Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Pæne pigers oprør - Astrid Elkjær Sørensen - E-bog

- Ligestillingsprojekter i de kvindedominerede fagforbund 1985-2010

Bag om Pæne pigers oprør

”Kvinde bryd ikke sammen – bryd ud!” Sådan lød et af rødstrømpebevægelsens slogans i 1970’erne, hvor kvinderne tog et afgørende opgør med de traditionelle kønsroller på arbejdspladsen og i hjemmet. Rødstrømperne stod stærkest i 1970’erne. Alligevel satte de sig varige spor, og ligestillingskampen fortsatte. I "pæne pigers oprør. Ligestillingsprojekter i de kvindedominerede fagforbund 1985-2010" fortæller historiker Astrid Elkjær Sørensen om kampen for ligestilling i Danmark efter 1970’ernes kvindeoprør. Hun viser, hvordan de kvindedominerede fagforbund har kæmpet for lige økonomiske forhold mellem mænd og kvinder og for sammenhæng mellem familie og arbejde. Hun diskuterer også fagforbundenes strategier, succeser og fiaskoer og trækker tråde tilbage til 1900-tallets ligestillingsdebatter. Spørgsmålet er ikke mindst, om den danske model for arbejdsmarkedet kan levere en løsning på løngabet mellem mænd og kvinder. For selvom vi i Danmark er verdenskendte for ligestilling, har fortidens kønsroller stadig stor betydning for, hvordan vi tænker arbejde, løn og familie.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771847048
  • Udgivet:
  • 15. Juni 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Pæne pigers oprør

”Kvinde bryd ikke sammen – bryd ud!” Sådan lød et af rødstrømpebevægelsens slogans i 1970’erne, hvor kvinderne tog et afgørende opgør med de traditionelle kønsroller på arbejdspladsen og i hjemmet. Rødstrømperne stod stærkest i 1970’erne. Alligevel satte de sig varige spor, og ligestillingskampen fortsatte.

I "pæne pigers oprør. Ligestillingsprojekter i de kvindedominerede fagforbund 1985-2010" fortæller historiker Astrid Elkjær Sørensen om kampen for ligestilling i Danmark efter 1970’ernes kvindeoprør. Hun viser, hvordan de kvindedominerede fagforbund har kæmpet for lige økonomiske forhold mellem mænd og kvinder og for sammenhæng mellem familie og arbejde. Hun diskuterer også fagforbundenes strategier, succeser og fiaskoer og trækker tråde tilbage til 1900-tallets ligestillingsdebatter. Spørgsmålet er ikke mindst, om den danske model for arbejdsmarkedet kan levere en løsning på løngabet mellem mænd og kvinder. For selvom vi i Danmark er verdenskendte for ligestilling, har fortidens kønsroller stadig stor betydning for, hvordan vi tænker arbejde, løn og familie.

Brugerbedømmelser af Pæne pigers oprørFind lignende bøger
Bogen Pæne pigers oprør findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.