Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Adam i Paradis - Rakel Haslund-Gjerrild - Lydbog

Bag om Adam i Paradis

70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann Adam i Paradis. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Året er 1913. Det Moderne Gennembrud har prædiket fremskridt og progressive tanker, men hvad angår seksualitet er rammerne smalle og konsekvenserne brutale: København har netop lagt scene til to store retsforfølgelser af homoseksuelle. Og - midt i alt dette - fragter Zahrtmann palmer, eksotiske blomster og bananklaser fra drivhusene i Botanisk Have til sin mondæne villa på Frederiksberg for omdanne sit atelier til en jungle. For at male sin vision af Paradiset. Hvad gemmer der sig bag dette billede? Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et liv levet i kraftige komplementærfarver og paradokser. Det er en roman om intriger og krukkeri i århundredeskiftets kulturelite, om store kunstneriske triumfer - og om kærlighed på trods.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788726805048
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 14. Maj 2021
 • Oplæser:
 • Flemming Enevold
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Anmeldelser af Adam i Paradis

  Beskrivelse af Adam i Paradis

  70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann Adam i Paradis. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Året er 1913. Det Moderne Gennembrud har prædiket fremskridt og progressive tanker, men hvad angår seksualitet er rammerne smalle og konsekvenserne brutale: København har netop lagt scene til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.

  Og - midt i alt dette - fragter Zahrtmann palmer, eksotiske blomster og bananklaser fra drivhusene i Botanisk Have til sin mondæne villa på Frederiksberg for omdanne sit atelier til en jungle. For at male sin vision af Paradiset. Hvad gemmer der sig bag dette billede?

  Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et liv levet i kraftige komplementærfarver og paradokser. Det er en roman om intriger og krukkeri i århundredeskiftets kulturelite, om store kunstneriske triumfer - og om kærlighed på trods.

  Forlagets beskrivelse af Adam i Paradis

  Året er 1913. København har netop lagt scene til flere store retsforfølgelser af homoseksuelle. Og netop hér – 70 år gammel og på højden af sin karriere – maler Kristian Zahrtmann billedet "Adam i Paradis". Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Hvad gemmer der sig bag dette maleri?
  "Adam i Paradis" er en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid beskriver et menneske, som levede sit liv i kraftige komplementærfarver og paradokser.

  Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) debuterede i 2016 med novellesamlingen "Øer". I 2020 udgav hun romanen "Alle himlens fugle", en postapokalyptisk fortælling om det sidste menneskes sidste dage. I den historiske roman "Adam i Paradis" henter hun inspiration fra den danske kunstmaler Kristian Zahrtmanns liv og tid. Det er hendes tredje skønlitterære bog.

  Brugerbedømmelser af Adam i Paradis

  • Mette M. 6. Juli 2021

   Fantastisk roman og et vidunderligt sprog - magisk simpelthen. Kan ikke anbefale den nok ️


  Find lignende bøger
  Bogen Adam i Paradis findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.