Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

ADHD hos piger og kvinder - Lotta Borg Skoglund - Lydbog

- Fra dygtig pige til udbrændt kvinde

Bag om ADHD hos piger og kvinder

Piger og kvinder med ADHD slås ikke bare med en hård og stresset hverdag. I kraft af deres køn har de også en række ekstra udfordringer, som drenge og mænd med ADHD ikke oplever. F.eks. er diagnosekriterierne baseret på de symptomer, drenge og mænd har, og derfor får piger og kvinder betydeligt mindre hjælp i skolen, i sundhedsvæsenet og i psykiatrien. Lotta Bog Skoglund har som læge og psykiater specialiseret sig i at hjælpe disse piger og kvinder. I bogen gennemgår hun den viden, der er om de særlige udfordringer, piger og kvinder med ADHD er udsat for, og hun beskriver alle aspekter af hverdagen fra at være teenager til at blive pensionist. Dette suppleres med en række eksempler og historier, hun har hørt i sin private praksis. Bogen er blevet kåret til årets populærvidenskabelige bog i Sverige i 2020. Lotta Bog Skoglund skriver i bogens forord bl.a.: ”I løbet af mine år som læge og psykiater har jeg mødt mange piger og kvinder med udiagnosticeret ADHD, som har kæmpet så hjerteskærende hårdt for at få deres liv til at hænge sammen. Desværre har hverken forskningsverdenen eller sundhedsvæsenet været specielt interesseret i de særlige udfordringer, som disse piger og kvinder har, og kendskabet til deres særlige situation, er stadig skræmmende lav. Denne bog er til Jer.”

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793716544
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 31. Marts 2021
 • Oplæser:
 • Eva Zelander
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af ADHD hos piger og kvinder

Piger og kvinder med ADHD slås ikke bare med en hård og stresset hverdag. I kraft af deres køn har de også en række ekstra udfordringer, som drenge og mænd med ADHD ikke oplever.
F.eks. er diagnosekriterierne baseret på de symptomer, drenge og mænd har, og derfor får piger og kvinder betydeligt mindre hjælp i skolen, i sundhedsvæsenet og i psykiatrien.
Lotta Bog Skoglund har som læge og psykiater specialiseret sig i at hjælpe disse piger og kvinder. I bogen gennemgår hun den viden, der er om de særlige udfordringer, piger og kvinder med ADHD er udsat for, og hun beskriver alle aspekter af hverdagen fra at være teenager til at blive pensionist. Dette suppleres med en række eksempler og historier, hun har hørt i sin private praksis.

Bogen er blevet kåret til årets populærvidenskabelige bog i Sverige i 2020.
Lotta Bog Skoglund skriver i bogens forord bl.a.:
”I løbet af mine år som læge og psykiater har jeg mødt mange piger og kvinder med udiagnosticeret ADHD, som har kæmpet så hjerteskærende hårdt for at få deres liv til at hænge sammen. Desværre har hverken forskningsverdenen eller sundhedsvæsenet været specielt interesseret i de særlige udfordringer, som disse piger og kvinder har, og kendskabet til deres særlige situation, er stadig skræmmende lav. Denne bog er til Jer.”

Brugerbedømmelser af ADHD hos piger og kvinder

 • Janni M. 27. Februar 2022

  Virkelig god og brugbar bog når man gerne vil sætte sig ind i de problematikker der er gældende for specielt piger og kvinder med ADHD. Mine varmeste anbefalinger. Hilsen en mor til ny-diagnosticeret teenage pige.

 • Ninna B. 7. Januar 2022

  Fantastisk! Sikke en lettelse!
  Jeg var faktisk lidt i tvivl om jeg havde ADHD. Men denne bog beskriver fuldstændig hvordan jeg har haft det som barn, teenager, ung og nu som snart udbrændte kvinde.
  ALLE bør læse den. Om du har ADHD eller ej.
  Hilsen Ninna 59 år.

 • Maria M. 7. Januar 2022

  Bogen var en gave til min datter som læser psykologi.
  Jeg ved at hun synes at den virker spændende på emnet, men hun ikke har læst den fra start til slut.


Find lignende bøger
Bogen ADHD hos piger og kvinder findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.