Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ser du månen, Daniel - Puk Damsgård - Bog

- 13 måneder som gidsel hos Islamisk Stat

Bag om Ser du månen, Daniel

I 2013 tager freelancer fotografen Daniel Rye på en fire dages tur til Syrien for for at fotodokumentere situationen fra den civile syrere synsvinkel. På andendagen bliver Daniels liv vendt på hovedet da han bliver kidnappet af Islamisk stat og forlænger sit ophold med yderligere 394 dage. Daniel var udsendt for at dække krigen i Syrien, men endte med at sidde i fængsel med 23 andre gidsler i byen Raqqa hvor han blev tortureret og holdt mod en løsesum på 15 millioner kroner. I Danmark venter hans familie som er bange for om de nogensinde får ham at se igen. Men selv da alt så håbløst ud for Daniel fandt han tryghed og nyt håb gennem venskaber med de andre indsatte, heriblandt den Amerikanske James Foley som har en større birolle i bogen. Denne bog er en af grundene til at Puk Damsgård bliver betragtet som en af Danmarks største journalister. Det er en barsk historie som bringer dig gennem hele det menneskelige følelsesregister. Bogen som efterfølgende er blevet filmatiseret beskriver et lille stykke danmarkshistorie i verdenshistorien. Historien understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift og er mindst ligeså relevant i dag som den var da omstændighederne fandt sted.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740058406
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 336
 • Udgivet:
 • 21. August 2019
 • Udgave:
 • 6
 • Størrelse:
 • 157x208x36 mm.
 • Vægt:
 • 574 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 27. Februar 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Ser du månen, Daniel

I 2013 tager freelancer fotografen Daniel Rye på en fire dages tur til Syrien for for at fotodokumentere situationen fra den civile syrere synsvinkel. På andendagen bliver Daniels liv vendt på hovedet da han bliver kidnappet af Islamisk stat og forlænger sit ophold med yderligere 394 dage. Daniel var udsendt for at dække krigen i Syrien, men endte med at sidde i fængsel med 23 andre gidsler i byen Raqqa hvor han blev tortureret og holdt mod en løsesum på 15 millioner kroner. I Danmark venter hans familie som er bange for om de nogensinde får ham at se igen. Men selv da alt så håbløst ud for Daniel fandt han tryghed og nyt håb gennem venskaber med de andre indsatte, heriblandt den Amerikanske James Foley som har en større birolle i bogen.

Denne bog er en af grundene til at Puk Damsgård bliver betragtet som en af Danmarks største journalister. Det er en barsk historie som bringer dig gennem hele det menneskelige følelsesregister. Bogen som efterfølgende er blevet filmatiseret beskriver et lille stykke danmarkshistorie i verdenshistorien. Historien understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift og er mindst ligeså relevant i dag som den var da omstændighederne fandt sted.

Forlagets beskrivelse af Ser du månen, Daniel

Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien, fortalt af den prisvindende forfatter Puk Damsgård. Beretningen er et lille stykke danmarkshistorie midt i verdenshistorien.

I samarbejde med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kendskab til historien fortæller DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård her for første gang om den danske fotografs kidnapning. Om de 13 måneder i fangenskab og det nu verdensberømte Islamisk Stat-fængsel i den syriske by Raqqa, hvor 24 vestlige gidsler sad under kontrol af deres fangevogter, briten bedst kendt som Jihadi John.

Daniel Rye var det sidste gidsel, der forlod fængslet i live i juni 2014. Herefter begyndte IS at dræbe de tilbageværende vestlige gidsler – Daniels medfanger. En af dem var den amerikanske journalist James Foley, som også var blevet Daniels ven. Den danske fotograf overbragte det sidste rørende brev til James Foleys familie, da han blev løsladt.

Puk Damsgård går også helt tæt på islamisk Stat og skildrer gennem interview med et tidligere IS-medlem terrororganisationen, der på kort tid er vokset til at være en regulær hær, som har erobret landområder og større byer, de administrerer som en stat i staten. Hun prøver at finde svar på, hvilken betydning Islamisk Stat har for udviklingen i Syrien og Irak, hvor Danmark deltager i krigen mod IS. Samt ikke mindst hvorfor Daniel Rye og andre gidsler blev forhandlet fri, mens andre aldrig kom hjem.

Ser du månen, Daniel giver et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold – og hvordan familien derhjemme håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem.

Brugerbedømmelser af Ser du månen, DanielGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.