Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Psykoterapi og erkendelse - Jette Fog - E-bog

- personligt anliggende og professionel virksomhed

Bag om Psykoterapi og erkendelse

Denne bog er skrevet af to forfattere med stor erfaring som både klinikere, forskere og undervisere inden for det psykoterapeutiske område. I bogen tager de udgangspunkt i den grundlæggende opfattelse: at det konkrete - den enkelte klient, den enkelte terapeutiske relation og det enkelte terapeutiske øjeblik - altid må have forrang frem for det almene. Dette er kontroversielt, da psykologiske teorier og psykoterapeutiske metoder altid er udtryk for en almengørelse. Efter forfatternes mening indebærer det en risiko for, at det konkrete og unikke ofres ved at blive presset ned i en bestemt teoretisk eller metodisk skabelon. Forfatternes svar på dette dilemma er, hvad de kalder "teorien om den konkrete person", som betyder, at terapeutens og klientens konkrete perception fastholdes som forudsætning for, hvad man foretager sig i situationen. De indhøstede erfaringer kan derefter sættes på begreb, således at praksis kommer til at befrugte teorien. Bogen rummer fine kapitler om professionshistorie og om terapeutuddannelse - og ikke mindst en nøgtern kritik af den "evidenstænkning", der i dag er bestemmende for forskning i psykoterapi. Den er hele vejen igennem erkendelsesteoretisk reflekteret og er skrevet som undervisningsbog og som inspiration for praktikere inden for det psykoterapeutiske område. Om forfatterne Jette Fog (f. 1938) er mag.art., ph.d. og lektor på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet indtil pensionering i 2008. Hun er uddannet tegneterapeut, specialist og supervisor i psykoterapi og har siden 1980 haft klienter i privat praksis. -- Lars Hem (f. 1945) er uddannet ved Institutt for Samfunnsforskning i Oslo og fil.dr. fra Stockholms Universitet. Han er lektor ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, har en alsidig uddannelse i psykoterapi, og er desuden godkendt specialist og supervisor i psykoterapi. Siden 1980 har han desuden haft klienter i privat praksis.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788750041771
  • Udgivet:
  • 1. December 2009
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Psykoterapi og erkendelse

Denne bog er skrevet af to forfattere med stor erfaring som både klinikere, forskere og undervisere inden for det psykoterapeutiske område. I bogen tager de udgangspunkt i den grundlæggende opfattelse: at det konkrete - den enkelte klient, den enkelte terapeutiske relation og det enkelte terapeutiske øjeblik - altid må have forrang frem for det almene. Dette er kontroversielt, da psykologiske teorier og psykoterapeutiske metoder altid er udtryk for en almengørelse.
Efter forfatternes mening indebærer det en risiko for, at det konkrete og unikke ofres ved at blive presset ned i en bestemt teoretisk eller metodisk skabelon. Forfatternes svar på dette dilemma er, hvad de kalder "teorien om den konkrete person", som betyder, at terapeutens og klientens konkrete perception fastholdes som forudsætning for, hvad man foretager sig i situationen. De indhøstede erfaringer kan derefter sættes på begreb, således at praksis kommer til at befrugte teorien. Bogen rummer fine kapitler om professionshistorie og om terapeutuddannelse - og ikke mindst en nøgtern kritik af den "evidenstænkning", der i dag er bestemmende for forskning i psykoterapi. Den er hele vejen igennem erkendelsesteoretisk reflekteret og er skrevet som undervisningsbog og som inspiration for praktikere inden for det psykoterapeutiske område. Om forfatterne
Jette Fog (f. 1938) er mag.art., ph.d. og lektor på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet indtil pensionering i 2008. Hun er uddannet tegneterapeut, specialist og supervisor i psykoterapi og har siden 1980 haft klienter i privat praksis. -- Lars Hem (f. 1945) er uddannet ved Institutt for Samfunnsforskning i Oslo og fil.dr. fra Stockholms Universitet. Han er lektor ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, har en alsidig uddannelse i psykoterapi, og er desuden godkendt specialist og supervisor i psykoterapi. Siden 1980 har han desuden haft klienter i privat praksis.

Brugerbedømmelser af Psykoterapi og erkendelseFind lignende bøger
Bogen Psykoterapi og erkendelse findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.