Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Oplevelser under den tyske Besættelse af Danmark 1940 - 1945 - Knud Olsen - E-bog

Bag om Oplevelser under den tyske Besættelse af Danmark 1940 - 1945

En beretning, som tager sin begyndelse den 9. april 1940. En familie i Vanløse, far, mor og to sønner levede det gode danske liv. Snart blev der indført restriktioner af tyskerne såsom mørklægning, varemangel, amerikanske film blev forbudt og indførelse af Antikominternpagten. Unge mennesker kunne ikke lade være med at lave stinkbomber i KB hallen, utilfredshed i befolkningen voksede, og tyskernes krav om indførelse af dødsstraf for deltagelse i sabotage og våbenbesiddelse. Knud, som har skrevet denne beretning, beskriver hvordan han og hans bror Kai gik sammen med deres kammerater i bio, sludrede og syntes, ”Bare vi kunne gøre noget”. Det blev begyndelsen på en gruppe, som udarbejdede, trykte og distribuerede illegale blade. Dybbøl-Posten udgav igen et særnummer den 29. august 1944 i anledning af årsdagen for Danmarks ”nej” til tyskerne. Efterhånden voksede gruppen og der blev besluttet mange foranstaltninger for at undgå tyskerne, bl.a. ”gå under jorden”, indførelse af meldesystem, falske navne. Der blev truffet beslutning om at oprette ”Hovedkvarter” på Grøndals Kroen. Fem af gruppens medlemmer blev eftersøgt af Gestapo, deriblandt var Knud og Kai.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771964714
  • Beskyttelse:
  • Ingen
  • Udgivet:
  • 5. maj 2023
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Oplevelser under den tyske Besættelse af Danmark 1940 - 1945

En beretning, som tager sin begyndelse den 9. april 1940. En familie i Vanløse, far, mor og to sønner levede det gode danske liv. Snart blev der indført restriktioner af tyskerne såsom mørklægning, varemangel, amerikanske film blev forbudt og indførelse af Antikominternpagten.
Unge mennesker kunne ikke lade være med at lave stinkbomber i KB hallen, utilfredshed i befolkningen voksede, og tyskernes krav om indførelse af dødsstraf for deltagelse i sabotage og våbenbesiddelse.
Knud, som har skrevet denne beretning, beskriver hvordan han og hans bror Kai gik sammen med deres kammerater i bio, sludrede og syntes, ”Bare vi kunne gøre noget”. Det blev begyndelsen på en gruppe, som udarbejdede, trykte og distribuerede illegale blade.
Dybbøl-Posten udgav igen et særnummer den 29. august 1944 i anledning af årsdagen for Danmarks ”nej” til tyskerne.
Efterhånden voksede gruppen og der blev besluttet mange foranstaltninger for at undgå tyskerne, bl.a. ”gå under jorden”, indførelse af meldesystem, falske navne.
Der blev truffet beslutning om at oprette ”Hovedkvarter” på Grøndals Kroen.
Fem af gruppens medlemmer blev eftersøgt af Gestapo, deriblandt var Knud og Kai.

Brugerbedømmelser af Oplevelser under den tyske Besættelse af Danmark 1940 - 1945



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.