Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

17 historier - Saki (Hector Hugh Munro) - E-bog

Bag om 17 historier

Hvad stiller man op, når familiens elskede huskat pludselig lærer at tale - og viser sig at være både yderst observant og slemt sladrevorn? Eller når naboens hyæne forvilder sig ind midt i en rævejagt? Har Cunningham virkelig ret i, at der strejfer et uhyre om i Van Cheeles skov? Og nytter det noget at ofre revet muskatnød til den store ildergud i haveskuret? Saki er en af novellegenrens ubestridte mestre. Hans små satiriske historier er morsomme, maliciøse og ofte ganske makabre skitser af det edwardianske Englands hykleri, klassesnobberi og tåbelige respekt for konventioner. Stilen er ubarmhjertigt ligefrem og usentimental, men aldrig kold. Saki er pseudonym for Hector Hugh Munro (1870-1916). Han var militærmand, hemmeligt homoseksuel, satiriker, historiker og udenrigskorrespondent. Munro døde i en skyttegrav i Frankrig i 1916 med ordene: »Vil De så se at få slukket den satans cigaret!«

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788794317047
  • Udgivet:
  • 6. Maj 2022
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af 17 historier

Hvad stiller man op, når familiens elskede huskat pludselig lærer at tale - og viser sig at være både yderst observant og slemt sladrevorn?
Eller når naboens hyæne forvilder sig ind midt i en rævejagt? Har Cunningham virkelig ret i, at der strejfer et uhyre om i Van Cheeles skov?
Og nytter det noget at ofre revet muskatnød til den store ildergud i haveskuret?
Saki er en af novellegenrens ubestridte mestre. Hans små satiriske historier er morsomme, maliciøse og ofte ganske makabre skitser af det edwardianske Englands hykleri, klassesnobberi og tåbelige respekt for konventioner. Stilen er ubarmhjertigt ligefrem og usentimental, men aldrig kold.
Saki er pseudonym for Hector Hugh Munro (1870-1916). Han var militærmand, hemmeligt homoseksuel, satiriker, historiker og udenrigskorrespondent. Munro døde i en skyttegrav i Frankrig i 1916 med ordene: »Vil De så se at få slukket den satans cigaret!«

Brugerbedømmelser af 17 historierFind lignende bøger
Bogen 17 historier findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.