Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Bøger af L.M. Montgomery

Lucy Maud Montgomery var født d. 30. november og var en tidligere meget kendt canadisk forfatter, hvilket hun naturligvis stadig er den dag i dag. L.M. Montgomery har skrevet mange bøger gennem hendes karrierer, men er for mange bedst kendt som forfatteren af den berømte serie ‘Anne fra grønnebakken’. Hendes første bog i serien ‘Anne of Green Gables’ blev hurtigt en succes, og har lige siden forkælet læserne med fantastiske historier. Montgomery nåede i sin levetid at offentliggøre 20 romaner, 530 noveller, 500 digte og 30 essays. Hendes arbejde som forfatter er gået verden rundt, hvorfor hun har læsere fra hele kloden. Bøgerne er udgivet på mere end 40 sprog, og alle hendes bøger er specielt populære i Japan. Da Montgomery var 10 år, opdagede hun, at hun var god til at skrive poesi. Hun gik på Dalhousie University i Halifax fra 1895-96 og studerede engelsk litteratur. Efter universitetet arbejdede hun som lærer, men fortsatte med skriveriet.

Vis mere
Filter
Filter
Genre
 • (23)
 • (2)
 • (19)
 • (7)
Type
 • (48)
 • (12)
 • (10)
Format
 • (47)
 • (12)
 • (8)
 • (3)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (12)
 • (45)
Pris
DKK
Serie
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Tag
 • (2)
Sorter efterSorter Populære
 • - Anne fra Grønnebakken 2
  af L.M. Montgomery
  45,95 - 113,95 kr.

  Serien om Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne læsere.Der er sket en del, siden Anne kom til Grønnebakken for fem år siden som en lille, fregnet forældreløs, og hun er elsket af mange. Men hun har stadig ry for at vikle sig ind i diverse mere eller mindre (u)heldige situationer...Da Anne begynder at arbejde som lærer, får hun for alvor testet sin tålmodighed og karakterstyrke. Hun får til opgave at undervise både de søde og ikke mindst de uopdragne unger fra Avonlea, hvis forældre holder hånden over dem og ikke helt kan forstå Annes metoder. Samtidig kommer Anne til at blande sig i et ungt pars forhold, finder to nye forældreløse børn på Grønnebakken og undrer sig over Gilbert Blythes mærkværdige opførsel... Der er nok at se til for Anne!Anne fra Grønnebakken udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme, mobning og venskaber på trods er bogen stadig aktuel i dag. Anne bliver lærer er andet bind i serien.

 • - Anne fra Grønnebakken 3
  af L.M. Montgomery
  45,95 - 113,95 kr.

  Serien om Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne.Nye eventyr venter, da Anne vinker farvel til både barndom og Grønnebakken og starter et nyt kapitel på universitetet. Den første overraskelse bliver et frieri fra den værst tænkelige mand! Derefter følger det første salg og udgivelse af en af Annes tekster, men også en tragedie der lærer Anne en smertelig lektie. Anne flytter sammen med sine veninder og taber sit hjerte til en gammel, sort kat - uden at ane, at også Gilbert Blythe har planer om at vinde hendes hjerte. Anne må pludselig beslutte, om hun er klar til kærligheden.Anne fra Grønnebakken udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme, mobning og venskaber på trods er bogen stadig aktuel i dag. Drømmen går i opfyldelse er tredje bind i serien. 

 • af L.M. Montgomery
  66,95 kr.

  The next elegant edition in the Knickerbocker Classics series, Anne of Green Gables is the story of active and imaginative orphan Anne Shirley as she settles into her new home.

 • - Selected Poems, 1894-1921
  af L.M. Montgomery
  197,95 kr.

  This book collects a sample of fifty poems by L.M. Montgomery originally published in periodicals across a quarter of a century. It discusses this work in the context of early Canadian poetry and North American periodical culture of the late-nineteenth and early-twentieth centuries.

 • - Selected Writings, 1891-1917
  af L.M. Montgomery
  322,95 kr.

  This book collects a majority of Montgomery's early and non-fiction publications across a variety of forms and places them in the context of her career and the narrative strategies of women authors in the nineteenth and early twentieth centuries.

 • af L.M. Montgomery
  79,95 kr.

  New edition of one of the greatest children's classics of English literature. It features stunning illustrations by Susan Hellard and it Includes extra material for young readers.

 • af Lewis Carroll, Frances Hodgson Burnett, L.M. Montgomery & mfl.
  250,95 kr.

