Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Stjernekasteren - Keld Zeruneith - E-bog

Bag om Stjernekasteren

"Jeg tror, jeg var femten, og så, Anne Hedevig, så kom min Arendse! Elskov strålede i hendes øjne! Elskov duftede mig i møde fra hendes svulmende bryst – elsk! elsk! elsk! råbte enhver af hendes miner ... jeg vaklede baglæns, bukkede hele tiden, og havde hun ikke, min engel, råbt pas på, var jeg til slut trimlet ned ad den høje trappe, ud i rendestenen! Det var som om et tykt forhæng blev flået fra mine øjne. Jeg så lige lukt ind i himlen ..." Den store danske digter Johannes Ewald er kommet til Rungsted for at blive rask efter lang tids sygdom. I stedet for at ligge i sygesengen og komme til hægterne, drikker digteren sig imidlertid halvt fordærvet og himler op om sin hjertenskær, Arendse, som han ikke kan få. Samtidig flirter han med alle de skønne kvinder, der krydser hans vej. Skuespillet "Stjernekasteren" er en skøn komedie fra 1700-tallets Rungsted. Det udkom første gang i 1983. Keld Zeruneith (f. 1941) er en dansk litteraturforsker og digter, der har udgivet flere digtsamlinger og biografier om danske digtere som Johannes Ewald, Sophus Claussen og Emil Aarestrup. Han har blandt andet modtaget Georg Brandes-Prisen, Holberg-medaljen, Søren Gyldendal-prisen samt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit store arbejde med dansk litteratur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726551952
  • Udgivet:
  • 7. April 2023
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Stjernekasteren

"Jeg tror, jeg var femten, og så, Anne Hedevig, så kom min Arendse! Elskov strålede i hendes øjne! Elskov duftede mig i møde fra hendes svulmende bryst – elsk! elsk! elsk! råbte enhver af hendes miner ... jeg vaklede baglæns, bukkede hele tiden, og havde hun ikke, min engel, råbt pas på, var jeg til slut trimlet ned ad den høje trappe, ud i rendestenen! Det var som om et tykt forhæng blev flået fra mine øjne. Jeg så lige lukt ind i himlen ..."

Den store danske digter Johannes Ewald er kommet til Rungsted for at blive rask efter lang tids sygdom. I stedet for at ligge i sygesengen og komme til hægterne, drikker digteren sig imidlertid halvt fordærvet og himler op om sin hjertenskær, Arendse, som han ikke kan få. Samtidig flirter han med alle de skønne kvinder, der krydser hans vej.

Skuespillet "Stjernekasteren" er en skøn komedie fra 1700-tallets Rungsted. Det udkom første gang i 1983.

Keld Zeruneith (f. 1941) er en dansk litteraturforsker og digter, der har udgivet flere digtsamlinger og biografier om danske digtere som Johannes Ewald, Sophus Claussen og Emil Aarestrup. Han har blandt andet modtaget Georg Brandes-Prisen, Holberg-medaljen, Søren Gyldendal-prisen samt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit store arbejde med dansk litteratur.

Brugerbedømmelser af StjernekasterenFind lignende bøger
Bogen Stjernekasteren findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.