Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Niels Bohr - Det beskedne geni - Charlotte Koldbye - Lydbog

Bag om Niels Bohr - Det beskedne geni

Niels Bohr (1885-1962) var en genial videnskabsmand og en stor humanist. Han bidrog afgørende til forståelsen af atomets struktur og udviklingen af kvantemekanikken. Bohrs opdagelser er indirekte forudsætningen for atombomben, men også for de computere, lasere og mobiltelefoner, moderne mennesker er afhængige af i dag. Bohr var en visionær leder, der havde en legendarisk evne til at inspirere sine omgivelser, og på Niels Bohr Instituttet skabte han et mekka for fysikken, og verdens dygtigste fysikere valfartede til København. Bogen følger Niels Bohr fra vugge til grav. Den fortæller om hans enestående indsats som videnskabsmand, om Bohr som familiemenneske og om den afgørende rolle, som hans kone, Margrethe, spillede. Charlotte Koldbye har i adskillige år beskæftiget sig med historier fra videnskabens verden – fortællinger om, hvorfor videnskab er relevant, og hvordan videnskab kan berige vores liv. Hun beretter fra alle afkroge af videnskabens verden og gør den relevant for lægfolk, specielt dem, der siger, at de ikke interesserer sig for videnskab. Hun arbejdede i mange år på Experimentarium, hvor hun formidlede videnskab til den brede offentlighed. Hun har været skribent på Weekendavisen og har lavet videnskabsradio på DR og Radio 24Syv og for Science Stories. Hun er forfatter til flere børnebøger om hjerneforskning og kroppen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788728548882
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 20. December 2022
  • Oplæser:
  • Anne Vester Høyer
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Niels Bohr - Det beskedne geni

Niels Bohr (1885-1962) var en genial videnskabsmand og en stor humanist. Han bidrog afgørende til forståelsen af atomets struktur og udviklingen af kvantemekanikken.
Bohrs opdagelser er indirekte forudsætningen for atombomben, men også for de computere, lasere og mobiltelefoner, moderne mennesker er afhængige af i dag.
Bohr var en visionær leder, der havde en legendarisk evne til at inspirere sine omgivelser, og på Niels Bohr Instituttet skabte han et mekka for fysikken, og verdens dygtigste fysikere valfartede til København.
Bogen følger Niels Bohr fra vugge til grav. Den fortæller om hans enestående indsats som videnskabsmand, om Bohr som familiemenneske og om den afgørende rolle, som hans kone, Margrethe, spillede.

Charlotte Koldbye har i adskillige år beskæftiget sig med historier fra videnskabens verden – fortællinger om, hvorfor videnskab er relevant, og hvordan videnskab kan berige vores liv. Hun beretter fra alle afkroge af videnskabens verden og gør den relevant for lægfolk, specielt dem, der siger, at de ikke interesserer sig for videnskab.
Hun arbejdede i mange år på Experimentarium, hvor hun formidlede videnskab til den brede offentlighed. Hun har været skribent på Weekendavisen og har lavet videnskabsradio på DR og Radio 24Syv og for Science Stories.
Hun er forfatter til flere børnebøger om hjerneforskning og kroppen.

Brugerbedømmelser af Niels Bohr - Det beskedne geniFind lignende bøger
Bogen Niels Bohr - Det beskedne geni findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.