  A beautiful boxed set containing Anne of Green Gables, Alice's Adventures in Wonderland and Through the Looking-Glass, Black Beauty, and The Secret Garden. Each book has been produced with masses of bonus features and a contemporary new cover to appeal to today's modern readers. The perfect gift for anyone who loves a good story!

 • af L.M. Montgomery
  69,95 kr.

  Meet the girl who's full of fun . . . If you enjoy books with feisty heroines, then Anne of Green Gables is for you! Not only does this edition have the complete, unabridged text, it is also full of extra material to help you get the most out of the story, and gives lots of recommendations for other books about friends and family.

 • - Anne Of Inglese
  af L.M. Montgomery
  47,49 kr.

 • af L.M. Montgomery
  178,95 kr.

  First published in 1908 and has never been out of print. The story of how a little girl, adopted from an orphanage to help a brother and sister on their farm, grows to responsible young adulthood and, as she grows, brings light and life to her adopted home.

 • - Anne fra Grønnebakken 8
  af L.M. Montgomery
  45,95 kr.

  Serien om Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne læsere.Alle Annes børn er blevet voksne, undtagen hendes yngste datter, Rilla, som er hovedpersonen i denne sidste bog i serien. Den smukke 15-årige Bertha Marilla ”Rilla” Blythe drømmer uskyldigt om sit første bal og måske et kys fra Kenneth Ford, men i horisonten truer Første Verdenskrigs mørke skyer. Rillas brødre drager i krig, og den unge pige melder sig til byens Røde kors og bliver reservemor for en forældreløs lille dreng. Rilla har arvet sin mors ukuelige sind, men krigen påvirker alle, og Rillas liv fyldes med både glæde, håb, frygt – og sorger, som ændrer hende for evigt.Børnene flyver fra reden er ottende og sidste bind i serien om den rødhårede, ukuelige og fantasifulde Anne. Første bog i serien udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme og mobning er bøgerne stadig aktuelle i dag.

 • - Anne fra Grønnebakken 7
  af L.M. Montgomery
  45,95 kr.

  Serien om Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne læsere.Annes seks børn Jem, Walter, tvillingerne Nan og Di, Shirley og Rilla, har i Regnbuedalen fundet det perfekte sted at lege. Her begynder alle deres fantasifulde eventyr, og her møder de den bortløbne Mary Vance og også de fire Meredith-børn, der netop er flyttet ind i præstegården med deres far. De unge eventyrere har mange planer, som bl.a. indebærer at redde Mary Vance fra at blive sendt på børnehjem og at finde en kone til den glemsomme præst, der ikke rigtig har styr på noget. Hele byen er ved at koge over af sladder om præstens uopdragne unger, og Anne må til sidst give en hjælpende hånd.Regnbuedalen er syvende bind i serien om den rødhårede, ukuelige og fantasifulde Anne. Første bog i serien udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme og mobning er bøgerne stadig aktuelle i dag.

 • - Anne fra Grønnebakken 6
  af L.M. Montgomery
  45,95 kr.

  Serien om Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne læsere.Anne og Gilbert har nu været gift i 15 år. De har fået fem børn og har et mere på vej. Der er ikke et sted i verden Anne hellere vil være end i hendes elskede eventyrhus Ingleside, selvom der er nok at se til med både børn og hus og pludselig også en Tante Mary Maria, der driver dem alle til vanvid, da hun kommer på besøg og ikke ser ud til at rejse igen foreløbig. Men da Anne pludselig begynder at tvivle på, om Gilbert stadig elsker hende, er det lige ved at blive for meget for den ellers altid ukuelige eventyrerske.Anne som mor er sjette bind i serien om den rødhårede, ukuelige og fantasifulde Anne. Første bog i serien udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme og mobning er bøgerne stadig aktuelle i dag.

 • - Anne fra Grønnebakken 4
  af L.M. Montgomery
  45,95 kr.

  Serien om Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne læsere.Anne og Gilbert er blevet forlovet – en forlovelse der varer tre år, mens Gilbert læser til læge på universitetet, og Anne er leder af skolen i den lille by Summerside. Det er en tid med længsel og venten men også med nye venner og mange nye erfaringer for Anne, som undervejs skriver lange kærlighedsbreve til Gilbert, hvor hun fortæller om alt, hvad hun oplever – både det alvorlige, romantiske og komiske. Og de tre år flyver afsted …Anne på egne ben er fjerde bind i serien om den rødhårede, ukuelige og fantasifulde Anne. Første bog i serien udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme og mobning er bøgerne stadig aktuelle i dag.

