Bag om Arilds tid
Et menneskes skæbne bestemmes af tilfældigheder. Fødslen ind i et elendigt miljø kan lægge en hel fremtid øde, og dog ses det, at individets iboende tilbøjeligheder kan vende op og ned på et livs forløb.
Men hvor langt slår viljen og den bandsatte trang til ændringer til, når livet skal leves i et samfund styret af magthavere med tvivlsomme motiver og en til tider ganske ringe etik?
I bogen rejses spørgsmålet, om de gode og de retfærdige altid er på den rigtige side af loven − og hvor er grænsen mellem den rigtige og den forkerte side af loven? Kan ondskabens værste sider i samfundslivet retfærdiggøre, at lovmæssige instanser benytter selvsamme ondskabs egne metoder?
Et menneskeliv er som en fjer, der letter − svæver − og daler i glemslens tåger. Men i hvert et smerteligt sekund er valget den mulighed, der kan opløse skæbnens magt og dominans.
Uddrag af bogen
Mens han i mindre godt humør kørte over Lillebæltsbroen, fik han besked på at køre varevognen på værksted på Agersø. Med færgen fra Korsør kom han over til øen, og allerede ved frakørslen på færgen blev han prajet af Tom, der sprang ind med sit sædvanlige lukkede ansigt på passagersædet og stak ham nøglerne til en anden bil.
”Du skal spise et hurtigt måltid på kroen og derpå tage en grå Audi på torvet og komme over med næste færge. Der er en lyserød panter hængt op i forruden. Det er en lejet bil, som du afleverer til en rødhåret fyr, der står og venter med kone, en baby og en klapvogn på den ny stationsplads i Roskilde.”
Om forfatteren
Når en alderstegen folkepensionist tager et kvantespring og uden tilløb skriver sin første bog, kan det godt vække en del undren − men når hun i hurtig rækkefølge skriver den næste og den næste, må forbløffelsen vel siges at blive bragt til ophør.
Vis mere