Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Lalandia - Jens Vilstrup - Bog

Bag om Lalandia

Lalandia er Månedens Fortælling i marts. Romanen “Lalandia” af den danske forfatter Jens Vilstrup handler om to søskende, der har et kompliceret og kompleks forhold med hinanden. Had og kærlighed har været en del af deres liv, og med en filmisk og spændingsmættet fortælling, fanges der alle de rette følelser, om den barske social arv, de befinder sig i, og et familiedrama, der gnistrer i sproget. Toms forældre har en drøm om at leve frit og flytter derfor ud på landet på Lolland. Enebarnet Tom er dog ikke helt med på ideen - især fordi Nick, hans nye tavse plejebror, flytter ind med dem. Forældrene kæmper desuden for at redde deres ægteskab under det store økonomiske pres, som de lider under. Når de to drenge ser bort fra deres forskelligheder, finder de langsomt villigheden til at nærme sig hinanden. Deres bånd forstærkes, mens det fredelige, landlige billede nedbrydes, og familien rammes af flere problemer. Nick forsvinder sporløst en dag. Årevis senere prøver Tom at eftersøge hans bror i ferielandet, Thailand, med håb om at finde og redde ham. Månedens Fortælling i marts. Det er med stor begejstring, at vi kan præsentere “Lalandia” som månedens fortælling i marts. Et initiativ hvor vi måneden igennem læser eller lytter til en særligt udvalgt bog, der har fortjent at blive Månedens Fortælling. Bogen er valgt med udgangspunkt i dens særlige kvaliteter og behandling af universelle emner og følelser, som vi sammen kan spejle os i og debattere. Deltag i live Q&A med forfatteren I slutningen af måneden inviterer vi til live Q&A med Jens Vilstrup i Litteraturklubben på Facebook, hvor du således i marts kan stille dit spørgsmål direkte til forfatteren. Dato og tidspunkt for Live Q&A med Jens Vilstrup bliver meldt ud i nærmeste fremtid. Og hvis du endnu ikke er medlem af læsefællesskabet Litteraturklubben på Facebook, så meld dig ind her.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772390918
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 426
 • Udgivet:
 • 7. Januar 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 156x230x33 mm.
 • Vægt:
 • 656 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 28. Februar 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Lalandia

Lalandia er Månedens Fortælling i marts.

Romanen “Lalandia” af den danske forfatter Jens Vilstrup handler om to søskende, der har et kompliceret og kompleks forhold med hinanden. Had og kærlighed har været en del af deres liv, og med en filmisk og spændingsmættet fortælling, fanges der alle de rette følelser, om den barske social arv, de befinder sig i, og et familiedrama, der gnistrer i sproget.

Toms forældre har en drøm om at leve frit og flytter derfor ud på landet på Lolland. Enebarnet Tom er dog ikke helt med på ideen - især fordi Nick, hans nye tavse plejebror, flytter ind med dem. Forældrene kæmper desuden for at redde deres ægteskab under det store økonomiske pres, som de lider under.

Når de to drenge ser bort fra deres forskelligheder, finder de langsomt villigheden til at nærme sig hinanden. Deres bånd forstærkes, mens det fredelige, landlige billede nedbrydes, og familien rammes af flere problemer.

Nick forsvinder sporløst en dag. Årevis senere prøver Tom at eftersøge hans bror i ferielandet, Thailand, med håb om at finde og redde ham.

Månedens Fortælling i marts.

Det er med stor begejstring, at vi kan præsentere “Lalandia” som månedens fortælling i marts. Et initiativ hvor vi måneden igennem læser eller lytter til en særligt udvalgt bog, der har fortjent at blive Månedens Fortælling. Bogen er valgt med udgangspunkt i dens særlige kvaliteter og behandling af universelle emner og følelser, som vi sammen kan spejle os i og debattere.

Deltag i live Q&A med forfatteren

I slutningen af måneden inviterer vi til live Q&A med Jens Vilstrup i Litteraturklubben på Facebook, hvor du således i marts kan stille dit spørgsmål direkte til forfatteren.

Dato og tidspunkt for Live Q&A med Jens Vilstrup bliver meldt ud i nærmeste fremtid. Og hvis du endnu ikke er medlem af læsefællesskabet Litteraturklubben på Facebook, så meld dig ind her.

Forlagets beskrivelse af Lalandia

”Varm, omsorgsfuld, intelligent og humoristisk” ★★★★★ Berlingske

LALANDIA er en intens, barsk og rørende roman om to søskende og deres svære had-kærlighedsforhold. En historie om en familie, der søger lykken på landet, men må bukke under for omstændighederne. Og en fortælling om samfundets randområder, hvor de rige og de fattige på forskruet vis mødes, deres adskilte verdener til trods.

[Lalandia: latinsk betegn. for Lolland]

Drømmen om det frie liv på landet får Toms forældre til at flytte til Lolland. Men Tom, der er enebarn, hader det. Især da han får prakket en tavs plejebror på halsen, som ikke bare skal redde familiens økonomi, men vist også forældrenes ægteskab. Nick, hedder den nye bror, og han er helt anderledes end Tom: lille, fingernem og farlig. Langsomt finder de to drenge dog hinanden, men den landlige idyl krakelerer, og mens problemerne begynder at vælte ned over familien, gør de to drenge alt for at stå sammen som brødre. Mange år senere sidder Tom i et fly på vej til Thailand for at lede efter sin bror. Sidst han så Nick hjemme i Danmark, kom broren slemt til skade og forsvandt sporløst. Nu frygter Tom, at Nick er gået til grunde i ferieparadisets mørke hjerte. Kan Tom redde det, han engang mistede? Kan han redde sin plejebror? Og hvad med Tom selv?

Jens Vilstrup (f. 1964) har skrevet en række romaner, børnebøger og faglitteratur. I otte år var han rejsende løsarbejder, inden han kom ind på journalistuddannelsen og senere debuterede som forfatter. Han fik sit gennembrud i 2014 med den selvbiografiske roman Opland, der blev rost af anmelderne og endte i finalen til DR Romanprisen. I Lalandia tager han et nyt, stort litterært skridt. Det er en ’global arbejderroman’, der kombinerer socialrealisme, coming-of-age, spænding, rejseroman, egnsskildring og familiedrama. Fuld af gnistrende sprogkraft og social indignation.

Indhold

Jens Vilstrup introducerer Månedens Fortælling i marts:

Brugerbedømmelser af LalandiaFind lignende bøger

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.