Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Overlevelsesguide til nye lærere - Per Fibæk Laursen - Bog

Bag om Overlevelsesguide til nye lærere

Lærerjobbet er et drømmejob for mange nyuddannede lærere, og de glæder sig til at starte i skolen, når de er færdige med deres ud­dannelse. Men i de første år som ny lærer oplever mange også, at det kan være en udfordring at finde sine ben i jobbet. Formålet med denne bog er at hjælpe nye lærere godt ind i skolens verden, så de nemmere finder sig til rette i lærerprofessionen. Bogen behandler en række typiske udfor­dringer, som nye lærere ofte oplever, og giver gode råd og tips til, hvordan man kan håndtere og ar­bejde med disse udfordringer. Bogen kan bl.a. bruges i forbindelse med overvejelser over spørgsmål som: · hvordan man bevarer motivationen i jobbet · hvordan man klarer de mange nye og ofte svære opgaver · hvordan man håndterer forældresamarbejdet · hvordan man arbejder med inklusionsudfordringer · hvordan man får mest muligt ud af samarbejdet med kollegerne. Bogen henvender sig først og fremmest til nye lærere, men ledere, undervisere, kollegaer og mentorer i skoler, på professions­højskoler og i andre uddannelsesmæssige sammenhænge kan også have glæde af at læse med. Om forfatterne: Kari Kragh Blume Dahl er ph.d. med en baggrund som psykolog og ansat som lektor ved DPU, Aarhus Universitet. Forsker i læreruddannelse, skole, de professionelle og forholdet imellem professionel person og organisation ud fra en teoriintegreret tilgang, der bl.a. trækker på kulturanalyse, socialkonstruktivisme, kritisk psykologi og professionslitteratur. Per Fibæk Laursen er professor emeritus ved DPU, Aarhus Universitet. Har især forsket i folkeskole, læreruddannelse og didaktik og har udgivet en lang række bøger om disse emner. Bent B. Andresen er ph.d. og ansat som lektor ved DPU, Aarhus Universitet. Arbejder med og skriver om menneskets læring i forskellige faser af livet og under forskellige vilkår, bl.a. i skoler, pædagogisk udvikling, læreres professionelle udvikling og praksis samt forsknings- og evalueringsmetoder.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772340289
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 236
 • Udgivet:
 • 23. Marts 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 140x210x20 mm.
 • Vægt:
 • 370 g.
 • 2-4 hverdage.
 • 28. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Overlevelsesguide til nye lærere

Lærerjobbet er et drømmejob for mange nyuddannede lærere, og de glæder sig til at starte i skolen, når de er færdige med deres ud­dannelse. Men i de første år som ny lærer oplever mange også, at det kan være en udfordring at finde sine ben i jobbet.

Formålet med denne bog er at hjælpe nye lærere godt ind i skolens verden, så de nemmere finder sig til rette i lærerprofessionen. Bogen behandler en række typiske udfor­dringer, som nye lærere ofte oplever, og giver gode råd og tips til, hvordan man kan håndtere og ar­bejde med disse udfordringer. Bogen kan bl.a. bruges i forbindelse med overvejelser over spørgsmål som:
· hvordan man bevarer motivationen i jobbet
· hvordan man klarer de mange nye og ofte svære opgaver
· hvordan man håndterer forældresamarbejdet
· hvordan man arbejder med inklusionsudfordringer
· hvordan man får mest muligt ud af samarbejdet med kollegerne.

Bogen henvender sig først og fremmest til nye lærere, men ledere, undervisere, kollegaer og mentorer i skoler, på professions­højskoler og i andre uddannelsesmæssige sammenhænge kan også have glæde af at læse med.

Om forfatterne: Kari Kragh Blume Dahl er ph.d. med en baggrund som psykolog og ansat som lektor ved DPU, Aarhus Universitet. Forsker i læreruddannelse, skole, de professionelle og forholdet imellem professionel person og organisation ud fra en teoriintegreret tilgang, der bl.a. trækker på kulturanalyse, socialkonstruktivisme, kritisk psykologi og professionslitteratur.

Per Fibæk Laursen er professor emeritus ved DPU, Aarhus Universitet. Har især forsket i folkeskole, læreruddannelse og didaktik og har udgivet en lang række bøger om disse emner.

Bent B. Andresen er ph.d. og ansat som lektor ved DPU, Aarhus Universitet. Arbejder med og skriver om menneskets læring i forskellige faser af livet og under forskellige vilkår, bl.a. i skoler, pædagogisk udvikling, læreres professionelle udvikling og praksis samt forsknings- og evalueringsmetoder.

Brugerbedømmelser af Overlevelsesguide til nye lærereGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.