Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Måling af velfærd og fordelingsanalyser - M. Azhar Hussain - E-bog

Bag om Måling af velfærd og fordelingsanalyser

Bogen præsenterer centrale teorier til forståelse af moderne og stadig mere komplekse samfund som det danske. Bogen inddrager klassiske og nye teorier til at analysere såvel på samfunds- som mikroniveau, hvordan samfund er indrettet og konsekvenserne heraf. Dertil kom¬mer empiriske analyser, der viser, hvordan en teoretisk forståelse kan omsættes til konkret analyse af et samfund i udvikling især med fokus på Danmark. Den socialvidenskabelige tilgang sikrer, at læseren får viden fra forskellige perspektiver sociologi, økonomi, politologi og antropologi men samtidig inden for en ramme, der giver sammenhæng og mening. De fem perspektiver fokuserer på: 1. Velfærd, regulering og institutioner 2. Transformationer, globalisering og innovation 3. Sociale risici, frygt og tryghed 4. Ulighed, marginalisering og stigmatisering 5. Køn, etnicitet og generation Bogen er egnet til undervisning på universiteter og professionshøjskoler inden for uddannelser med ønske om at dække centrale teoretiske problemstillinger i relation til det danske velfærdssamfund og forståelse af, især sociologiske, tilgange til analyser af moderne samfund. Bogen indeholder samtidig en omfattende litteraturliste, der giver den enkelte gode muligheder for at gå videre i analyser inden for et bestemt felt. Siden førsteudgaven er der kommet et nyt perspektiv og 8 helt nye kapitler til, mens de resterende kapitler er opdaterede i forhold til bedste seneste viden på de respektive områder. Bidragyderne kommer hovedsageligt fra Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776830717
  • Udgivet:
  • 25. Januar 2015
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Måling af velfærd og fordelingsanalyser

Bogen præsenterer centrale teorier til forståelse af moderne og stadig mere komplekse samfund som det danske.

Bogen inddrager klassiske og nye teorier til at analysere såvel på samfunds- som mikroniveau, hvordan samfund er indrettet og konsekvenserne heraf. Dertil kom¬mer empiriske analyser, der viser, hvordan en teoretisk forståelse kan omsættes til konkret analyse af et samfund i udvikling især med fokus på Danmark.

Den socialvidenskabelige tilgang sikrer, at læseren får viden fra forskellige perspektiver sociologi, økonomi, politologi og antropologi men samtidig inden for en ramme, der giver sammenhæng og mening.

De fem perspektiver fokuserer på:

1. Velfærd, regulering og institutioner
2. Transformationer, globalisering og innovation
3. Sociale risici, frygt og tryghed
4. Ulighed, marginalisering og stigmatisering
5. Køn, etnicitet og generation

Bogen er egnet til undervisning på universiteter og professionshøjskoler inden for uddannelser med ønske om at dække centrale teoretiske problemstillinger i relation til det danske velfærdssamfund og forståelse af, især sociologiske, tilgange til analyser af moderne samfund. Bogen indeholder samtidig en omfattende litteraturliste, der giver den enkelte gode muligheder for at gå videre i analyser inden for et bestemt felt.

Siden førsteudgaven er der kommet et nyt perspektiv og 8 helt nye kapitler til, mens de resterende kapitler er opdaterede i forhold til bedste seneste viden på de respektive områder.

Bidragyderne kommer hovedsageligt fra Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet.

Brugerbedømmelser af Måling af velfærd og fordelingsanalyserFind lignende bøger
Bogen Måling af velfærd og fordelingsanalyser findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.