Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Manden & hunden 2 - Basse - Bog

- Hold fast på kagen

Bag om Manden & hunden 2

I Manden & hunden 2 begår Basse & Bredahl overgreb på kunstig intelligens. Ved at fodre internettet med en række sandsynlige, men falske spørgsmål, fik de et verdenskendt hollandsk museum og en multikoncern indenfor energisektoren til at udlevere meget private oplysninger. Franske Gendarmerie Nationale og det amerikanske forbundspoliti, FBI, samt Danmarks nuværende regering udleverede også hemmeligstemplede informationer, som må anses for at være sensationelle. Denne lemfældige og ukritiske tillid til datalogien vidner om, at kunstig intelligens måske ikke er så sødmefuld, som vi går og tror. Hver gang vi søger viden og information på internettet, serverer de frie algoritmer et antal mulige svar. Men hvis algoritmerne ikke ser sandt og falsk som hinandens diametrale modsætninger, kan vi ikke mere se virkelighedens ophør og fiktionens begyndelse. Med andre ord bliver den bedrageriske løgn mere og mere sand. Manden & hunden 2 er et kompromisløst kampskrift for den vaskeægte sandhed, vi altid må og skal efterstræbe. Uddrag af bogen Pandora fylder vin i det tomme glas på sofabordet og går ud på lejlighedens balkon, hvorfra hun har udsigt over Seinen. På modsatte bred suser en politibil i høj fart forbi Louvre-museet og fortsætter sydpå. Men der er ingen fare på færde, hun er fri og nyder den behagelige temperatur sidst på dagen. Det lufter også ganske lidt, en fin lille brise. Nordfra kan hun se prammen komme sejlende. Den sorte båd ligger lavt på floden og bevæger sig langsomt fremad mod målet. Pandora har tænkt meget over sine gerninger. Hun forstår, hvilke konsekvenser det har haft for hende. Men hver gang hun har talt med psykiateren, er hun kommet frem til, at hun intet fortryder. Hvad hun har gjort, var nødvendigt. Samtlige kvinder, hun kan se nede på gaden, og som har travlt med at komme hjem i sikkerhed, tænker, hvad hun plejede at tænke. Alle drømmer de om, at mænd bliver nærværende. At hankønnets højeste ønske er, at hun og han ligestilles. Men det er naivt, og det opdagede Kiki. Om forfatterne Basse & Bredahls absurde faldskærmskomik i november 89 ved Glienicke-broen anses stadig som den X-faktor, der bragte Berlinmuren til fald. De har modtaget Willy Brandt Prisen og er tilknyttet Nordisk Råd. I foråret 2019 afbrød myndighederne i Wuhan duoens kinesiske turne og anklagede dem for at være smittebærer af en ukendt virus. Den farceagtige skandale fik duoen til at hylde det kinesiske styres sans for komik og morskab. Basse & Bredahl bor stadig på Amager syd for København.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788776083625
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 196
 • Udgivet:
 • 21. August 2023
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 147x212x24 mm.
 • Vægt:
 • 326 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 30. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Manden & hunden 2

I Manden & hunden 2 begår Basse & Bredahl overgreb på kunstig intelligens. Ved at fodre internettet med en række sandsynlige, men falske spørgsmål, fik de et verdenskendt hollandsk museum og en multikoncern indenfor energisektoren til at udlevere meget private oplysninger. Franske Gendarmerie Nationale og det amerikanske forbundspoliti, FBI, samt Danmarks nuværende regering udleverede også hemmeligstemplede informationer, som må anses for at være sensationelle. Denne lemfældige og ukritiske tillid til datalogien vidner om, at kunstig intelligens måske ikke er så sødmefuld, som vi går og tror. Hver gang vi søger viden og information på internettet, serverer de frie algoritmer et antal mulige svar. Men hvis algoritmerne ikke ser sandt og falsk som hinandens diametrale modsætninger, kan vi ikke mere se virkelighedens ophør og fiktionens begyndelse. Med andre ord bliver den bedrageriske løgn mere og mere sand. Manden & hunden 2 er et kompromisløst kampskrift for den vaskeægte sandhed, vi altid må og skal efterstræbe.

Uddrag af bogen
Pandora fylder vin i det tomme glas på sofabordet og går ud på lejlighedens balkon, hvorfra hun har udsigt over Seinen. På modsatte bred suser en politibil i høj fart forbi Louvre-museet og fortsætter sydpå. Men der er ingen fare på færde, hun er fri og nyder den behagelige temperatur sidst på dagen. Det lufter også ganske lidt, en fin lille brise. Nordfra kan hun se prammen komme sejlende. Den sorte båd ligger lavt på floden og bevæger sig langsomt fremad mod målet. Pandora har tænkt meget over sine gerninger. Hun forstår, hvilke konsekvenser det har haft for hende. Men hver gang hun har talt med psykiateren, er hun kommet frem til, at hun intet fortryder. Hvad hun har gjort, var nødvendigt. Samtlige kvinder, hun kan se nede på gaden, og som har travlt med at komme hjem i sikkerhed, tænker, hvad hun plejede at tænke. Alle drømmer de om, at mænd bliver nærværende. At hankønnets højeste ønske er, at hun og han ligestilles. Men det er naivt, og det opdagede Kiki.

Om forfatterne
Basse & Bredahls absurde faldskærmskomik i november 89 ved Glienicke-broen anses stadig som den X-faktor, der bragte Berlinmuren til fald. De har modtaget Willy Brandt Prisen og er tilknyttet Nordisk Råd. I foråret 2019 afbrød myndighederne i Wuhan duoens kinesiske turne og anklagede dem for at være smittebærer af en ukendt virus. Den farceagtige skandale fik duoen til at hylde det kinesiske styres sans for komik og morskab. Basse & Bredahl bor stadig på Amager syd for København.

Brugerbedømmelser af Manden & hunden 2Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.