Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
Realismen i dansk film af Birger Langkjær

Realismen i dansk film

Bag om Realismen i dansk film

Realismen er en central strømning i dansk film fra 1940erne og til i dag, der rummer mange af periodens filmiske hovedværker. Den tæller film fra Ditte Menneskebarn over Balladen om Carl-Henning til Pelle Erobreren og En kærlighedshistorie. Det er typisk seriøse (frem for muntre) film, men alligevel også filmfortællinger der engagerer et forholdsvis stort publikum. Realismen skaber billeder af en aktuel eller historisk virkelighed, men samtidig udfolder den sig også inden for en række grundlæggende temaer knyttet til mennesket som et socialt og identitetssøgende individ. Herved bliver filmene til mere almene fortællinger om det at være menneske. Birger Langkjær argumenterer for, at der gennem dansk filmhistorie og parallelt med internationale filmbevægelser udvikles tre prototyper: - Den sociale realisme - Den eksistentielle realisme - Den psykologiske realisme. Realismen er således en bestemt måde at lave film på, der sammen med folkekomedien har domineret dansk film i over et halvt århundrede. Realismen i dansk film analyserer film af instruktører såsom Bjarne og Astrid Henning-Jensen, Henning Carlsen, Nils Malmros, Bille August, Per Fly, Ole Christian Madsen m.fl. Derved markerer Realismen i dansk film sig som en uomgængelig publikation om en central æstetisk tradition i dansk film med en stadig aktualitet.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788759324202
 • Beskyttelse:
 • DRM
 • Udgivet:
 • 9. november 2012
 • 290,95 kr.
 • 0,00 kr.
 • Straks på e-mail
Eller spar samlet 13% som medlem
 • 252,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Birger Langkjær
Se alle titler
Beskrivelse af Realismen i dansk film
Realismen er en central strømning i dansk film fra 1940erne og til i dag, der rummer mange af periodens filmiske hovedværker. Den tæller film fra Ditte Menneskebarn over Balladen om Carl-Henning til Pelle Erobreren og En kærlighedshistorie. Det er typisk seriøse (frem for muntre) film, men alligevel også filmfortællinger der engagerer et forholdsvis stort publikum.

Realismen skaber billeder af en aktuel eller historisk virkelighed, men samtidig udfolder den sig også inden for en række grundlæggende temaer knyttet til mennesket som et socialt og identitetssøgende individ. Herved bliver filmene til mere almene fortællinger om det at være menneske.

Birger Langkjær argumenterer for, at der gennem dansk filmhistorie og parallelt med internationale filmbevægelser udvikles tre prototyper:

- Den sociale realisme
- Den eksistentielle realisme
- Den psykologiske realisme.

Realismen er således en bestemt måde at lave film på, der sammen med folkekomedien har domineret dansk film i over et halvt århundrede. Realismen i dansk film analyserer film af instruktører såsom Bjarne og Astrid Henning-Jensen, Henning Carlsen, Nils Malmros, Bille August, Per Fly, Ole Christian Madsen m.fl.

Derved markerer Realismen i dansk film sig som en uomgængelig publikation om en central æstetisk tradition i dansk film med en stadig aktualitet.
Brugerbedømmelser af Realismen i dansk film


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Realismen i dansk film findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.