Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Pædagogiske arbejdsmetoder med udsatte børn - Teresa Jakubczyk Clausen - E-bog

- Identifikation, visualisering og adfærdsregulering

Bag om Pædagogiske arbejdsmetoder med udsatte børn

Pædagogiske arbejdsmetoder giver et godt indblik i teori og konkrete praktiske redskaber i arbejdet med udsatte samt normalfungerende børn. Den første del af bogen vedrører teori, da det er vigtigt at have en basisviden i forhold til forståelsesmekanismer og kommunikationsprocesser, før man forsøger at behandle et problem. Den anden del vedrører de visuelle indlæringsmetoder og nonvisuelle reguleringsteknikker. Her præsenteres også forfatterens egen metode: billedsocialisering. Metoderne, som er omtalt i bogen, har forskelligt omfang og kræver forskellige ressourcer. De er velegnede både til små konflikter og store problemstillinger, som de professionelle og forældrene arbejder med. Metoderne giver barnet en mulighed for at tilegne sig nye sociale, personlige og sproglige kompetencer. De hjælper de professionelle til at skabe et inkluderende fællesskab, hvor der er plads til hver enkelt og mulighed for at bidrage og deltage, og hjælper forældrene til at skabe en bedre struktur, danne mere værdifulde relationer og få en mere rolig dagligdag. Uddrag af bogen Det er ikke kun i Afrika, man finder de sultne børn, det er ikke kun i Syrien, børnene bliver ramt af traumer, det er ikke kun på et rumænsk børnehjem, børnene mangler årstidssvarende tøj, og det er heller ikke kun på gaden i Indien, børnene trænger til en bedre hygiejne … Børnene findes også i Danmark. Det kræver dog flere særlige kompetencer at spotte de 4 procent af hver børneårgang, som er udsat for omsorgssvigt i vores land. Om forfatteren Teresa Jakubczyk Clausen, født i 1971 i Polen, har boet og studeret i Danmark siden 1994. Uddannet som cand.pæd. i generel pædagogik, har studeret pædagogisk antropologi, taget pædagoguddannelse og diplomuddannelse i pædagogisk arbejde samt efteruddannet sig til familieterapeut. Arbejder som censor ved pædagoguddannelsen og specialiserer sig inden for integration, udsatte grupper, autisme og menneskelig udvikling. Hun virker også som foredragsholder og konsulent. Tidligere udgivelser: Traumatiserede flygtningebørn i pædagogisk praksis, 2013 Usynlige børn i risikozonen, 2015

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771904628
  • Udgivet:
  • 17. marts 2017
  • Straks på e-mail.

Normalpris

  • BLACK WEEK

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Pædagogiske arbejdsmetoder med udsatte børn

Pædagogiske arbejdsmetoder giver et godt indblik i teori og konkrete praktiske redskaber i arbejdet med udsatte samt normalfungerende børn. Den første del af bogen vedrører teori, da det er vigtigt at have en basisviden i forhold til forståelsesmekanismer og kommunikationsprocesser, før man forsøger at behandle et problem. Den anden del vedrører de visuelle indlæringsmetoder og nonvisuelle reguleringsteknikker. Her præsenteres også forfatterens egen metode: billedsocialisering. Metoderne, som er omtalt i bogen, har forskelligt omfang og kræver forskellige ressourcer. De er velegnede både til små konflikter og store problemstillinger, som de professionelle og forældrene arbejder med. Metoderne giver barnet en mulighed for at tilegne sig nye sociale, personlige og sproglige kompetencer. De hjælper de professionelle til at skabe et inkluderende fællesskab, hvor der er plads til hver enkelt og mulighed for at bidrage og deltage, og hjælper forældrene til at skabe en bedre struktur, danne mere værdifulde relationer og få en mere rolig dagligdag.
Uddrag af bogen
Det er ikke kun i Afrika, man finder de sultne børn, det er ikke kun i Syrien, børnene bliver ramt af traumer, det er ikke kun på et rumænsk børnehjem, børnene mangler årstidssvarende tøj, og det er heller ikke kun på gaden i Indien, børnene trænger til en bedre hygiejne … Børnene findes også i Danmark. Det kræver dog flere særlige kompetencer at spotte de 4 procent af hver børneårgang, som er udsat for omsorgssvigt i vores land.
Om forfatteren
Teresa Jakubczyk Clausen, født i 1971 i Polen, har boet og studeret i Danmark siden 1994. Uddannet som cand.pæd. i generel pædagogik, har studeret pædagogisk antropologi, taget pædagoguddannelse og diplomuddannelse i pædagogisk arbejde samt efteruddannet sig til familieterapeut. Arbejder som censor ved pædagoguddannelsen og specialiserer sig inden for integration, udsatte grupper, autisme og menneskelig udvikling. Hun virker også som foredragsholder og konsulent.
Tidligere udgivelser:
Traumatiserede flygtningebørn i pædagogisk praksis, 2013
Usynlige børn i risikozonen, 2015

Brugerbedømmelser af Pædagogiske arbejdsmetoder med udsatte børn



Find lignende bøger
Bogen Pædagogiske arbejdsmetoder med udsatte børn findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.