Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering
Noras ark af Anders Johansen Du sparer 16% ift. forlagets pris Spar 16%

Noras ark - Lydbog

Bag om Noras ark

Der flyder et bræt ved siden af truget. Jeg fisker det op, sætter den anden ende mod taget og støder fra.  Måske kan det også bruges som åre?  Ja, det kan det. Vi sejler! En falmet plysløve, en blind kat, en énvinget gås og så mig – Nora Strygebræt, nu med to fine små buler.  En sølle Noahs ark!  En vaskeægte Noras ark! Krigen har stjålet Noras far, slået hendes mor ihjel og tvunget hende til at søge tilflugt hos sin hadefulde morfar, der er præst på en lille vadehavsø. Dér bor hun nu, fjorten år gammel og fortvivlende ensom trods sine dyr og veninden Viona. Men krigen kommer nærmere og nærmere, og samtidig forfalder øens dige – dens eneste værn mod havet. NORAS ARK er en fortælling om, hvad krigen gør ved mennesker, fortalt af en ung pige på vej til at blive kvinde. "...atter gør han [Anders Johansen] det særprægede til noget alment, fordi han er bevidst om, at mennesker ligner hinanden alle vegne. ...'Noras ark' er smuk og trist. Politiken ★ ★ ★ ★ Den fortæller, at der altid er et håb og en mulighed, og den fordømmer al forlorenhed. Nordjyske Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ’Noras ark’ er gjort af et potent, poetisk sprog. Hvem kan ikke levende forestille sig bølgernes ""våde lussinger"", der ""klasker"" mod kirkens væg, og øen, der er en ""grøn tallerken"" i havet? Bogen styrer stærkt ind i favnen på livets mørke, og i det mørkeste mørke indskriver den et glimt af håb. Fyns Amts Avis ★ ★ ★ ★ NORAS ARK, er en fantastisk fortælling om krig fra en ung piges synsvinkel og kan læses af såvel voksne som ældre børn og unge. Modspor.dk ★ ★ ★ ★ ★ Romanen er yderst velskrevet, sproget er flydende og trods det dystre tema, vender siderne helt sig selv. Bognørden.dk ★ ★ ★ ★ ★ ... en stemningsfuld og malerisk læseoplevelse. Bogrummet.dk ★ ★ ★ ★ ★ Det er en ren nydelse i alle henseender at læse Anders Johansens seneste ungdomsroman. Pædagogisk LæringsCenterForening (netportal) ...fremragende og uundværlig. Børn og Bøger Anders Johansen har gjort det igen. Skrevet en meget vigtig og vægtig roman, denne gang om krig, ensomhed, religiøst vanvid og den utæmmelige natur... ’Noras ark’ er en meget smuk, meget spændende og meget trist fortælling. Men læseren efterlades ikke i det mørkeste mørke. Der er glimt af håb. Folkeskolen.dk ’Noras ark’ er en gribende, poetisk, smuk og trist fortælling om alle kriges unødvendighed. De fatale og ubærlige konsekvenser for voksne og børn. Den lille roman kan læses og forstås af store børn, unge og voksne. Litteratursiden 'Noras ark' er en særdeles væsentlig roman om, hvad krigens vanvid gør ved os mennesker. Bogbotten.dk ’Noras Ark’ er tankevækkende læsning. Enkel og samtidig afspejlende så mange af livets facetter. Det er en bog for unge, men også for voksne. Og alt efter læsernes alder vil bogen ganske givet blive læst, forstået og fortolket på vidt forskellig vis. KultuNaut.dk ★ ★ ★ ★

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788771464665
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 20. August 2015
 • Oplæser:
 • Pernille Bévort

Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Prøv GRATIS i 14 dage
 • 81,95 kr.
 • 98,00 kr.
 • 16,05 kr. (16%)
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Straks på e-mail
Beskrivelse af Noras ark
Der flyder et bræt ved siden af truget. Jeg fisker det op, sætter den anden ende mod taget og støder fra.
 Måske kan det også bruges som åre?
 Ja, det kan det. Vi sejler! En falmet plysløve, en blind kat, en énvinget gås og så mig – Nora Strygebræt, nu med to fine små buler.
 En sølle Noahs ark!
 En vaskeægte Noras ark!

Krigen har stjålet Noras far, slået hendes mor ihjel og tvunget hende til at søge tilflugt hos sin hadefulde morfar, der er præst på en lille vadehavsø. Dér bor hun nu, fjorten år gammel og fortvivlende ensom trods sine dyr og veninden Viona. Men krigen kommer nærmere og nærmere, og samtidig forfalder øens dige – dens eneste værn mod havet.

NORAS ARK er en fortælling om, hvad krigen gør ved mennesker, fortalt af en ung pige på vej til at blive kvinde.

"...atter gør han [Anders Johansen] det særprægede til noget alment, fordi han er bevidst om, at mennesker ligner hinanden alle vegne.
...'Noras ark' er smuk og trist.
Politiken ★ ★ ★ ★

Den fortæller, at der altid er et håb og en mulighed, og den fordømmer al forlorenhed.
Nordjyske Stiftstidende ★ ★ ★ ★

’Noras ark’ er gjort af et potent, poetisk sprog. Hvem kan ikke levende forestille sig bølgernes ""våde lussinger"", der ""klasker"" mod kirkens væg, og øen, der er en ""grøn tallerken"" i havet?
Bogen styrer stærkt ind i favnen på livets mørke, og i det mørkeste mørke indskriver den et glimt af håb.
Fyns Amts Avis ★ ★ ★ ★

NORAS ARK, er en fantastisk fortælling om krig fra en ung piges synsvinkel og kan læses af såvel voksne som ældre børn og unge.
Modspor.dk ★ ★ ★ ★ ★

Romanen er yderst velskrevet, sproget er flydende og trods det dystre tema, vender siderne helt sig selv.
Bognørden.dk ★ ★ ★ ★ ★

... en stemningsfuld og malerisk læseoplevelse.
Bogrummet.dk ★ ★ ★ ★ ★

Det er en ren nydelse i alle henseender at læse Anders Johansens seneste ungdomsroman.
Pædagogisk LæringsCenterForening (netportal)

...fremragende og uundværlig.
Børn og Bøger

Anders Johansen har gjort det igen. Skrevet en meget vigtig og vægtig roman, denne gang om krig, ensomhed, religiøst vanvid og den utæmmelige natur...
’Noras ark’ er en meget smuk, meget spændende og meget trist fortælling. Men læseren efterlades ikke i det mørkeste mørke. Der er glimt af håb.
Folkeskolen.dk

’Noras ark’ er en gribende, poetisk, smuk og trist fortælling om alle kriges unødvendighed. De fatale og ubærlige konsekvenser for voksne og børn. Den lille roman kan læses og forstås af store børn, unge og voksne.
Litteratursiden

'Noras ark' er en særdeles væsentlig roman om, hvad krigens vanvid gør ved os mennesker.
Bogbotten.dk

’Noras Ark’ er tankevækkende læsning. Enkel og samtidig afspejlende så mange af livets facetter. Det er en bog for unge, men også for voksne. Og alt efter læsernes alder vil bogen ganske givet blive læst, forstået og fortolket på vidt forskellig vis.
KultuNaut.dk ★ ★ ★ ★
Brugerbedømmelser af Noras ark


Find lignende bøger
Bogen Noras ark findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.