 • - Anne fra Grønnebakken 5
  af L.M. Montgomery
  45,95 kr.

  Serien om Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne læsere.Annes elskede Gilbert er endelig blevet færdig som læge, og der bliver holdt et romantisk bryllup under frugttræerne på Grønnebakken, inden de to unge begynder livet sammen i deres eget drømmehus ved De Fire Vinde. Her møder de mange nye naboer og venner, bl.a. den rare Kaptajn Jim, fyrtårnsopsynsmanden med de mange historier fra sit liv på havet, den skrappe Miss Cornelia Bryant, som hader mænd, og den triste og smukke Leslie Moore, som Anne hjælper gennem en svær tid, men som også hjælper Anne, da hun kommer ud for en stor sorg.Anne i drømmehuset er femte bind i serien om den rødhårede, ukuelige og fantasifulde Anne. Første bog i serien udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme og mobning er bøgerne stadig aktuelle i dag.

 • - Anne fra Grønnebakken 1
  af L.M. Montgomery
  45,95 - 73,95 kr.

  Anne fra Grønnebakken er en klassiker, der verden over læses i laser af både tweens, unge og voksne.Anne drømmer inderligt om at høre til. Så indsatsen er høj, da det gamle søskendepar fra Grønnebakken adopterer hende. Marilla og Matthew har egentlig brug for en dreng, der kan hjælpe til på gården, men det er Anne, der står på stationen. Rødhårede, ukuelige Anne, som er svær at komme udenom. Hun har fuld fart på, taler uafbrudt, drømmer og glemmer alt omkring sig. Ikke lige den hjælp, søskendeparret på Grønnebakken havde tænkt sig. Men Anne får hurtigt vendt op og ned på gårdens stille liv, og snart har Matthew og Marilla faktisk svært ved at forestille sig Grønnebakken uden Anne.Anne fra Grønnebakken udkom oprindeligt i 1908, men med emner som feminisme, fordomme, mobning og venskaber på trods er bogen stadig aktuel i dag.Pressen skriver:»Bogen, der lærte mig om kærlighed.«– Lea Korsgaard, Alt for damerne»Bogen er fyldt med liv og glæde med mange små historier om Annes glæder og ulykker […] Jeg forstår godt, at det er en klassiker, der kan glæde både børn og voksne.«– Bookeater»En både rørende og hyggelig historie fra tiden før 1. verdenskrig til piger fra 12 år, som elsker at læse om gamle dage.«– Elisabeth Bennetsen, Lektør»Det er en magisk barndom. Sådan én du tuder over, når du bliver stor. Jeg græder af glæde, når Anne får sin første historie trykt i et blad, for det handler bøgerne også om: at digte og have en livlig fantasi. Det fantastiske ved Anne fra Grønnebakken er, at Anne tænker frit og får rigtig meget ud af små ting […] Anne med e er vild med verden, og hendes højeste ønske er at høre til. Jeg håber, hun får en plads i din bogreol.«– Jannie Schjødt Kold, Weekendavisen»Jeg [vil] glæde mig til en genforening med en af min barndoms store heltinder, Anne fra Grønnebakken.«– Maj Bjerring Sørensen, Hendes Verden

 • - Selected Writings, 1891-1917
  af L.M. Montgomery
  299,95 kr.

  Years before she published her internationally celebrated first novel, Anne of Green Gables, L.M. Montgomery (1874-1942) started contributing short works to periodicals across North America. While these works consisted primarily of poems and short stories, she also experimented with a wider range of forms, particularly during the early years of her career, at which point she tested out several authorial identities before settling on the professional moniker "e;L.M. Montgomery."e;A Name for Herself: Selected Writings, 1891-1917 is the first in a series of volumes collecting Montgomery's extensive contributions to periodicals. Leading Montgomery scholar Benjamin Lefebvre discusses these so-called miscellaneous pieces in relation to the works of English-speaking women writers who preceded her and the strategies they used to succeed, including the decision to publish under gender-neutral signatures. Among the highlights of the volume are Montgomery's contributions to student periodicals, a weekly newspaper column entitled "e;Around the Table,"e; a long-lost story narrated first by a woman trapped in an unhappy marriage and then by the man she wishes she had married instead, and a new edition of her 1917 celebrity memoir, "e;The Alpine Path."e; Drawing fascinating links to Montgomery's life writing, career, and fiction, this volume will offer scholars and readers alike an intriguing new look at the work of Canada's most enduringly popular author.

 • af L.M. Montgomery
  80,95 kr.

