Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Svend Staal-gruppen - Niels-Birger Danielsen - Lydbog

- nazibetjentene der infiltrerede dansk politi

Bag om Svend Staal-gruppen

Svend Staal-gruppen fortæller om gruppen af samme navn. Den var aktiv i 1943-1944 og havde omkring 35 medlemmer. Hovedmanden bag var Poul Otto Ditlev Nielsen, der i 1940 blev politibetjent ved Station 4 på Amager – og da Schalburgkorpset havde brug for nazi-sympatisører til at infiltrere det danske politikorps, stod han klar. Under dæknavnet Svend Staal stod han for gruppen, der indsamlede og overgav informationer om danske betjente til det tyske Abwehr. I og omkring Station 4 på Amager, på Bornholm og i Odense var der særligt aktive nazistiske ildsjæle, der ønskede at bidrage med alt, de kunne, til Svend Staal-gruppens arbejde, og det var derfor her, at en stor del af dens aktivitet foregik. Gruppen deltog ikke i ransagninger, anholdelser og andre direkte aktioner. De brugte deres færdigheder og profession til at fremskaffe oplysninger om deres politikolleger i al hemmelighed. Gruppens arbejde var med til, at flere politifolk blev interneret og sendt i KZ-lejr. Politiassistent Erland Leth Petersen har gennem 10 år researchet, hvordan dansk politi blev infiltreret af nazistisk indstillede danskere. I et tæt samarbejde med besættelsestidshistoriker Niels-Birger Danielsen udfolder han fortællingen om dette hidtil underbelyste stykke danmarkshistorie.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772167510
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 9. Februar 2023
 • Oplæser:
 • Steen Heinsen
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Svend Staal-gruppen

Svend Staal-gruppen fortæller om gruppen af samme navn. Den var aktiv i 1943-1944 og havde omkring 35 medlemmer. Hovedmanden bag var Poul Otto Ditlev Nielsen, der i 1940 blev politibetjent ved Station 4 på Amager – og da Schalburgkorpset havde brug for nazi-sympatisører til at infiltrere det danske politikorps, stod han klar. Under dæknavnet Svend Staal stod han for gruppen, der indsamlede og overgav informationer om danske betjente til det tyske Abwehr.

I og omkring Station 4 på Amager, på Bornholm og i Odense var der særligt aktive nazistiske ildsjæle, der ønskede at bidrage med alt, de kunne, til Svend Staal-gruppens arbejde, og det var derfor her, at en stor del af dens aktivitet foregik. Gruppen deltog ikke i ransagninger, anholdelser og andre direkte aktioner. De brugte deres færdigheder og profession til at fremskaffe oplysninger om deres politikolleger i al hemmelighed. Gruppens arbejde var med til, at flere politifolk blev interneret og sendt i KZ-lejr.

Politiassistent Erland Leth Petersen har gennem 10 år researchet, hvordan dansk politi blev infiltreret af nazistisk indstillede danskere. I et tæt samarbejde med besættelsestidshistoriker Niels-Birger Danielsen udfolder han fortællingen om dette hidtil underbelyste stykke danmarkshistorie.

Brugerbedømmelser af Svend Staal-gruppenFind lignende bøger
Bogen Svend Staal-gruppen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.