Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Marens vilje - Pernille Juhl - E-bog

Bag om Marens vilje

En pludselig støj fik hende til at springe om bag en busk, der kun skjulte hende halvt. Natten ville stå hende bi. Hun hørte grænsevagten gå forbi. Nu ville det vare mindst et kvarter, inden han vendte tilbage. Hvis deres beregninger passede! Hun talte langsomt til 30, inden hun med målrettede skridt fortsatte mod bækken. Månelyset flakkede. Skyer kom og gik. Nu stod hun ved bredden. Der var ingen. Hun turde ikke råbe. Helt stille lyttede hun. Kun en raslen i sivene hørtes. Vi når det ikke … vi når det ikke … brusede det i hendes hoved. Er de blevet taget på den anden side? Har grænsevagterne fundet dem? I 1882 blev en af Danmarks store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Hun var på mange måder forud for sin tid og kunne smykke sig med titler som sygeplejerske, frihedskæmper, frimenighedspræst og kvindesagsforkæmper. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet. Om Marens vilje skrev anmelderne: ”En smuk bog om hverdage – og det, der bærer dem – i en tid, der virker meget fjern, men alligevel kommer tæt på.” Claus Grymer, Kristeligt Dagblad ”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof” Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau ”Velskrevet biografisk roman”. Christine Christensen, Dansk BiblioteksCenter.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788797015018
  • Udgivet:
  • 1. Juni 2018
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Marens vilje

En pludselig støj fik hende til at springe om bag en busk, der kun skjulte hende halvt. Natten ville stå hende bi. Hun hørte grænsevagten gå forbi. Nu ville det vare mindst et kvarter, inden han vendte tilbage. Hvis deres beregninger passede!
Hun talte langsomt til 30, inden hun med målrettede skridt fortsatte mod bækken. Månelyset flakkede. Skyer kom og gik. Nu stod hun ved bredden. Der var ingen. Hun turde ikke råbe.
Helt stille lyttede hun. Kun en raslen i sivene hørtes. Vi når det ikke … vi når det ikke … brusede det i hendes hoved. Er de blevet taget på den anden side? Har grænsevagterne fundet dem?

I 1882 blev en af Danmarks store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Hun var på mange måder forud for sin tid og kunne smykke sig med titler som sygeplejerske, frihedskæmper, frimenighedspræst og kvindesagsforkæmper. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet.
Om Marens vilje skrev anmelderne:
”En smuk bog om hverdage – og det, der bærer dem – i en tid, der virker meget fjern, men alligevel kommer tæt på.”
Claus Grymer, Kristeligt Dagblad
”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof” Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau
”Velskrevet biografisk roman”. Christine Christensen, Dansk BiblioteksCenter.

Brugerbedømmelser af Marens viljeGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.