Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Nordens guder - Jim Lyngvild - E-bog

Bag om Nordens guder

Jim Lyngvild er drevet af sin kærlighed til fortiden, til naturen og til den nordiske mytologi. I bogen her tager han os med på besøg i Udgård, Midgård og Asgård, og gennem eddaernes personbeskrivelser og sin viden om vikingetidens tekstiler og mode giver han et overraskende og fantasifuldt bud på, hvordan Nordens guder så ud og gik klædt. De smukke fotografier af den nordiske gudeverden illustrerer sagnene om verdens tilblivelse, Thors brudefærd, lænkningen af Fenrisulven, Lokes væddemål med dværgene, Odins rejser, Ragnarok og mange flere. Teksten er Vilhelm Grønbechs genfortælling af eddaer og skjaldeviser, en tekst der stadig står levende og medrivende her 100 år efter sin tilblivelse. Herefter bliver en række af guderne præsenteret med deres familierelationer, særlige egenskaber og kendetegn og selvfølgelig Lyngvilds portrætter. Nordens guder er for alle, der ligesom Jim Lyngvild selv holder af de gamle fortællinger, og ikke mindst er det en bog for alle dem, der holder af Lyngvilds vilde og overdådige dragter og fotografier.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772163956
  • Udgivet:
  • 24. Juni 2021
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Nordens guder

Drevet af sin kærlighed til naturen, fortiden og den nordiske mytologi har Jim Lyngvild skabt Nordens guder, hvor han giver et bud på, hvordan Nordens guder så ud og gik klædt. Vilhelm Grønbech genfortælling af eddaer og skjaldeviser skaber rammen for de smukke fotografier. Gennem dem oplever vi verdens tilblivelse, Thors brudefærd, lænkningen af Fenrisulven, Lokes væddemål med dværgene, Odins rejser, Ragnarok og mange flere. Foruden de levende og medrivende tekster, der selv 100 år efter sin tilblivelse griber fat i læseren, præsenteres de enkelte guder til sidst i bogen. Ved siden af Lyngvilds portrætter lærer vi om deres familierelationer, kendetegn og særlige egenskaber, så der for alvor bliver sat ansigt på de nordiske guder. Nordens guder er for dig, der holder af de gamle sagn og nordisk mytologi ligesom Jim Lyngvild, og ikke mindst vil den være til dig, som holder af Lyngvilds storslåede og vilde fotografier og dragter.

Forlagets beskrivelse af Nordens guder

Drevet af sin kærlighed til naturen, fortiden og den nordiske mytologi har Jim Lyngvild skabt Nordens guder, hvor han giver et bud på, hvordan Nordens guder så ud og gik klædt. Vilhelm Grønbech genfortælling af eddaer og skjaldeviser skaber rammen for de smukke fotografier. Gennem dem oplever vi verdens tilblivelse, Thors brudefærd, lænkningen af Fenrisulven, Lokes væddemål med dværgene, Odins rejser, Ragnarok og mange flere.

Foruden de levende og medrivende tekster, der selv 100 år efter sin tilblivelse griber fat i læseren, præsenteres de enkelte guder til sidst i bogen. Ved siden af Lyngvilds portrætter lærer vi om deres familierelationer, kendetegn og særlige egenskaber, så der for alvor bliver sat ansigt på de nordiske guder.

Nordens guder er for dig, der holder af de gamle sagn og nordisk mytologi ligesom Jim Lyngvild, og ikke mindst vil den være til dig, som holder af Lyngvilds storslåede og vilde fotografier og dragter.

Brugerbedømmelser af Nordens guderGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.