Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Refleksioner fra sidelinjen - Jytte Güth Sommer - Bog

- Dagbogsnoter fra Hongkong

Bag om Refleksioner fra sidelinjen

Siden min bog om mit ophold på Papua Ny Guinea i 1994 udkom i 2011, har min mand, der er antropolog, og jeg rejst rundt i Asien i forbindelse med hans arbejde. En af de største oplevelser i denne forbindelse var vores ophold i Hongkong fra 2001 til 2002, hvor vi boede ude i skærgården på en lille ø, hvor livet var meget forskelligt fra det fantastisk sydende liv i centrum, der lå blot 40 minutters færgefart fra vores ø. Denne kombination af stille øliv og det dynamiske og multikulturelle centrum udfordrede ens forståelse af virkeligheden grundigt. Grundet min mands arbejde førte det os også til både Indonesien og Kina, hvor specielt Indonesien blev besøgt flere gange. Da min mand arbejdede på City University of Hong Kong, var han væk det meste af dagen, hvorfor jeg tit var overladt til mig selv. Det gjorde, at jeg skulle genopfinde mig selv i skiftende sammenhænge, både når vi var i Hongkong, men også når vi var i Indonesien. Det er denne mange facetteret og personlige rejse, som denne bog omhandler. Uddrag af bogen I forbindelse med parken er der mulighed for at spise en let frokost. Vi vælger en Thai restaurant, hvor vi sidder udenfor. Lige efter os sætter et ungt udenlandsk par sig ved et af de andre borde. Kvinden er europæer og efter asiatisk forståelse meget udfordrerne klædt. Jeg skal love for, at hun vækker opsigt. Hendes barm er næsten blottet og nederdelen superkort. De unge tjenere går diskret fnisende rundt i baggrunden, imens de øvrige frokost gæster sender skjulte øjekast til hinanden. Fornemmelsen af at måtte være så meget ’på’ kan ikke have været behagelig for det unge par. Måske er formålet netop at provokere, hvem ved? Selvom Hong Kong er et moderne relativt frit samfund, er der også her, som på langt de fleste andre steder på kloden, visse normer for hvad der er god takt og tone, ikke mindste på offentlige steder. Om forfatteren Jytte Güth Sommer er født i 1933 og blev opdraget af sine bedsteforældre i en håndværkerfamilie på Nørrebro. Var som ung i lære i Magasins modeafdeling og senere sekretær for sin chef. Blev gift og fik to børn. Som 40-årig traf hun Michael, som er antropolog og noget yngre. De har i mange år via hans forskellige job rejst og boet flere steder i udlandet, ikke mindst i Asien.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772379029
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 396
 • Udgivet:
 • 20. September 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 152x222x26 mm.
 • Vægt:
 • 545 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 24. Juli 2024

Beskrivelse af Refleksioner fra sidelinjen

Siden min bog om mit ophold på Papua Ny Guinea i 1994 udkom i 2011, har min mand, der er antropolog, og jeg rejst rundt i Asien i forbindelse med hans arbejde. En af de største oplevelser i denne forbindelse var vores ophold i Hongkong fra 2001 til 2002, hvor vi boede ude i skærgården på en lille ø, hvor livet var meget forskelligt fra det fantastisk sydende liv i centrum, der lå blot 40 minutters færgefart fra vores ø. Denne kombination af stille øliv og det dynamiske og multikulturelle centrum udfordrede ens forståelse af virkeligheden grundigt. Grundet min mands arbejde førte det os også til både Indonesien og Kina, hvor specielt Indonesien blev besøgt flere gange. Da min mand arbejdede på City University of Hong Kong, var han væk det meste af dagen, hvorfor jeg tit var overladt til mig selv. Det gjorde, at jeg skulle genopfinde mig selv i skiftende sammenhænge, både når vi var i Hongkong, men også når vi var i Indonesien. Det er denne mange facetteret og personlige rejse, som denne bog omhandler.

Uddrag af bogen
I forbindelse med parken er der mulighed for at spise en let frokost. Vi vælger en Thai restaurant, hvor vi sidder udenfor. Lige efter os sætter et ungt udenlandsk par sig ved et af de andre borde. Kvinden er europæer og efter asiatisk forståelse meget udfordrerne klædt. Jeg skal love for, at hun vækker opsigt. Hendes barm er næsten blottet og nederdelen superkort. De unge tjenere går diskret fnisende rundt i baggrunden, imens de øvrige frokost gæster sender skjulte øjekast til hinanden. Fornemmelsen af at måtte være så meget ’på’ kan ikke have været behagelig for det unge par. Måske er formålet netop at provokere, hvem ved? Selvom Hong Kong er et moderne relativt frit samfund, er der også her, som på langt de fleste andre steder på kloden, visse normer for hvad der er god takt og tone, ikke mindste på offentlige steder.

Om forfatteren
Jytte Güth Sommer er født i 1933 og blev opdraget af sine bedsteforældre i en håndværkerfamilie på Nørrebro. Var som ung i lære i Magasins modeafdeling og senere sekretær for sin chef. Blev gift og fik to børn. Som 40-årig traf hun Michael, som er antropolog og noget yngre. De har i mange år via hans forskellige job rejst og boet flere steder i udlandet, ikke mindst i Asien.

Brugerbedømmelser af Refleksioner fra sidelinjenFind lignende bøger
Bogen Refleksioner fra sidelinjen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.