Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Nu taler jeg - Rikke Viemose - E-bog

- Brev til min datter

Bag om Nu taler jeg

"Nu taler jeg" handler om at vokse op som pige og blive kvinde i et samfund, der officielt er ligestillet, og hvor man som kvinde får at vide, at man har de samme muligheder og vilkår som mænd. Men er det sandt, og hvordan ser den historie egentlig ud indefra? Med udgangspunkt i sine egne erfaringer gennem fem årtier - som fx studerende, praktikant, journalist, mor, hustru, skribent og selvstændig - beskriver Rikke Viemose (f. 1969), hvordan sexismen på subtile måder gennemsyrer vores kultur og dens blik på kvinder. Og hvordan oprør og modstand mod forskelsbehandling, nedvurdering og snærende kønsroller for den generation af kvinder, forfatteren selv tilhører, har været vanskeligt, ja næsten umuligt. "Nu taler jeg" er et stærkt og personligt essay om kulturens forskelsbehandling af kvinder. Et essay, der insisterer på den subjektive erfarings styrke og på potentialet i at komme til at se de givne forhold som kulturskabte, og dermed foranderlige

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793980730
  • Udgivet:
  • 1. Februar 2022
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Nu taler jeg

"Nu taler jeg" handler om at vokse op som pige og blive kvinde i et samfund, der officielt er ligestillet, og hvor man som kvinde får at vide, at man har de samme muligheder og vilkår som mænd. Men er det sandt, og hvordan ser den historie egentlig ud indefra?

Med udgangspunkt i sine egne erfaringer gennem fem årtier - som fx studerende, praktikant, journalist, mor, hustru, skribent og selvstændig - beskriver Rikke Viemose (f. 1969), hvordan sexismen på subtile måder gennemsyrer vores kultur og dens blik på kvinder. Og hvordan oprør og modstand mod forskelsbehandling, nedvurdering og snærende kønsroller for den generation af kvinder, forfatteren selv tilhører, har været vanskeligt, ja næsten umuligt.

"Nu taler jeg" er et stærkt og personligt essay om kulturens forskelsbehandling af kvinder. Et essay, der insisterer på den subjektive erfarings styrke og på potentialet i at komme til at se de givne forhold som kulturskabte, og dermed foranderlige

Brugerbedømmelser af Nu taler jeg

  • Ida H. 11. Juni 2022

    Fantastisk god, relevant, tankevækkende og vigtig bog. Anbefaler til alle! Læs den og giv den derefter til alle de vigtige kvinder i dit liv - og så til mændene. Lad os gå mod nye tider.


Find lignende bøger
Bogen Nu taler jeg findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.