Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Uniformen - Nete Krøll - Lydbog

Bag om Uniformen

Den jyske kriminalbetjent Victor får hovedansvaret for en efterforskning af et brutalt mord begået på en psykiatrisk afdeling. Overalt ser han mistænkte eller potentielle ofre, og spændingen stiger, mens han bliver mere og mere fascineret af den unge psykiatriske patient Nikita. Uniformen er et spændingsdrama, der kredser om ulykkelige skæbner og en blodplettet uniform. Uddrag af bogen Det er helt tåget denne sene aftentime, hvor alle patienterne er lagt i seng. Der er dårlige efterligninger af Monet på væggene i gangene og i stuerne. Det er tomandsstuer. Noget, de indlagte er meget kede af, da der så intet privatliv er. Om forfatteren Nete Krøll debuterede i antologien Fragmenter i 2010. Hun ønsker at viderebringe poesiens verden, der er i forandring hele tiden, og hun følger med ved at læse og lade næsten alt, som hun kommer forbi, inspirere hende til et digt. Hun har senest udgivet haikusamlingen Linjeform.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775753345
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 18. November 2021
 • Oplæser:
 • Torben Christensen
 • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Uniformen

Den jyske kriminalbetjent Victor får hovedansvaret for en efterforskning af et brutalt mord begået på en psykiatrisk afdeling. Overalt ser han mistænkte eller potentielle ofre, og spændingen stiger, mens han bliver mere og mere fascineret af den unge psykiatriske patient Nikita. Uniformen er et spændingsdrama, der kredser om ulykkelige skæbner og en blodplettet uniform.

Uddrag af bogen
Det er helt tåget denne sene aftentime, hvor alle patienterne er lagt i seng. Der er dårlige efterligninger af Monet på væggene i gangene og i stuerne. Det er tomandsstuer. Noget, de indlagte er meget kede af, da der så intet privatliv er.

Om forfatteren
Nete Krøll debuterede i antologien Fragmenter i 2010. Hun ønsker at viderebringe poesiens verden, der er i forandring hele tiden, og hun følger med ved at læse og lade næsten alt, som hun kommer forbi, inspirere hende til et digt. Hun har senest udgivet haikusamlingen Linjeform.

Forlagets beskrivelse af Uniformen

Den jyske kriminalbetjent Victor får hovedansvaret for en efterforskning af et brutalt mord begået på en psykiatrisk afdeling. Overalt ser han mistænkte eller potentielle ofre, og spændingen stiger, mens han bliver mere og mere fascineret af den unge psykiatriske patient Nikita. Uniformen er et spændingsdrama, der kredser om ulykkelige skæbner og en blodplettet uniform.

Brugerbedømmelser af Uniformen

 • Krimiormen s. 26. September 2020

  ”Uniformen” er en kort og fin lille krimi skrevet af Nete Krøll. Forfatteren har tidligere skrevet en Haikusamling. Det smitter tydeligt af på skrivestilen i ”Uniformen”. Bogen er forholdsvis kort og skrevet uden kapitler. Der er en fin tråd i handlingen, spænding og overraskelser.

  En anderledes krimi der giver et interessant blik ind bag dørene på en psykiatrisk afdeling. Der er passager i ”Uniformen” der fik mig til at håbe, at beskrivelsen af denne specielle psykiatriske afdeling, ikke er alt for tæt på virkeligheden med ligegyldighed, overmedicinering og plejere der misbruger den medicin de har adgang til via patienterne.

  Undervejs i bogen fik jeg en lille mistanke om at forfatteren har et vist kendskab til krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen. Absolut en af mestrene indenfor genren. Et af bogens store spørgsmål er hvad er en morder lavet af? Har vi alle en flig af en morder, hvis vi bliver presset langt nok ud? En interessant tanke.

  ”Uniformen” er bestemt en lille læseværdig krimi til en hyggelig aften ved lampens skær.

  Vurdering: 3/6 Roser

  Krimiormen.dk


Find lignende bøger
Bogen Uniformen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.