Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering
Livets sløjfer og knuder af Jytte Noer Zabel

Livets sløjfer og knuder - Bog

- En smededatter fortæller ...

Bag om Livets sløjfer og knuder

Det er nu 80 år siden, at Danmark blev besat af tyskerne. 2. Verdenskrig startede 9. april 1940. Denne bog går endnu længere tilbage og tegner et billede af tiden fra 1. Verdenskrig 1914-18 frem til i dag, hvor vi skriver 2020. Min farfar var grovsmed med egen forretning. Han lavede bageovne. Men så kom 1. Verdenskrig, og han kunne ikke få pladejern og andre materialer fra England. Han måtte lukke sin forretning - en hård tid fulgte for hele familien, som emigrerede til Glasgow i Skotland. Her kom min far i smedelære og fik sit svendebrev der. Som 8-årig oplevede jeg Danmarks Besættelse 9. april 1940, og 2. Verdenskrig fik stor betydning for min familie, fordi min far, Ove Petersen, Dansk Metal, afdeling 15, blev interneret. I bogen beskrives hans grusomme ophold i kz-lejren Stutthof i Polen. Jeg har næsten altid boet i Brønshøj. Har dog boet et år i Etiopien, som dengang i 1962 var bunden af Afrika. Det var som et blik tilbage i fortiden. Her fik jeg mange spændende oplevelser, ikke mindst hjemrejsen gennem Mellemøsten, hvor jeg var gravid i 9. måned. Udover at jeg har haft et godt familieliv, 64 års ægteskab, tre børn, syv børnebørn og indtil videre seks oldebørn, så er en stor del af mit liv gået med at udtrykke mig kunstnerisk, både med at skrive digte, at tegne, forme skulpturer og male billeder, enten naturalistiske eller naivistiske. Disse kreative udfoldelser kunne for mig omdanne dårlige oplevelser til positiv energi. Den livsglade traditionelle jazzmusik har også haft min store interesse og givet mig inspiration. Jeg slutter med denne bog, der sætter prikken over i'et i mit liv. Knuderne er løst op, og sløjferne er tilbage.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788743018636
 • Indbinding:
 • Hardback
 • Sideantal:
 • 198
 • Udgivet:
 • 21. Januar 2021
 • Udgave:
 • 1
 • 179,95 kr.
 • 39,95 kr.
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Ikke på lager lige nu. Leveringstid 1-2 uger
Eller spar samlet 13%
og få fri lytning og læsning oveni
 • 156,95 kr.
 • 39,95 kr.

Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Beskrivelse af Livets sløjfer og knuder
Det er nu 80 år siden, at Danmark blev besat af tyskerne. 2. Verdenskrig startede 9. april 1940. Denne bog går endnu længere tilbage og tegner et billede af tiden fra 1. Verdenskrig 1914-18 frem til i dag, hvor vi skriver 2020.

Min farfar var grovsmed med egen forretning. Han lavede bageovne. Men så kom 1. Verdenskrig, og han kunne ikke få pladejern og andre materialer fra England. Han måtte lukke sin forretning - en hård tid fulgte for hele familien, som emigrerede til Glasgow i Skotland. Her kom min far i smedelære og fik sit svendebrev der.

Som 8-årig oplevede jeg Danmarks Besættelse 9. april 1940, og 2. Verdenskrig fik stor betydning for min familie, fordi min far, Ove Petersen, Dansk Metal, afdeling 15, blev interneret. I bogen beskrives hans grusomme ophold i kz-lejren Stutthof i Polen.

Jeg har næsten altid boet i Brønshøj. Har dog boet et år i Etiopien, som dengang i 1962 var bunden af Afrika. Det var som et blik tilbage i fortiden. Her fik jeg mange spændende oplevelser, ikke mindst hjemrejsen gennem Mellemøsten, hvor jeg var gravid i 9. måned.

Udover at jeg har haft et godt familieliv, 64 års ægteskab, tre børn, syv børnebørn og indtil videre seks oldebørn, så er en stor del af mit liv gået med at udtrykke mig kunstnerisk, både med at skrive digte, at tegne, forme skulpturer og male billeder, enten naturalistiske eller naivistiske. Disse kreative udfoldelser kunne for mig omdanne dårlige oplevelser til positiv energi. Den livsglade traditionelle jazzmusik har også haft min store interesse og givet mig inspiration.

Jeg slutter med denne bog, der sætter prikken over i'et i mit liv.

Knuderne er løst op, og sløjferne er tilbage.
Brugerbedømmelser af Livets sløjfer og knuder


Find lignende bøger
Bogen Livets sløjfer og knuder findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.