Bag om Kongemøllen
Niels Bryde, den sidste af den gamle Brydeslægt, der i mere en halvandet hundrede år har drevet Kongemøllens emaljesmedje, er blevet en gammel mand. Hans elskede niece Lillian, Brydeslægtens eneste arving, har giftet sig med en mand, Henry Hammer, for hvem økonomisk fremskridt betyder alt, og hvis kolde hjerte for længst har lukket sig for Lillians kærlighed. Lillian, der elsker sin mand inderligt, har længe bøjet sig for hans ønsker, men da han afslører sine planer for Kongemøllen og for den gamle stadsehave, der er Brydeslægtens stolthed, bliver det alligevel for meget for hende. Men er det for sent? Eller kan Lillian og Niels endnu nå at smelte Henry Hammers kolde hjerte og redde Kongemøllen fra at blive overdraget til tyske hænder?
Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk Humør, der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som Flintesønnerne, Der brænder en ild og De røde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
Vis mere