Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sjælens Amerika - Karl Ove Knausgård - Bog

Bag om Sjælens Amerika

Originale tankerækker og inspirerende overvejelser fra Karl Ove Knausgård, den norske forfatter, der indtog verden med kæmpeværket Min kamp. "Formidable Knausgård" - 5 hjerter i POLITIKEN "Endnu en gang er vi som læsere vidne til Karl Ove Knausgårds minutiøst registrerende univers og helt unikke forfatterstemme", KRISTELIGT DAGBLAD "Karl Ove Knausgård er ikke bare en romanforfatter, men også en blændende essayist."- INFORMATION De 18 essays i "Sjælens Amerika" spænder fra ensomheden i Francesca Woodmans fotografier til hvad det egentlig vil sige at skide, fra billedet af Jesus Kristus i et ristet stykke toastbrød til massakren på Utøya, fra Hamsuns mislykkede mesterværk Mysterier til den nåde det kan være at se en død far blive begravet. Da Karl Ove Knausgård debuterede med romanen "Ude af verden" i 1998, havde han allerede fået udgivet artikler, essays og anmeldelser. Det essayistiske har været en drivkraft i alt det han skriver: originale tankerækker og inspirerende overvejelser om sammenhænge mellem det individuelle og det alt for ens, vores egen tid og historisk tid, kunst og ikke-kunst, idioten og det guddommelige.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711340127
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 416
 • Udgivet:
 • 13. Februar 2014
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 161x233x34 mm.
 • Vægt:
 • 876 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 4. April 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Sjælens Amerika

  Beskrivelse af Sjælens Amerika

  Originale tankerækker og inspirerende overvejelser fra Karl Ove Knausgård, den norske forfatter, der indtog verden med kæmpeværket Min kamp.

  "Formidable Knausgård" - 5 hjerter i POLITIKEN

  "Endnu en gang er vi som læsere vidne til Karl Ove Knausgårds minutiøst registrerende univers og helt unikke forfatterstemme", KRISTELIGT DAGBLAD

  "Karl Ove Knausgård er ikke bare en romanforfatter, men også en blændende essayist."- INFORMATION

  De 18 essays i "Sjælens Amerika" spænder fra ensomheden i Francesca Woodmans fotografier til hvad det egentlig vil sige at skide, fra billedet af Jesus Kristus i et ristet stykke toastbrød til massakren på Utøya, fra Hamsuns mislykkede mesterværk Mysterier til den nåde det kan være at se en død far blive begravet.

  Da Karl Ove Knausgård debuterede med romanen "Ude af verden" i 1998, havde han allerede fået udgivet artikler, essays og anmeldelser. Det essayistiske har været en drivkraft i alt det han skriver: originale tankerækker og inspirerende overvejelser om sammenhænge mellem det individuelle og det alt for ens, vores egen tid og historisk tid, kunst og ikke-kunst, idioten og det guddommelige.

  Forlagets beskrivelse af Sjælens Amerika

  Forfatteren til kæmpeværket ?Min kamp? er tilbage med en essaysamling om eksistens, identitet og kunst, samlet mellem 1996 og 2013.
  Samlingen indeholder 17 essays, hvoraf de fire ikke tidligere er udgivet. Resten har kun været bragt i norske og danske magasiner og tidsskrifter
  Politiken anmeldte den norske udgave og skrev bl.a.: Han var 16, da han første gang mærkede ?verdensfølelsen? ved at se ud ad vinduet. Han så skyerne og landskabet under dem og mærkede den intense følelse af at være til. Han opfattede det som ?en kunstnerisk oplevelse?, og man kan godt tillade sig at mene, at Karl Ove Knausgårds drift efter forfattergerningen, som han først sent fik hul på for alvor, har været styret af længslen efter at ramme netop denne tilstand igen ... Med denne essaysamlilng kommer man på et privilegeret besøg i troldmandens værksted. Knausgård fortæller bl.a. om sin totale afhængighed af redaktøren Geir Angel Øygaarden, som han også gøer det i sidste bind af ?Min kamp? ... En anmeldelse som denne yder ikke retfærdighed til disse mange fremragende tekster, hvoraf mange ville egne sig som diskussionsoplæg både hjemme i stuerne og i litterære saloner ... Knausgård kender litteraturens og kunstens verden som sin egen bukselomme. Når han tager udgangspunkt i sine egne læsninger (og kunstoplevelser) og den indsigt, de har bragt ham til, føler man sig som læser meget privilegeret.
  Læst under et kan Knausgårds essays betragtes som syvende bind af ?Min kamp?. Flere af dem rummer nøgler til at forstå det halsbrækkende risikable, men formidabelt vellykkede romanprojekt.?

  Brugerbedømmelser af Sjælens Amerika  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.