Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Rakel Haslund-Gjerrild

Bøger af Rakel Haslund-Gjerrild

Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) debuterede i 2016 med den anmelderroste novellesamling Øer og har efterfølgende udgivet romanen Alle himlens fugle, der også har fået rosende ord med på vejen. Hun er uddannet i Kinastudier og Litteraturvidenskab og oversætter kinesisk litteratur. Hendes interesse for og viden om Kina udfoldes også i hendes rejseguide til landet, der indgår i serien "Turen går til". I 2021 udkom hendes succesfulde roman Adam i Paradis, der handler om billedkunstneren Kristian Zahrtmann.

Foto: Ulrik Hasemann
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  166,95 - 183,95 kr.

  70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann Adam i Paradis. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Året er 1913. Det Moderne Gennembrud har prædiket fremskridt og progressive tanker, men hvad angår seksualitet er rammerne smalle og konsekvenserne brutale: København har netop lagt scene til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.Og - midt i alt dette - fragter Zahrtmann palmer, eksotiske blomster og bananklaser fra drivhusene i Botanisk Have til sin mondæne villa på Frederiksberg for omdanne sit atelier til en jungle. For at male sin vision af Paradiset. Hvad gemmer der sig bag dette billede?Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et liv levet i kraftige komplementærfarver og paradokser. Det er en roman om intriger og krukkeri i århundredeskiftets kulturelite, om store kunstneriske triumfer - og om kærlighed på trods.

 • - Tidsskrift for naturkritik
  af Joseph Roth, Vibeke Grønfeldt, Amalie Smith, mfl.
  197,95 kr.

  Ny Jord – Tidsskrift for naturkritik er et multidisciplinært tidsskrift, der orienterer sig på tværs af århundreder og landegrænser og bringer videnskab, litteratur og kunst side om side i ønsket om at bidrage til en kvalificeret samtale om naturen i en tid, hvor vores forestillinger og idéer om den ændres markant.

 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  93,95 - 177,95 kr.

  Alle himlens fugle følger en ung kvinde, der er alene tilbage i verden. Noget er sket, og hun har mistet den eneste, hun har kendt, den mystiske Or, som har passet på hende, siden hun var lille. Nu er fuglene på himlen det eneste, der fylder dagene. Dem og den rene og skære overlevelse.Men uden andre mennesker begynder ordene at forsvinde for hende. Og uden sprog bliver verden stadig sværere at fastholde.Alle himlens fugle er en poetisk roman om ensomhed og længsel, om hav, vind og fugle, og om en verden, der ligner vores, men som mangler alt det, der får den til at være.Og samtidig er det en udlevelse af et af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: Tænk, hvis du var den eneste – den sidste – overlevende. "Det er vigtigt at holde taget tæt og lægge kartoflerne dybt.Det er vigtigt at samle og salte fisk nok til en hel vinter.Det er vigtigt ikke at sejle for langt ud på havet.Det er vigtigt ikke at gå på is. Den er ikke til at stole på.Det er vigtigt at gemme sig, hvis der kommer et fly.Det er vigtigt at huske alle ordene."

 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  182,95 kr.

  Bogen dækker Beijing, Xi'an og Den Gule Flod, Shanghai, Hongkong og Macao, Guangzhou, Guilin og Lijiang-floden, Yunnan, Chengdu, Chongqing og Yangtze-floden, Silkevejen og Tibet.Fold den forreste flap ud og se områderne. I højhastigheds tog fra Beijing til Shanghai. Med elevator til verdenshøjest beliggende bar. På cykel ad 16-sporede veje og gennem basarer, hvor gadekøkkener sætter smagsløg på prøve. Stik til søs på Yangtze floden, oplev Silkevejens magiske landskaber, snup Himmelekspressen til Tibet og se Den Store Mur og Det Gule Bjerg i gode travesko.

 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  147,95 kr.

  Øer består af fortællinger om fiskere, præster og eneboere - for nogen er tilværelsen i opløsning, andre har valgt livet på grænsen mellem land og hav.Historierne udspringer af livet på Bornholm og Grønland og tegner et portræt af et Danmark, der sjældent kommer til orde i litteraturen. I åbningsnovellen danner lokalfiskeriets nedtur ramme om en mordscene. En anden novelle udspringer af historien om crooneren Bing Crosbys kamp i 70’erne for at det danske laksefiskeri på Grønland skulle stoppes. Mod sin vilje bliver en fiskers overlevelse til en religiøs begivenhed. Og en serie om Benjamin danner rammen for et mildt konfrontatorisk, men også omsorgsfuldt indblik i et dansk frikirkemiljø.Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) er opvokset i Nexø, Bornholm. Øer var hendes debut.

 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  87,95 kr.

  Øer består af fortællinger om fiskere, præster og eneboere - for nogen er tilværelsen i opløsning, andre har valgt livet på grænsen mellem land og hav.Historierne udspringer af livet på Bornholm og Grønland og tegner et portræt af et Danmark, der sjældent kommer til orde i litteraturen. I åbningsnovellen danner lokalfiskeriets nedtur ramme om en mordscene. En anden novelle udspringer af historien om crooneren Bing Crosbys kamp i 70’erne for at det danske laksefiskeri på Grønland skulle stoppes. Mod sin vilje bliver en fiskers overlevelse til en religiøs begivenhed. Og en serie om Benjamin danner rammen for et mildt konfrontatorisk, men også omsorgsfuldt indblik i et dansk frikirkemiljø.Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) er opvokset i Nexø, Bornholm. Øer var hendes debut. Hun har siden hen skrevet Alle himlens fugle (2020), der vandt Michael Strunge-prisen og Adam i Paradis (2021), der blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  1.378,95 kr.

  ”Adam i Paradis” er en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et menneske, som levede sit liv i kraftige komplementærfarver og paradokser.

 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  63,94 kr.

  Novellesamlingen "Øer" består af fortællinger om fiskere, præster og eneboere. For nogen er tilværelsen i opløsning, mens andre selv har valgt livet på grænsen mellem land og hav.Rakel Haslund-Gjerrild har ladet sig inspirere af livet på Bornholm og i Grønland i de 21 noveller, der på hver deres måde tegner et portræt af det Udkantsdanmark, der ellers sjældent skildres i litteraturen.Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) debuterede i 2016 med novellesamlingen "Øer". I 2020 udgav hun romanen "Alle himlens fugle", en postapokalyptisk fortælling om det sidste menneskes sidste dage. I den historiske roman "Adam i Paradis" henter hun inspiration fra den danske kunstmaler Kristian Zahrtmanns liv og tid. Det er hendes tredje skønlitterære bog.

 • af Rakel Haslund-Gjerrild
  922,95 kr.

  Gaderne er oversvømmede, og skrald hober sig op mellem husene. Noget er sket. En ung kvinde er alene tilbage i verden. Selv Or, som har passet på hende, siden hun var lille, er væk. Nu er fuglene på himlen det eneste, der fylder hendes liv – dem og den daglige overlevelse. Men uden andre mennesker begynder ordene at forsvinde for hende. Og uden sprog bliver verden stadig sværere at fastholde. ”Alle himlens fugle” er en poetisk roman om ensomhed og længsel, om hav, vind og fugle, og er en udlevelse af et af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: Tænk, hvis du var den eneste – den sidste – overlevende. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.