dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Mr. Jobs lille håndbog om kærlighed og religion - Ulrik Mørck - Bog

Bag om Mr. Jobs lille håndbog om kærlighed og religion

Bogen tager udgangspunkt i de gamle grækeres opfattelse af kærligheden. Alt lige fra eros, den erotiske kærlighed, til andre former for kærlighed såsom familiekærligheden, som jo er den følelse, der blandt andet strømmer mellem forældre og børn og er en meget kraftfuld kærlighed, samt den uselviske kærlighed, hvor empati er kodeordet, og som er meget relevant set i lyset af en coronapandemi. Bogen analyserer desuden de tre store monoteistiske religioner/trosretninger kristendom, jødedom og islam, dog med udgangspunkt i kristendommen. Hertil kommer det faktum, at religionen har stor betydning for kærligheden, hvorfor de to elementer ”trosretning” og ”kærlighed” er tæt forbundne. Her menes det faktum, at er man født f.eks. af ”kristne forældre” vs. ”muslimske” forældre eller ”jødiske” forældre, vil de fleste blive i den trosretning resten af livet og også finde kærligheden i dette regi. Bogen behandler derfor de vigtigste elementer i de fremherskende religioner og berører også den indflydelse, ”kærligheden” har på vores liv på jorden såvel det faktuelle som det sporadiske, herunder forfatterens opfattelse af, at al ”kærlighed” på jorden udspringer af religion. Uddrag af bogen Som Mr. Job skriver i sit første værk, Den 13. apostel, Job, er den kærlighed, der beskrives i Biblen meget stærk, nemlig den ”kristne kærlighed”, som blandt andet Paulus skriver om, og som Jesus forkynder. Derfor er den kristne trosretning i dag meget udbredt i den vestlige verden. Kærligheden er ”tålmodig, mild, den misunder ikke, og den praler ikke og bilder sig intet ind”, som Paulus skriver i Første Korintherbrev, 13. Kærligheden er derfor et stort tema med mange facetter, og som alle mennesker stifter bekendtskab med gennem livet. Hertil kommer næstekærligheden, som også er meget vigtig. Kærligheden mellem to mennesker er dog vigtig, det er Guds kærlighed, tænkte Mr. Job. Biblen er med andre ord en stor fortælling om et kærlighedsforhold, der eksisterer mellem Gud og mennesker. Desværre er kærligheden på Jorden ofte flygtig. Om forfatteren Ulrik Mørck (f. 1968) er oprindeligt uddannet cand.merc. fra CBS, men måtte dog tage en førtidspension som 40-årig pga. diagnosen bipolar affektiv sindslidelse. Han har tidligere udgivet bøgerne Den 13. apostel, Job og Mr. Job vender tilbage.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775755769
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 56
 • Udgivet:
 • 20. Juni 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 145x212x8 mm.
 • Vægt:
 • 103 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 23. April 2024
På lager

Normalpris

 • dk-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   dk-flag

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Mr. Jobs lille håndbog om kærlighed og religion

Bogen tager udgangspunkt i de gamle grækeres opfattelse af kærligheden. Alt lige fra eros, den erotiske kærlighed, til andre former for kærlighed såsom familiekærligheden, som jo er den følelse, der blandt andet strømmer mellem forældre og børn og er en meget kraftfuld kærlighed, samt den uselviske kærlighed, hvor empati er kodeordet, og som er meget relevant set i lyset af en coronapandemi. Bogen analyserer desuden de tre store monoteistiske religioner/trosretninger kristendom, jødedom og islam, dog med udgangspunkt i kristendommen. Hertil kommer det faktum, at religionen har stor betydning for kærligheden, hvorfor de to elementer ”trosretning” og ”kærlighed” er tæt forbundne. Her menes det faktum, at er man født f.eks. af ”kristne forældre” vs. ”muslimske” forældre eller ”jødiske” forældre, vil de fleste blive i den trosretning resten af livet og også finde kærligheden i dette regi. Bogen behandler derfor de vigtigste elementer i de fremherskende religioner og berører også den indflydelse, ”kærligheden” har på vores liv på jorden såvel det faktuelle som det sporadiske, herunder forfatterens opfattelse af, at al ”kærlighed” på jorden udspringer af religion.

Uddrag af bogen
Som Mr. Job skriver i sit første værk, Den 13. apostel, Job, er den kærlighed, der beskrives i Biblen meget stærk, nemlig den ”kristne kærlighed”, som blandt andet Paulus skriver om, og som Jesus forkynder. Derfor er den kristne trosretning i dag meget udbredt i den vestlige verden. Kærligheden er ”tålmodig, mild, den misunder ikke, og den praler ikke og bilder sig intet ind”, som Paulus skriver i Første Korintherbrev, 13. Kærligheden er derfor et stort tema med mange facetter, og som alle mennesker stifter bekendtskab med gennem livet. Hertil kommer næstekærligheden, som også er meget vigtig. Kærligheden mellem to mennesker er dog vigtig, det er Guds kærlighed, tænkte Mr. Job. Biblen er med andre ord en stor fortælling om et kærlighedsforhold, der eksisterer mellem Gud og mennesker. Desværre er kærligheden på Jorden ofte flygtig.

Om forfatteren
Ulrik Mørck (f. 1968) er oprindeligt uddannet cand.merc. fra CBS, men måtte dog tage en førtidspension som 40-årig pga. diagnosen bipolar affektiv sindslidelse. Han har tidligere udgivet bøgerne Den 13. apostel, Job og Mr. Job vender tilbage.

Brugerbedømmelser af Mr. Jobs lille håndbog om kærlighed og religionGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.