Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Minoritetsdanske drenge i skolen - Laura Gilliam - E-bog

- Modvilje og forskelsbehandling

bind 17 i Asterisk serien

indgår i Asterisk 17 serien

Bag om Minoritetsdanske drenge i skolen

Minoritetsdanske drenge eller ’indvandrerdrenge’, som de typisk kaldes i den offentlige debat, forbindes ofte med dårlige skoleresultater, ballade og kriminalitet. Samtidig peger flere undersøgelser på, at drengene mødes med negative forventninger og oplever at blive set skævt til og forskelsbehandlet i skolen. I "Minoritetsdanske drenge i skolen. Modvilje og forskelsbehandling" ser Laura Gilliam nærmere på drengenes position, selvforståelser og skolestrategier og diskuterer de sociale og kulturelle dynamikker, der er omkring etnicitet, racialisering, køn og skole. Med afsæt i interviews med 18 minoritetsdanske drenge beskriver hun, hvordan drengenes oplevelser af lærernes forventninger, modvilje og velvilje får betydning for deres præstationer og engagement i undervisningen. Positive forventninger og dialog om etnicitet og forskelsbehandling er afgørende, hvis de onde cirkler skal brydes.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771848274
  • Udgivet:
  • 20. December 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Minoritetsdanske drenge i skolen

Minoritetsdanske drenge eller ’indvandrerdrenge’, som de typisk kaldes i den offentlige debat, forbindes ofte med dårlige skoleresultater, ballade og kriminalitet. Samtidig peger flere undersøgelser på, at drengene mødes med negative forventninger og oplever at blive set skævt til og forskelsbehandlet i skolen.

I "Minoritetsdanske drenge i skolen. Modvilje og forskelsbehandling" ser Laura Gilliam nærmere på drengenes position, selvforståelser og skolestrategier og diskuterer de sociale og kulturelle dynamikker, der er omkring etnicitet, racialisering, køn og skole. Med afsæt i interviews med 18 minoritetsdanske drenge beskriver hun, hvordan drengenes oplevelser af lærernes forventninger, modvilje og velvilje får betydning for deres præstationer og engagement i undervisningen. Positive forventninger og dialog om etnicitet og forskelsbehandling er afgørende, hvis de onde cirkler skal brydes.

Brugerbedømmelser af Minoritetsdanske drenge i skolenFind lignende bøger
Bogen Minoritetsdanske drenge i skolen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.