  As a young woman, Anne Shirley is embracing adulthood by becoming a productive member of society making the transition from imaginative student to respected schoolteacher. In this classic coming of age story, Anne navigates various challenges that tempt old habits and test her new maturity.A now 16-year-old Anne continues to live with Marilla in the quaint farming town of Avonlea. While poised to start a new teaching position, Anne struggles to balance responsibilities in and outside of the classroom. Alongside her lively students, she meets a set of twins-Davy and Dora-who move in with Marilla following their mother's death. No longer a spunky orphan child, Anne must adjust to her role as a trusted adult and authority figure. Anne's plucky attitude and vibrant imagination made her one of literature's most beloved protagonists. With multiple novels spanning different eras, the L.M. Montgomery series is a favorite among readers of all ages. With an eye-catching new cover, and professionally typeset manuscript, this edition of Anne of Avonlea is both modern and readable.

 • af L.M. Montgomery
  98,95 kr.

  Follow the tangled web of relationships and emotions of the Dark and Penhallow families in this endearing classic, from the author of Anne of Green GablesAunt Becky's will is proving problematic. She has left the most precious of her possessions, an antique jug, to one of her beneficiaries-but has stipulated that the person may only be identified after a year has elapsed, once all of the family members have striven to live up to Aunt Becky's ideals. But the Dark and the Penhallow families are complex and numerous indeed-over three generations, 60 members of the Penhallow family have married 60 members of the Dark family, creating a tangled web of relationships and emotions. What lengths will family members go to to win the heirloom, and can anyone live up to what Aunt Becky would have wanted? The tumultuous and intertwined personal and love lives of the Penhallows and Darks makes makes for entertaining reading in this cleverly crafted novel, characterized by Montgomery's piercing evaluations of character and skill of description.

 • af L.M. Montgomery
  39,95 - 99,95 kr.

  Matthew and Marilla Cuthbert have sent to the orphanage for a boy. So when a skinny, red-haired girl turns up, she is not quite what they had in mind. Anne Shirley soon sets the quiet island community of Avonlea talking of little else. With her incessant chatter and intense imagination, things are never dull with Anne - in fact, they are frequently fiery. But slowly the islanders realise that beneath the quicksilver tongue and the red-headed temper is a little girl with a heart of gold, who brings a much-needed warmth and vitality to the community. Since its publication in 1908, the story of Anne Shirley has touched a chord in the hearts of readers all over the world: '... old pioneers in the Australian bush, girls in India, missionaries in China, monks in remote monasteries, premiers of Great Britain, and red-headed people all over the world have written to me, telling me how they loved Anne', wrote L.M. Montgomery about her heroine. The infectious liveliness and charm of the novel emanates delightfully from this BBC Radio 4 full-cast dramatisation.

 • - Selected Poems, 1894-1921
  af L.M. Montgomery
  196,95 - 235,95 kr.

  Celebrated as a novelist and made famous by her novel Anne of Green Gables and its sequels, L.M. Montgomery (1874-1942) is far less known for also writing and publishing hundreds of poems over a period of half a century.Although this output included a chapbook and a full-length collection in which she presented herself primarily as a nature poet, most of her poems appeared in periodicals, including women's magazines, farm papers, faith-based periodicals, daily and weekly newspapers, and magazines for children. As a shrewd businesswoman, she learned to find the balance between literary quality and commercial saleability and continued to publish poetry even though it paid less than short fiction.A World of Songs: Selected Poems, 1894-1921, the second volume in The L.M. Montgomery Library, gathers a selection of fifty poems originally published across a twenty-five-year period. Benjamin Lefebvre organizes this work within the context of Montgomery's life and career, claiming her not only as a nature poet but also as the author of a wider range of "e;songs"e;: of place, of memory, of lamentation, of war, of land and sea, of death, and of love. Many of these poems echo motifs that readers of Montgomery's novels will recognize, and many more explore surprising perspectives through the use of male speakers. These poems offer today's readers a new facet of the career of Canada's most enduringly popular author.

 • af L.M. Montgomery
  49,95 - 86,95 kr.

  In the fifth book in the series, Anne's own true love, Gilbert Blythe, is finally a doctor, and, in the sunshine of the old orchard among their dearest friends, they are about to speak their vows. Soon, the happy couple will be bound for a new life together in their own dream house on the misty purple shores of Four Winds Harbor. But a new life means fresh problems to solve-and fresh surprises. As Anne and Gilbert begin to build that new life, some of those problems and surprises come in the form of their new neighbors: Captain Jim, the lighthouse attendant with sad stories about the sea, Miss Cornelia Bryant, the direct woman who still manages to speak from her heart, and Leslie Moore, the tragically beautiful girl who intrigues Anne...

