Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Anne fra Grønnebakken - Bog

- Anne fra Grønnebakken 1

Bag om Anne fra Grønnebakken

Den forældreløse Anne på 10 år, har et brændende ønske om at høre til, og senere bliver hun adopteret af et ældre søskendepar, fra en lille canadisk landsby. Søskendeparret Marilla og Matthew, har en gård hvor de til hverdag har brug for hjælp derude, og derfor søger de egentlig en dreng som kan hjælpe. Men den rødhårede Anne er svær at overse, også selvom de helst ønsker en dreng. Det er anne som står der på stationen, med energien i top og munden der ikke stopper med at tale. Hun taler uafbrudt og har en kæmpe passion for at drømme sig væk til, at hun glemmer hvor hun står. Søskendeparret havde forestillet sig noget andet, og det er ikke optimalt. Det rolige liv på gården bliver dog hurtigt omvæltet, da Anne introduceres ind i deres liv, men meget snart begynder søskendeparret også, at vende sig til hende og får svært ved, at forestille sig et liv uden Anne. Klassikeren om Anne fra Grønnebakken, er en rig fortælling, der udkom for første gang i 1908. Den blev igen udgivet som paperback d. 28. Oktober 2016, og består af 352 sider i alt. Derudover er historien bundet ind med en størrelse på 126x201x24 mm og kommer med en vægt på 357g. Fortællingen om den drømmende Anne, vil tage dig gennem feminismen, fordomme, venskaber og mobning. På trods af dens første udgivelsesår er bogen stadig relevant i dag med disse emner i fronten. Vi har i år 2000 oplevet mange af disse gennemgående temaer, gennem de nyeste bøger og er emner som verdens samfund stadig taler om.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788763843867
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 352
 • Udgivet:
 • 28. Oktober 2016
 • Udgave:
 • 3
 • Størrelse:
 • 126x201x24 mm.
 • Vægt:
 • 357 g.
 • 1-3 hverdage.
 • 21. Januar 2022

På lager

Online pris

Fordelspris

Prøv Tales Premium medlemskabet gratis i 14 dage.
Herefter 99 kr./md. Ingen binding.
Beskrivelse af Anne fra Grønnebakken
Den forældreløse Anne på 10 år, har et brændende ønske om at høre til, og senere bliver hun adopteret af et ældre søskendepar, fra en lille canadisk landsby. Søskendeparret Marilla og Matthew, har en gård hvor de til hverdag har brug for hjælp derude, og derfor søger de egentlig en dreng som kan hjælpe. Men den rødhårede Anne er svær at overse, også selvom de helst ønsker en dreng. Det er anne som står der på stationen, med energien i top og munden der ikke stopper med at tale. Hun taler uafbrudt og har en kæmpe passion for at drømme sig væk til, at hun glemmer hvor hun står. Søskendeparret havde forestillet sig noget andet, og det er ikke optimalt. Det rolige liv på gården bliver dog hurtigt omvæltet, da Anne introduceres ind i deres liv, men meget snart begynder søskendeparret også, at vende sig til hende og får svært ved, at forestille sig et liv uden Anne. 

Klassikeren om Anne fra Grønnebakken, er en rig fortælling, der udkom for første gang i 1908. Den blev igen udgivet som paperback d. 28. Oktober 2016, og består af 352 sider i alt. Derudover er historien bundet ind med en størrelse på 126x201x24 mm og kommer med en vægt på 357g. Fortællingen om den drømmende Anne, vil tage dig gennem feminismen, fordomme, venskaber og mobning. På trods af dens første udgivelsesår er bogen stadig relevant i dag med disse emner i fronten. Vi har i år 2000 oplevet mange af disse gennemgående temaer, gennem de nyeste bøger og er emner som verdens samfund stadig taler om.

Forlagets beskrivelse af Anne fra Grønnebakken
Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne læsere.

Anne drømmer inderligt om at høre til. Så indsatsen er høj, da det gamle søskendepar fra Grønnebakken adopterer hende. Marilla og Matthew har egentlig brug for en dreng, der kan hjælpe til på gården, men det er Anne, der står på stationen. Rødhårede, ukuelige Anne, som er svær at komme udenom. Hun har fuld fart på, taler uafbrudt, drømmer og glemmer alt omkring sig. Ikke lige den hjælp, søskendeparret på Grønnebakken havde tænkt sig. Men Anne får hurtigt vendt op og ned på gårdens stille liv, og snart har Matthew og Marilla faktisk svært ved at forestille sig Grønnebakken uden Anne.

Anne fra Grønnebakken udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme, mobning og venskaber på trods er bogen stadig aktuel i dag.

Pressen skriver:

»Bogen, der lærte mig om kærlighed.«
– Lea Korsgaard, Alt for damerne

»Bogen er fyldt med liv og glæde med mange små historier om Annes glæder og ulykker […] Jeg forstår godt, at det er en klassiker, der kan glæde både børn og voksne.«
– Bookeater

»En både rørende og hyggelig historie fra tiden før 1. verdenskrig til piger fra 12 år, som elsker at læse om gamle dage.«
– Elisabeth Bennetsen, Lektør

»Det er en magisk barndom. Sådan én du tuder over, når du bliver stor. Jeg græder af glæde, når Anne får sin første historie trykt i et blad, for det handler bøgerne også om: at digte og have en livlig fantasi. Det fantastiske ved Anne fra Grønnebakken er, at Anne tænker frit og får rigtig meget ud af små ting […] Anne med e er vild med verden, og hendes højeste ønske er at høre til. Jeg håber, hun får en plads i din bogreol.«
– Jannie Schjødt Kold, Weekendavisen

»Jeg [vil] glæde mig til en genforening med en af min barndoms store heltinder, Anne fra Grønnebakken.«
– Maj Bjerring Sørensen, Hendes Verden
 

»Skøn og tidsløs historie på alle måder! Helt klart værd at læse som voksen også.«
– Karin Hald, Skrivepulten
Brugerbedømmelser af Anne fra Grønnebakken


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.