Stort fødselsdagsudsalg  
  Vi fejrer 10 års fødselsdag med stort udsalg  
Pletfri af Peter Qvist

Pletfri - E-bog

Bag om Pletfri

77-årige Knud lever et trist og begivenhedsløst liv efter at have mistet sin kone Betty og sit kørekort. Betty søgte før sin død tryghed i det spirituelle, og Knud forsøger i sin ensomhed at holde en form for åndelig kontakt med hende. Da han en dag kommer hjem efter et besøg hos frisøren, er både hans hund og Bettys smykker forsvundet. Omgivelserne opfatter Knud som begyndende dement og tror ikke på hans historie om indbrud. Senere dukker den unge mand Birger op hos Knud og lokker ham til at deltage i et åndemøde arrangeret af Birgers samlever. Ved mødet deltager også bikeren Gustav, og det bliver starten på et venskab mellem de tre. Knuds liv får et frisk pust, men det går op for ham, at Birger ikke helt er den, han giver sig ud for. Birger har brug for hjælp, men det bliver ikke nogen nem opgave at håndtere for Knud. Romanen handler om det moderne samfunds syn på ældre mennesker og marginaliserede individer og er en historie om etik, retfærdighed og selvtægt. Peter Qvist, f. 1955 i Skive. Uddannet læge i Århus 1983. Har foruden klinisk lægearbejde fungeret som lektor ved SDU og beskæftiget mig med forskning, ledelse og kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788794083393
 • Udgivet:
 • 13. Februar 2021
 • FØDSELSDAGSUDSALG
  102,95 kr.
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Straks på e-mail
Eller spar samlet 30% som medlem
 • 89,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Beskrivelse af Pletfri
77-årige Knud lever et trist og begivenhedsløst liv efter at have mistet sin kone Betty og sit kørekort. Betty søgte før sin død tryghed i det spirituelle, og Knud forsøger i sin ensomhed at holde en form for åndelig kontakt med hende. Da han en dag kommer hjem efter et besøg hos frisøren, er både hans hund og Bettys smykker forsvundet. Omgivelserne opfatter Knud som begyndende dement og tror ikke på hans historie om indbrud. Senere dukker den unge mand Birger op hos Knud og lokker ham til at deltage i et åndemøde arrangeret af Birgers samlever. Ved mødet deltager også bikeren Gustav, og det bliver starten på et venskab mellem de tre. Knuds liv får et frisk pust, men det går op for ham, at Birger ikke helt er den, han giver sig ud for. Birger har brug for hjælp, men det bliver ikke nogen nem opgave at håndtere for Knud.

Romanen handler om det moderne samfunds syn på ældre mennesker og marginaliserede individer og er en historie om etik, retfærdighed og selvtægt.

Peter Qvist, f. 1955 i Skive. Uddannet læge i Århus 1983. Har foruden klinisk lægearbejde fungeret som lektor ved SDU og beskæftiget mig med forskning, ledelse og kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet.
Brugerbedømmelser af Pletfri
 • Krimiormen s. 28. December 2020

  ”Pletfri” skrevet af Peter Qvist er egentlig ikke en krimi men en roman. Men det forhindrer ikke forfatteren i at skrive en roman, smækfyldt med spænding mod slutningen af bogen. De 2 hovedpersoner i bogen Knud og Birger er 2 meget forskellige karakterer.

  Man præsenteres for åndemaneri, småkriminalitet, død, hundeejere, et usædvanligt venskab og spænding i denne lille fine historie. ”Pletfri” er absolut velskrevet i et flydende sprog. Historien springer i tid over nogle måneder.

  Det er lidt af et kunsttrick, at man som læser ender med at føle en vis sympati med den karakter, der egentlig burde være skurken i historien. Jeg giver mine varmeste anbefalinger til ”Pletfri” hvis man savner lidt hurtigt læst spændende litteratur fyldt med medmenneskelighed og et snert af humor.

  Vurdering: 4/6 Roser.
  Krimiormen.dk


Find lignende bøger
Bogen Pletfri findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.