Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sære fortællere - Thomas Bredsdorff - E-bog

Bag om Sære fortællere

"Sære fortællere" gennemgår ni af de vigtigste og mest markante danske forfatterskaber i slutningen af 1960‘erne. Thomas Bredsdorff stiller skarpt på Villy Sørensen, Sven Holm, Peter Seeberg, Klaus Rifbjerg, Leif Panduro, Ulla Ryum, Svend Åge Madsen og Cecil Bødler. Ud fra begreberne den fantastiske, den naturalistiske og den abstrakte fortælling beskriver han de forskellige forfatteres særpræg og sætter dem i forhold til ældre dansk litteraturhistorie. "Som vejledning for den ukyndige er Bredsdorffs bog i det hele taget fremragende. Han har en sjælden evne til ved hjælp af en enkelt stilistisk iagttagelse at lukke op for et helt, komplekst værk, og han formulerer sig klarere og mere fyndigt end nogen anden, der har skrevet om modernistisk digtning... Det er en smuk tjeneste, Bredsdorff har gjort både læserne og digterne med sin bog." – Aarhus Stiftstidende Thomas Bredsdorff (f. 1937) er en dansk forfatter, litteraturforsker og kritiker. Han er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og var fra 1978 til 2004 professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet. Thomas Bredsdorff har skrevet en lang række bøger om dansk og international litteratur og blev i 2001 Ridder af 1. grad af Dannebrosordenen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726191158
  • Udgivet:
  • 31. Juli 2019
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Sære fortællere

"Sære fortællere" gennemgår ni af de vigtigste og mest markante danske forfatterskaber i slutningen af 1960‘erne. Thomas Bredsdorff stiller skarpt på Villy Sørensen, Sven Holm, Peter Seeberg, Klaus Rifbjerg, Leif Panduro, Ulla Ryum, Svend Åge Madsen og Cecil Bødler. Ud fra begreberne den fantastiske, den naturalistiske og den abstrakte fortælling beskriver han de forskellige forfatteres særpræg og sætter dem i forhold til ældre dansk litteraturhistorie.

"Som vejledning for den ukyndige er Bredsdorffs bog i det hele taget fremragende. Han har en sjælden evne til ved hjælp af en enkelt stilistisk iagttagelse at lukke op for et helt, komplekst værk, og han formulerer sig klarere og mere fyndigt end nogen anden, der har skrevet om modernistisk digtning... Det er en smuk tjeneste, Bredsdorff har gjort både læserne og digterne med sin bog." – Aarhus Stiftstidende

Thomas Bredsdorff (f. 1937) er en dansk forfatter, litteraturforsker og kritiker. Han er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og var fra 1978 til 2004 professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet. Thomas Bredsdorff har skrevet en lang række bøger om dansk og international litteratur og blev i 2001 Ridder af 1. grad af Dannebrosordenen.

Brugerbedømmelser af Sære fortællereFind lignende bøger
Bogen Sære fortællere findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.