 • af L.M. Montgomery
  69,95 - 86,95 kr.

  New adventures lie ahead as Anne Shirley packs her bags and heads for Redmond College. With old friend Prissy Grant waiting in the bustling city of Kingsport and frivolous new pal Philippa Gordon at her side, Anne tucks her memories of rural Avonlea away and discovers life on her own terms, filled with surprises...including a marriage proposal from the worst fellow imaginable, the sale of her very first story, and a tragedy that teaches her a painful lesson. But tears turn to laughter when Anne and her friends move into an old cottage and an ornery black cat steals her heart. Little does Anne know that handsome Gilbert Blythe wants to win her heart, too. Suddenly Anne must decide if she's ready for love...

 • af L.M. Montgomery
  69,95 - 79,95 kr.

  Five years after Anne Shirley came to the town of Avonlea, she feels (a little) more grown up, but she's still the same skinny, red-headed orphan Matthew and Marilla Cuthbert took in. After putting her dream of attending Redmond College on hold so she can help Marilla with the farm, Anne doubts she has many adventures ahead of her. But even in plain old Avonlea, her life proves to be anything but ordinary. This sequel to Anne of Green Gables follows Anne's endeavors to become a successful teacher, help raise a pair of rambunctious twins, and improve her beloved hometown-with the help of her former enemy, Gilbert Blythe, who's giving her an awful lot of attention...

 • af L.M. Montgomery
  49,95 kr.

  Fans of L.M. Montgomery's Anne Shirley rejoice! Collected here in one eBook are all eight of the original Anne of Green Gables books published from 1908 to 1921. Presented chronologically, it includes Anne of Green Gables, Anne of Avonlea, Anne of The Island, Anne's House of Dreams, Rainbow Valley, Rilla of Ingleside, Chronicles of Avonlea, and Further Chronicles of Avonlea. Set on picturesque and romantic Prince Edward Island, L.M. Montgomery's heartwarming tales of hidden hopes and cherished dreams will enchant readers of all ages.

 • af L.M. Montgomery
  49,95 kr.

  Rilla of Ingleside (1921), by L.M. Montgomery is the eighth of nine books in the Anne of Green Gables series and the sixth "e;Anne"e; novel published. Set during World War I, it focuses on Anne and Gilbert's youngest daughter, "e;Rilla"e; Blythe, and details her life in Glen St. Mary while her brothers and many of the local young men fight overseas. It is notable for being the only Canadian novel about WWI written from a woman's perspective, and also for mentioning the Gallipoli campaign and the terrible sacrifice made by Australian and New Zealand forces.

 • af L.M. Montgomery
  49,95 - 69,95 kr.

  "e;After a trip to London, Anne Blythe learns that a new minister, John Meredith, has arrived in Glen St. Mary. Soon, Anne's six children become friends with the four Meredith children who, having recently lost their mother, have a reputation for running wild. The children all meet and play in a hollow called "e;Rainbow Valley,"e; where they begin to concoct plans for protecting their orphaned friend Mary and finding a wife for the widowed minister. The seventh of nine books in the Anne Shirley series, Rainbow Valley was published in 1919 and was the fifth book to feature the beloved protagonist from Anne of Green Gables."e;

 • af L.M. Montgomery
  49,95 kr.

  "e;Chronicles of Avonlea"e; is a collection of short stories by L. M. Montgomery that serve as a companion book to the Anne of Green Gables series. The stories all relate to the fictional sea-sprayed Canadian village of Avonlea, and while Anne Shirley appears in a few, mostly concern other characters from the series, including Marilla Cuthbert, Mrs. Rachel Lynde, Diana Barry, and the Reverend Mr. Allan and his wife. Published in 1912, Montgomery's tales of hidden hopes and cherished dreams will enchant fans of Anne of Green Gables.

 • af L.M. Montgomery
  107,95 - 161,95 kr.

  "e;Further Chronicles of Avonlea"e; is a collection of short stories by L. M. Montgomery that serves as a sequel to"e; Chronicles of Avonlea"e;, and a companion book to the Anne of Green Gables series. The stories all relate to the fictional sea-sprayed Canadian village of Avonlea, and while Anne Shirley appears in a few, mostly concern other characters from the series, including Diana Barry, and members of the Meredith and Blair families. Published in 1920, Montgomery's tales of hidden hopes and cherished dreams will enchant fans of Anne of Green Gables.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.