Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Med Catalina over Grønland 1960 - Stig Sandvang - E-bog

Bag om Med Catalina over Grønland 1960

Min beretning Med Catalina over Grønland 1960 er en personlig beretning, der er skrevet af besætningens yngste mand. Læseren bliver ført ind i en tidslomme gennem beretningen om, hvordan livet levedes på togter til Grønland med Flyvevåbnet, der fandt sted i en pionertid. Det er en øjenvidneskildring fra en svunden tid, baseret på de breve, som blev sendt hjem, for at hele familien kunne få del i, hvad der foregik oppe i det kolde nord. Der berettes levende og med stor empati gennem brevene om en besætning, om de flyvemæssige forhold med tilhørende udfordringer og om opgaver, som det forventedes, at Catalinabesætningen kunne udføre, selv om forudsætningerne bestemt ikke var optimale. Bogen er rigt illustreret med historiske billeder, der dokumenterer begivenhederne, som er beskrevet i brevene. Kort sagt, en beretning fra det virkelige liv i en svunden tid, som det levedes på tjeneste i Grønland med Flyvevåbnets Catalina. Uddrag af bogen Skipper KP stikker hovedet op gennem topluen og siger: ”Nu må du tage dig sammen, for her kan vi jo ikke blive liggende hele dagen.” Da han ser, at jeg har besvær med ankeret, fortsætte han: ”Det ser ud til, at jeg bliver nødt til at hjælpe dig med motorerne, selv om jeg sgu ikke kan li’ det. Der er ikke andet end at gøre det med stor forsigtighed, som pindsvinet siger, når det parrer sig,” slutter skipper KP. Herpå giver han motorerne lidt flere omdrejninger, så de begynder at trække. Det hjalp, for nu slækkes trækket på ankerwiren, at det lykkes at få ankeret op og pakket af vejen. Om forfatteren Stig Sandvang der er fra 1939, trådte sine første barnesko under krigen. Gennem barndom og ungdom var han interesseret i mekanik i almindelighed og i fly i særdeleshed. Det førte til en uddannelse som flymekaniker i Flyvevåbnet, hvilket var starten på beretningen Med Catalina over Grønland 1960.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772370439
  • Udgivet:
  • 18. Maj 2020
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Med Catalina over Grønland 1960

Min beretning Med Catalina over Grønland 1960 er en personlig beretning, der er skrevet af besætningens yngste mand. Læseren bliver ført ind i en tidslomme gennem beretningen om, hvordan livet levedes på togter til Grønland med Flyvevåbnet, der fandt sted i en pionertid. Det er en øjenvidneskildring fra en svunden tid, baseret på de breve, som blev sendt hjem, for at hele familien kunne få del i, hvad der foregik oppe i det kolde nord. Der berettes levende og med stor empati gennem brevene om en besætning, om de flyvemæssige forhold med tilhørende udfordringer og om opgaver, som det forventedes, at Catalinabesætningen kunne udføre, selv om forudsætningerne bestemt ikke var optimale. Bogen er rigt illustreret med historiske billeder, der dokumenterer begivenhederne, som er beskrevet i brevene. Kort sagt en beretning fra det virkelige liv i en svunden tid, som det levedes på tjeneste i Grønland med Flyvevåbnets Catalina. Uddrag af bogen Skipper KP stikker hovedet op gennem toplugen og siger: ”Nu må du tage dig sammen, for her kan vi jo ikke blive liggende hele dagen.” Da han ser, at jeg har besvær med ankeret, fortsætte han: ”Det ser ud til, at jeg bliver nødt til at hjælpe dig med motorerne, selv om jeg sgu ikke kan li’ det. Der er ikke andet end at gøre det med stor forsigtighed, som pindsvinet siger, når det parrer sig,” slutter skipper KP. Herpå giver han motorerne lidt flere omdrejninger, så de begynder at trække. Det hjalp, for nu slækkes trækket på ankerwiren, at det lykkes at få ankeret op og pakket af vejen. Om forfatteren Stig Sandvang der er fra 1939, trådte sine første barnesko under krigen. Gennem barndom og ungdom var han interesseret i mekanik i almindelighed og i fly i særdeleshed. Det førte til en uddannelse som flymekaniker i Flyvevåbnet, hvilket var starten på beretningen Med Catalina over Grønland 1960.

Forlagets beskrivelse af Med Catalina over Grønland 1960

Min beretning Med Catalina over Grønland 1960 er en personlig beretning, der er skrevet af besætningens yngste mand.

Læseren bliver ført ind i en tidslomme gennem beretningen om, hvordan livet levedes på togter til Grønland med Flyvevåbnet, der fandt sted i en pionertid.

Det er en øjenvidneskildring fra en svunden tid, baseret på de breve, som blev sendt hjem, for at hele familien kunne få del i, hvad der foregik oppe i det kolde nord.

Der berettes levende og med stor empati gennem brevene om en besætning, om de flyvemæssige forhold med tilhørende udfordringer og om opgaver, som det forventedes, at Catalinabesætningen kunne udføre, selv om forudsætningerne bestemt ikke var optimale.

Bogen er rigt illustreret med historiske billeder, der dokumenterer begivenhederne, som er beskrevet i brevene.

Kort sagt en beretning fra det virkelige liv i en svunden tid, som det levedes på tjeneste i Grønland med Flyvevåbnets Catalina.Uddrag af bogen

Skipper KP stikker hovedet op gennem toplugen og siger: ”Nu må du tage dig sammen, for her kan vi jo ikke blive liggende hele dagen.”

Da han ser, at jeg har besvær med ankeret, fortsætte han: ”Det ser ud til, at jeg bliver nødt til at hjælpe dig med motorerne, selv om jeg sgu ikke kan li’ det. Der er ikke andet end at gøre det med stor forsigtighed, som pindsvinet siger, når det parrer sig,” slutter skipper KP.

Herpå giver han motorerne lidt flere omdrejninger, så de begynder at trække. Det hjalp, for nu slækkes trækket på ankerwiren, at det lykkes at få ankeret op og pakket af vejen.Om forfatteren

Stig Sandvang der er fra 1939, trådte sine første barnesko under krigen. Gennem barndom og ungdom var han interesseret i mekanik i almindelighed og i fly i særdeleshed. Det førte til en uddannelse som flymekaniker i Flyvevåbnet, hvilket var starten på beretningen Med Catalina over Grønland 1960.

Brugerbedømmelser af Med Catalina over Grønland 1960Find lignende bøger
Bogen Med Catalina over Grønland 1960 findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.