Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Tæt på litteratur - Martin Jørgensen - E-bog

- Analyse og didaktik

Bag om Tæt på litteratur

Tæt på Litteratur er en lærebog til linjefaget dansk i læreruddannelsen. Den har til hensigt at give sin læser tekstanalytiske forudsætninger i et samspil med litteraturdidaktiske overvejelser. Litteraturundervisning i skolen er også vejledning: Læreren må kunne vejlede eleverne, så de bliver bedre stand til at sætte ord på deres egen oplevelse og forståelse af litteratur. Hvis læreren skal kunne det, skal læreren selv have dyb indsigt i litteratur – og selv kunne se mulighederne i den litterære tekst. Derfor går denne bog tæt på teksten.   Tæt på litteratur indeholder tre hovedafsnit: I Tekstens muligheder – om litterær metode og litteraturdidaktik. II Otte kapitler om analyse af litteratur og undervisning i litteratur. Otte eksemplariske tekster analyseres: samtidig voksenlitteratur, kanoniske tekster og ungdomsromaner. I tilknytning til hver nærlæsning er der fokusartikler med centrale tekstanalytiske problemstillinger. III Litterært leksikon med artikler om litteraturanalytiske og -didaktiske begreber.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776758639
  • Udgivet:
  • 11. Marts 2011
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Tæt på litteratur

Tæt på Litteratur er en lærebog til linjefaget dansk i læreruddannelsen. Den har til hensigt at give sin læser tekstanalytiske forudsætninger i et samspil med litteraturdidaktiske overvejelser. Litteraturundervisning i skolen er også vejledning: Læreren må kunne vejlede eleverne, så de bliver bedre stand til at sætte ord på deres egen oplevelse og forståelse af litteratur. Hvis læreren skal kunne det, skal læreren selv have dyb indsigt i litteratur – og selv kunne se mulighederne i den litterære tekst. Derfor går denne bog tæt på teksten.

 

Tæt på litteratur indeholder tre hovedafsnit: I Tekstens muligheder – om litterær metode og litteraturdidaktik.

II Otte kapitler om analyse af litteratur og undervisning i litteratur. Otte eksemplariske tekster analyseres: samtidig voksenlitteratur, kanoniske tekster og ungdomsromaner. I tilknytning til hver nærlæsning er der fokusartikler med centrale tekstanalytiske problemstillinger. III Litterært leksikon med artikler om litteraturanalytiske og -didaktiske begreber.

Brugerbedømmelser af Tæt på litteraturFind lignende bøger
Bogen Tæt på litteratur findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.