Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Lukketid - Christine Bojsen Træden - Bog

Bag om Lukketid

Lukketid er en kollektivroman, der har sit afsæt i H&M på Strøget i København en uge før jul i 1999. Køen til kvindernes prøverum er ved at eksplodere af varme, dårlig lugt og julemuzak. Vi møder elleve kvinder, hvis veje krydses i julehandlens ulvetime, og vi er med dem hver især en uge efter, hvor det er juleaften og igen ugen efter, nytårsaften 1999. Hvad sker der i hver enkelt kvindes liv på disse meget følelsesladede højtidsaftener, hvor alt skal være perfekt, men aldrig er det? Køen tikker en tak frem som en roulette, der forsøger at accelerere, men går i stå efter et enkelt ryk. Hun lander på et af felterne, måske er det nummer ni, og ser på det undertøj, hun har valgt. Bh og trusse med sorte blonder, en rød corsage med strømpeholdere og en sort gennemsigtig top af satin. Hun smiler ved tanken om prøven på mandag og ved bare, at det bliver perfekt. Christine Bojsen Træden, f. 1966, er af dansk fransk oprindelse. Hun er forfatter, og Lukketid er hendes første roman. Forfatteren har tidligere skrevet digte og noveller. Siden 2014 har hun skrevet sangtekster for musiker og sangerinde Ninna Milner. Samarbejdet er resulteret i to album Songs for Sentient Beings, 2016, og Treasures of the Heart, 2020.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788794083515
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 180
 • Udgivet:
 • 28. Maj 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 143x211x15 mm.
 • Vægt:
 • 290 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 29. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Lukketid

Lukketid er en kollektivroman, der har sit afsæt i H&M på Strøget i København en uge før jul i 1999. Køen til kvindernes prøverum er ved at eksplodere af varme, dårlig lugt og julemuzak. Vi møder elleve kvinder, hvis veje krydses i julehandlens ulvetime, og vi er med dem hver især en uge efter, hvor det er juleaften og igen ugen efter, nytårsaften 1999. Hvad sker der i hver enkelt kvindes liv på disse meget følelsesladede højtidsaftener, hvor alt skal være perfekt, men aldrig er det?

Køen tikker en tak frem som en roulette, der forsøger at accelerere, men går i stå efter et enkelt ryk. Hun lander på et af felterne, måske er det nummer ni, og ser på det undertøj, hun har valgt. Bh og trusse med sorte blonder, en rød corsage med strømpeholdere og en sort gennemsigtig top af satin. Hun smiler ved tanken om prøven på mandag og ved bare, at det bliver perfekt.

Christine Bojsen Træden, f. 1966, er af dansk fransk oprindelse. Hun er forfatter, og Lukketid er hendes første roman. Forfatteren har tidligere skrevet digte og noveller. Siden 2014 har hun skrevet sangtekster for musiker og sangerinde Ninna Milner. Samarbejdet er resulteret i to album Songs for Sentient Beings, 2016, og Treasures of the Heart, 2020.

Forlagets beskrivelse af Lukketid

Lukketid er en kollektivroman, der har sit afsæt i
H&M på Strøget i København en uge før jul i 1999. Køen til
kvindernes prøverum er ved at eksplodere af varme, dårlig lugt og
julemuzak. Vi møder elleve kvinder, hvis veje krydses i julehandlens
ulvetime, og vi er med dem hver især en uge efter, hvor det er juleaften
og igen ugen efter, nytårsaften 1999. Hvad sker der i hver enkelt
kvindes liv på disse meget følelsesladede højtidsaftener, hvor alt skal
være perfekt, men aldrig er det?

Køen
tikker en tak frem som en roulette, der forsøger at accelerere, men går
i stå efter et enkelt ryk. Hun lander på et af felterne, måske er det
nummer ni, og ser på det undertøj, hun har valgt. Bh og trusse med sorte
blonder, en rød corsage med strømpeholdere og en sort gennemsigtig top
af satin. Hun smiler ved tanken om prøven på mandag og ved bare, at det
bliver perfekt.

Christine Bojsen Træden, f. 1966, er af dansk fransk oprindelse. Hun er forfatter, og Lukketid
er hendes første roman. Forfatteren har tidligere skrevet digte og
noveller. Siden 2014 har hun skrevet sangtekster for musiker og
sangerinde Ninna Milner. Samarbejdet er resulteret i to album Songs for
Sentient Beings, 2016, og Treasures of the Heart, 2020.

Brugerbedømmelser af Lukketid

 • Krimiormen s. 6. Juni 2021

  ”Lukketid” er noget så usædvanligt som en kollektivroman. Hvad vil det så sige? Det er simpelthen en roman hvor vi følger 11 forskellige kvinder, der 14 dage før nytår 1999/2000 opholder sig i den samme kø til prøverummet i en H&M butik.

  Vi følger hver enkelt kvinde imens de står i køen og deres tanker. De næste scener er henholdsvis juleaften og nytårsaften. Det er i min verden et temmelig interessant eksperiment. Hvem har ikke prøvet at stå i en meget langsom kø og tænkt på hvem eller hvad de andre i køen er.

  Jeg var meget fascineret af at ikke 2 af kvindernes historier var ens. Heller ikke de kvinder der i virkeligheden indledte længerevarende venskaber i køen. ”Lukketid” åbner op for et yderst fascinerende eksperiment at studere sine omgivelser og lade sin fantasi lege med tanken om, hvad man ikke kan se.

  ”Lukketid” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en kollektivroman helt ud over det sædvanlige.

  Vurdering: 4/6 Roser.

  Krimiormen.dk


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.