Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Tuxens breve - Marianne Abrahamsen - E-bog

- – mellem kunst og kærlighed

Bag om Tuxens breve

Maleren Laurits Tuxens liv var rigt på kunst, rejser og ­arbejde – men også på kærlighed. Vi kender ham fra hans storslåede malerier af Europas kongelige, men hans privat­liv gemmer på en lige så spændende og ikke mindst rør­ende fortælling om forlovelsen og ægteskabet med Ursule de Baisieux, datter af en våbenhandler fra Bruxelles’ bedre borgerskab. Hun støttede aktivt og kærligt sin mands ­karriere, men døde, netop som de skulle høste lønnen af hans arbejdsindsats. Parrets mangeårige korrespondance giver et indblik i deres inderste følelser, deres håb for fremtiden og ikke mindst deres ønske om at bryde med nogle af samtidens opfattelser af det gode ægteskab. Brevene åbner op for nye perspektiver på parret og er med til at skabe et mange­facetteret og hidtil ukendt billede af Laurits og Ursule som personer, han som kunstner, hun som en ikke helt tradi­tionel kunstnerhustru. Brevene er samlet og kommenteret af Marianne Abrahamsen, oldebarn af Laurits Tuxen. Hun sætter korrespondancen ind i en historisk ramme og giver dermed et sjældent indblik i tiden omkring år 1900, de store danske kunstnere fra den tid samt ikke mindst et ungt ægtepar, der på hver deres måde forsøgte at bryde med tidens normer. Tuxens breve er en bog for alle med interesse i dansk kunst og i Europas historie i 1800- og 1900-tallet.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772163949
  • Udgivet:
  • 3. Marts 2021
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Tuxens breve

Maleren Laurits Tuxens liv var rigt på kunst, rejser og ­arbejde – men også på kærlighed. Vi kender ham fra hans storslåede malerier af Europas kongelige, men hans privat­liv gemmer på en lige så spændende og ikke mindst rør­ende fortælling om forlovelsen og ægteskabet med Ursule de Baisieux, datter af en våbenhandler fra Bruxelles’ bedre borgerskab. Hun støttede aktivt og kærligt sin mands ­karriere, men døde, netop som de skulle høste lønnen af hans arbejdsindsats.

Parrets mangeårige korrespondance giver et indblik i deres inderste følelser, deres håb for fremtiden og ikke mindst deres ønske om at bryde med nogle af samtidens opfattelser af det gode ægteskab. Brevene åbner op for nye perspektiver på parret og er med til at skabe et mange­facetteret og hidtil ukendt billede af Laurits og Ursule som personer, han som kunstner, hun som en ikke helt tradi­tionel kunstnerhustru.

Brevene er samlet og kommenteret af Marianne Abrahamsen, oldebarn af Laurits Tuxen. Hun sætter korrespondancen ind i en historisk ramme og giver dermed et sjældent indblik i tiden omkring år 1900, de store danske kunstnere fra den tid samt ikke mindst et ungt ægtepar, der på hver deres måde forsøgte at bryde med tidens normer.

Tuxens breve er en bog for alle med interesse i dansk kunst og i Europas historie i 1800- og 1900-tallet.

Forlagets beskrivelse af Tuxens breve

Vi kender Laurits Tuxen fra hans storslåede malerier af Europas kongelige, men hans privat­liv gemmer på en lige så spændende og ikke mindst rørende fortælling om forlovelsen og ægteskabet med Ursule de Baisieux, datter af en våbenhandler fra Bruxelles’ bedre borgerskab. Hun støttede aktivt og kærligt sin mands ­karriere, men døde, netop som de skulle høste lønnen af hans arbejdsindsats.

Parrets langevarige korrespondance mellem 1885-1899 giver et indblik i deres håb for fremtiden, deres kærlighed og inderste følelser og kke mindst ønsket om at bryde med nogle af samtidens opfattelser af det gode ægteskab. I Tuxens Breve bliver der åbnet op for nye perspektiver på parret og er med til at skabe et mange­facetteret og hidtil ukendt billede af Laurits og Ursule som personer.

Brevene er samlet og kommenteret af Marianne Abrahamsen, parrets oldebarn. Hun sætter korrespondancen ind i en historisk ramme og giver dermed et sjældent indblik i tiden omkring år 1900, de store danske kunstnere fra den tid samt ikke mindst et ungt ægtepar, der på hver deres måde forsøgte at bryde med tidens normer.

Brugerbedømmelser af Tuxens breveFind lignende bøger
Bogen Tuxens breve findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.