Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sig alt er godt mor - Ida Tønnesen - E-bog

Bag om Sig alt er godt mor

– Jeg vil ikke, mor, siger jeg, ryster på hovedet. Det går ikke, det er nok bare mig, der er blevet lidt skør i et kort øjeblik, jeg skal bare tage mig sammen, hvis vi nu går ud og spiser brunch sammen, så skal alt nok blive godt, mor, jeg elsker brunch, så bliver det fint igen, jeg tager mig sammen nu, undskyld mor, undskyld jeg har været til besvær, jeg ved ikke, hvad der skete, det er nok bare mig, der misforstår nogle signaler i mig, jeg er nok bare sulten, nogle pandekager vil hjælpe. Mor tysser på mig. Lægen og sygeplejersken ser skiftevis på mig, min mor og hinanden. – Pandekager? siger lægen. Liv er flyttet til København og starter på en teaterskole for at udfordre sig selv. Men indeni Liv er alt kaos, og til sidst knækker filmen. Hun indlægges på psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet til trods for en umiddelbar modstand. Her bliver hendes fordomme om psykisk sygdom konfronteret, og Liv møder nogle mennesker, hun ellers aldrig ville have opsøgt. Livet på hospitalet er svært, og hjælper det overhovedet? Ida Tønnesen f. 1996

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788794083294
 • Udgivet:
 • 13. Januar 2021
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Sig alt er godt mor

– Jeg vil ikke, mor, siger jeg, ryster på hovedet. Det går ikke, det er nok bare mig, der er blevet lidt skør i et kort øjeblik, jeg skal bare tage mig sammen, hvis vi nu går ud og spiser brunch sammen, så skal alt nok blive godt, mor, jeg elsker brunch, så bliver det fint igen, jeg tager mig sammen nu, undskyld mor, undskyld jeg har været til besvær, jeg ved ikke, hvad der skete, det er nok bare mig, der misforstår nogle signaler i mig, jeg er nok bare sulten, nogle pandekager vil hjælpe.
Mor tysser på mig. Lægen og sygeplejersken ser skiftevis på mig, min mor og hinanden.
– Pandekager? siger lægen.

Liv er flyttet til København og starter på en teaterskole for at udfordre sig selv. Men indeni Liv er alt kaos, og til sidst knækker filmen. Hun indlægges på psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet til trods for en umiddelbar modstand. Her bliver hendes fordomme om psykisk sygdom konfronteret, og Liv møder nogle mennesker, hun ellers aldrig ville have opsøgt. Livet på hospitalet er svært, og hjælper det overhovedet?

Ida Tønnesen f. 1996

Brugerbedømmelser af Sig alt er godt mor

 • Helga B. 28. Januar 2021

  Jeg kan varmt anbefale bogen 'Sig alt er godt mor' af Ida Tønnesen. Det er en vigtig bog, som giver et dybt indblik i den verden, et menneske med depression oplever. Hovedpersonen Liv får, som så mange unge kvinder i dag, en depression og indlægges på psykiatrisk afdeling. Bogen følger Liv før og under indlæggelsen og beskriver Livs tanker og relationer til de mennesker, der omgiver hende.
  Ida Tønnesen har et flot og meget levende sprog og bygger bogen op, så man har svært ved at lægge den fra sig. Hun giver en meget ærlig beskrivelse af det depressive menneskes tanke- og forestillingsverden. Midt i alvoren er der også humoristiske episoder, som Ida Tønnesen har et fint blik for. Bogen er vigtig læsning for alle, der har berøring med et menneske med depression, særligt pårørende og sundhedspersonale, som har brug for at forstå en depression oplevet indefra.
  For mig personligt har særligt beskrivelsen af den varme og vigtige relation mellem Liv og hendes mor rørt mig.
  Bogen giver desuden en skræmmende beskrivelse af den himmelråbende mangel på ressourcer, der præger dansk psykiatri og er dermed et vigtigt input i debatten om psykiatrien herhjemme. Selv om beskrivelsen selvsagt ikke kan være dækkende for alle indlagte, så er den dog en vigtig stemme fra en gruppe af mennesker, der bliver hørt alt for sjældent.
  Læs bogen, bliv berørt og bliv klogere.

 • Ann R. 19. Januar 2021

  En hudløst ærlig og hjertegribende fortælling om et liv - en ungdom - fanget i udfordringer med et overbelastet sind.
  Fantastisk modig og brav pige, som i den grad vælger livet til og kæmper kampen for det fortsat gode liv.
  En levende og ærlig beretning om følelsen af at være i vores ellers velfungerede behandlersystem.
  Tankevækkende i vor ringe grad vores veluddannede faglige personale formår at se patienten/pigen, som lige netop den helt specielle, intelligente, følsomme og skønne pige, hun også er - på trods af trælse udfordringer.
  Stor respekt herfra for at turde stå ved sig selv - og forhåbentlig åbne øjnene hos mange - såvel syge som raske - og i høj grad behandlersystemet. Alle burde læse denne bog - vi kender alle nogle med udfordringer.

 • Nikolaj N. 19. Januar 2021

  I "Sig alt er godt mor" kommer man virkelig ind i den kamp det må være at kæmpe med psykiske lidelser, og samtidigt med det offentlige system.
  Bogen er skrevet i et malerisk sprog hvor man får klare billeder af de forskellige karakterer.
  Det er en hård bog at komme igennem - på den gode måde, da jeg blev meget investeret i hovedrollen ret hurtigt .
  En af de bedste bøger jeg har læst indenfor det seneste år, og en klar anbefaling.


Find lignende bøger
Bogen Sig alt er godt mor findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.