Bag om TAP. Teori til analyse og praksis i billedkunst
TAP. Teori til Analyse og Praksis i billedkunst lægger op til en fleksibel, flertydig og åben undervisning, der gør det muligt for eleverne at arbejde undersøgende og eksperimenterende med billedkunst på alle niveauer i gymnasiet.
Bogens del I introducerer TAP-metoden – en opskrift på, hvordan du kan få teori, analyse og praksis til at vekselvirke i din undervisning i og elevernes arbejde med billedkunst.
I bogens store del II præsenteres 27 teoriartikler, der også rummer inspiration til, hvordan eleverne kan arbejde med teorien i deres analytiske og praktiske undersøgelser af kunstværker. De 27 teorier er:
affekt, anarki, avantgarde, camp, das Unheimliche, det antropocæne og posthumanisme, det grimmes æstetik, det magiske, drømme, erindring, etnoæstetik, gestaltpsykologi og pareidolia, grotesk æstetik, haptisk og optisk syn, klassisk æstetik, køn og feminisme, kønnede blikke, mad, national identitet, performativitet, postkolonialisme, queerteori, relationel æstetik og åbne værker, semiotik, stedets ånd og fænomenologi, vanitas og memento mori, æstetik.
Del III er Kogebogen. Den indeholder opskrifter på, hvordan du kan bruge bogens indhold i undervisning og vejledning – til aktiviteter, lektioner, forløb, projekter, opgaver og eksamen i billedkunst.
Vis mere